Könnyű nyári regatta a Rábán

2018.08.12. 20:59

Csákány–Körmend futam 13-adszor amatőr kajakosoknak, kenusoknak

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület 13. alkalommal rendezte meg a Csákány–Körmend Kajak-Kenu Futamot, amelyre az idén is amatőr kajakosok és kenusok neveztek.

Tóth Judit

Horváth Attila (WeKing-Szombathely) az igen szoros eredményeket hozó TC1 kategóriában harmadik lett

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A Csákány–Körmend Kajak-Kenu Futamot az idén a Körmendi Napok égisze alatt szervezte meg a Bereki Bárkás Egylet Egyesület. Ebben az évben is főként körmendiek szálltak vízre, de voltak versenyzők Szombathelyről, Csákánydoroszlóból, Zalaegerszegről, a Balaton környékéről és a Dunakanyarból is. A 16 kilométeres könnyű nyári regattán javarészt túrakenusok versenyeztek, de volt néhány kajakos versenyző, sőt egy SUP-induló is. A legjobb időeredményt Turi Attila (Vulcanos Badacsonytomaj) érte el kajak egyesben, aki alig több mint egy óra alatt teljesítette a versenytávot. (1:00:36). A túrakenusok versenyében a négyeseknél első lett Kőházy Anna, Schubert Anna, Kőházy Zoltán és Kőházy Attila (Körmend). A hármas egységek közül a Pallósi Zsolt, Pallósi Balázs és Petrovics Bence alkotta csapat ért be elsőként, a ketteseknél pedig Szupper Péter és Nádaljai Tamás (Körmend-Csibor) bizonyult a legjobbnak. A vegyes párosoknál Jelencsics Anita és Lajkó Norbert (Körmend) lett a győztes, a hármasoknál pedig Bödör Ágnes, Sásdi László és Homolovics Károly (Csákánydoroszló-Vízi Vándor). Nagy küzdelmet hozott a kenu egyes verseny a férfi aknál, végül Szép Balázs (Zsenynye) ért a célba elsőként, aki mindössze három másodpercet vert a házigazda egyesület versenyzőjére, Dobronics Balázsra.

Horváth Attila (WeKing-Szombathely) az igen szoros eredményeket hozó TC1 kategóriában harmadik lett
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az idén is lehetett indulni térdelős egységekben, itt a házigazda Bereki Bárkás Egylet Egyesület Kajak-Kenu Szakosztályának fi atal sportolói versenyeztek. A C1 kategóriát Tóth-Erdei Virág nyerte, a mini kenusoknál pedig Laposa Gergő volt a legjobb. A négyeseknél a Csapó Áron, Kalamár Petra, Laposa Boglárka és Király Ferencz alkotta egység győzött. Ebben az évben kuriózum volt az egyetlen SUPversenyző. Őri Zsolt (Szombathely-Zsozso Vízitúra) vállalkozott sikerrel arra, hogy deszkán állva evezi le a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában