III. ÖMV-kupa

2018.07.19. 19:33

Vízilabdatorna vasi pólóssal – Négy nemzet U18-as csapata játszik

Péntektől vasárnapig rendezik a Tófürdőn a III. ÖMV-kupa nemzetközi U18-as vízilabdatornát.

Pum András

Balról: Kalmár Attila, dr. Puskás Tivadar, Horváth János, Ekler Bendegúz, Horváth Viktória

Fotó: Szombathely/Cseh Gábor

 

Balról: Kalmár Attila, dr. Puskás Tivadar, Horváth János, Ekler Bendegúz, Horváth Viktória
Fotó: Szombathely/Cseh Gábor

Immáron az V. Savaria-kupát, a III. ÖMV-kupát rendezik pénteken, szombaton és vasárnap a Tófürdőn. Négy U18-as válogatott – Magyarország, Olaszország, Horvátország és Kanada – pólósai szállnak vízbe. Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Kalmár Attila, a rendező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth János szövetségi kapitány, Ekler Bendegúz, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) játékosa és Horváth Viktória, az AVUS technikai vezetője jelent meg. Érdekesség, hogy augusztusban húsz csapat részvételével Szombathelyen rendezik az U18-as világbajnokságot – a mostani torna a felkészülés egyik fontos állomása. Puskás Tivadar hangsúlyozta: valamennyi sporteseménynek örül, amelyet a városban rendeznek, a mostani pedig már a nyolcadik utánpótlás-vízilabdatorna a sorban. A polgármester jó meccseket és magyar győzelmet kívánt a hétvégére. – Öt hete kezdtük el a munkát, a világbajnoksági felkészülés közepén járunk – mondta Horváth János szövetség kapitány. – A tornán nem az eredmény az elsődleges, hanem hogy a mostani húszfős keretből a későbbiek során kiválasszam azt a 13 játékost, akik a világbajnoki keret tagjai lesznek. Így tehát igyekszem olyanoknak is játéklehetőséget nyújtani, akik most megmutathatják, mire képesek. Emellett az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket szeretném viszontlátni. Az olaszok és a horvátok a világ élvonalába tartoznak, Kanada viszont más, gyengébb kategória. Noha – ahogy említettem – nem az eredmény a lényeg, természetesen a tornagyőzelem a célunk.

– Kanada ellen játszom, remélem, a másik két mérkőzésen is lehetőséget kapok

– jelezte az U18-as válogatott egyetlen szombathelyi tagja, Ekler Bendegúz. – Szeretnék majd a világbajnoki keretbe bekerülni, óriási dolog lenne hazai környezetben képviselni Magyarországot. – Több alappilléren nyugszik a torna – mondta Kalmár Attila. – Egyrészt anno Juhász Tibor megteremtette Szombathelyen a vízilabdát, másrészt a város is beszállt a rendezésbe, így bekapcsolódott a nemzetközi vízilabdaéletbe. Nem utolsósorban pedig városunk jóvoltából az infrastrukturális lehetőségek is kiválók.

A torna programja. Péntek: Olaszország–Horvátország 17.00. Nyitóünnepség 18.30. Magyarország–Kanada 18.45. Szombat: Horvátország–Kanada 17.00, Magyarország–Olaszország 18.30. Vasárnap: Kanada–Olaszország 9.30, Magyarország– Horvátország 11.00. Eredményhirdetés 13.00. A viadalra ingyenes a belépés, a nézők a parkoló felől juthatnak az uszodához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában