Európa-bajnokság

2018.08.29. 20:23

Értékes bronzérmet szerzett görkorcsolyával a Szombathelyi Sportiskola korosztályos versenyzője

Bronzéremmel tért haza a gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokságról a Szombathelyi Sportiskola korosztályos versenyzője, Mercs Abigél.

Tóth Gábor

Nincs pihenő az Eb után sem, már edzésben van a Szombathelyi Sportiskola két válogatottja, Sé közelében fogyasztják a métereket. Elöl Mercs Abigél, mögötte Mayer Márton

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Nincs pihenő az Eb után sem, már edzésben van a Szombathelyi Sportiskola két válogatottja, Sé közelében fogyasztják a métereket. Elöl Mercs Abigél, mögötte Mayer Márton
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Augusztus 17. és 23. között Belgiumban, Oostende városában rendezték az idei gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokságot. A rangos erőpróbán a magyar válogatott tagjaként a Szombathelyi Sportiskolát Mercs Abigél és Mayer Márton képviselte – mindketten pályafutásuk első kontinensviadalán szerepeltek. A két szombathelyi sportoló a 2002/2003-ban születettek korosztályában állt rajthoz – rendkívül erős és népes mezőnyben.

– Már az is nagyon szép eredmény, hogy a sportolóink bekerültek a válogatottba – jelezte Tóth Attila, a sportiskolás fiatalok edzője. – Abigél és Márton is szép teljesítménnyel rukkolt elő a kontinenstornán, Abigél Európa-bajnoki bronz­érme pedig önmagáért beszél, kiemelkedő, fantasztikus eredmény. Ráadásul egyesületünk történetének első Eb-érmét szerezte! Ő 2003-as születésű, vagyis még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet – természetesen akkor még jobb eredményt várunk tőle. Ez a világverseny ráadásul arra is jó volt, hogy a sportolóink tapasztalatokat gyűjtsenek, felmérjék az olaszokat, franciákat, hollandokat, németeket, belgákat, portugálokat, spanyolokat, cseheket, svájciakat, briteket felvonultató utcai és pályaversenyek nemzetközi élmezőnyét. Az elmúlt években Bejczi Botond volt a szombathelyi korcsolyasport zászlóvivője, Abigél és Márton most megmutatta, hogy van utánpótlása Botondnak!

 

Eredmények, Mercs Abigél, pályaversenyek: 5000 m pontozásos 20. hely; 500 m 17.; 5000 m elimináció (kizárásos) 15.; 500 m team sprint (Bíró Hanna/Szeged, Mercs Abigél) 8.; 3000 m váltó (Bíró Hanna, Sajgó Anna/Szeged, Mercs Abigél) 3. Utcai versenyek: 8000 m pontozásos 20. hely; 15 000 m elimináció 18.; 1 kör 15.; 200 m 9.

Mayer Márton, pályaversenyek: 5000 m pontozásos 31. hely; 1000 m és 5000 m elimináció 29.; 500 m 25. Utcai versenyek: 15000 m elimináció és 8000 m pontozásos 29. hely; 1 kör 25.; 200 m 21.

A magyar válogatott névsora: Rigó Nikolett, Gyurmánczi Dániel Tatabányáról, Bíró Hanna, Sajgó Anna, Hunyadi Anna, Iványi Tamás, Gardi Dominika, Kopilovic Eleonóra, Erdős Dávid, Dieterle Fabian Szegedről, Mercs Abigél, Mayer Márton Szombathelyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában