nem volt egyszerű döntés

2018.08.28. 21:32

Futsal: Vidák és Öreglaki elhagyja a Haladást

Öreglaki Norbert és Vidák Balázs személyében az elmúlt évek két kulcsjátékosa távozik a Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapatától.

Tóth Gábor

Vidák Balázs gólöröme még tavalyról

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Vidák Balázs az NB II-ben a vélhetően feljutásért küzdő SZC Futsal Győr együttesében folytatja pályafutását, míg Öreglaki Norbert az NB I-ben újonc Szigetszentmiklós játékosa lesz. Mint azt Pál­may Tamás futsal szakágvezetőtől megtudtuk, a Vladan Cvetanovic vezette új szakmai stábnál Vidák és Öreglaki lényegesen kevesebb időt tölthetett volna a pályán az elmúlt időszakhoz képest, így mindketten a több játéklehetőség reményében váltottak klubot. Mindketten fél évre, kölcsönbe távoztak – Vidák pedig utánpótlásedzőként marad a Haladás kötelékében. A két játékos maga kérte a klubváltást, a HVSE vezetése pedig az érdemeikre való tekintettel elengedte őket. Mindkét játékos a zöld-fehér klub összes nagy sikeréből kivette a részét, így a három bajnoki bronzéremből és a Magyar Kupa-győzelemből is. Öreglaki a 2104/2015-ös szezonban a Haladás színeiben lett gólkirály.

– Én hoztam meg ezt a döntést, ami nem volt egyszerű, hiszen szerettem a Haladásban játszani, már második otthonomként tekintettem Szombathelyre, a Haladásról csak jót mondhatok

– árulta el a 27 éves, korábbi 35-szörös válogatott, négy zöld-fehér mezben elöltött szezon után távozó Öreglaki Norbert, aki 2016-ban ott volt a nemzeti csapattal a szerbiai Európa-bajnokságon. – A felkészülési meccseken játszottam ugyan, de nem éreztem a bizalmat az edző részéről, tisztában voltam vele, hogy csak peremember lennék az új szezonban. Több megkeresésem is volt, azért döntöttem Szigetszentmiklós mellett, mert nagyon akart a klub, továbbá budapesti vagyok, így közelebb leszek a lakhelyemhez. Szeretnék minél többet játszani, továbbfejlődni, tisztességes meccsterhelést kapni – hogy a fél év kölcsönszerződés letelte után minél jobb állapotban térjek vissza Szombathelyre. Aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Vidák Balázs gólöröme még tavalyról
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

– Sajnos már az edzőmérkőzéseken sem kaptam lehetőséget, csak a második csapat meccsein léphettem pályára a felkészülési időszakban, így sok választásom nem maradt. Tudtam, ha játszani akarok, akkor távoznom kell

– fogalmazott a 29 éves, a 2013/2014-es szezon óta Szombathelyen futsalozó Vidák Balázs. – Nagyon nem indokolta az edző, hogy mért nem számít rám, de nincs ezzel semmi gond, ez egy ilyen szakma, elfogadom, hogy nem férek be az elképzeléseibe, barátsággal váltam el a Haladástól – én már úgy is mindig HVSE-szurkoló maradok. Remélem, hogy egyszer még visszatérhetek a

Haladásba, de most azon leszek, hogy Győrben minél jobb teljesítményt nyújtsak. Jó csapatba igazoltam, komoly célokért harcolhatok, a sok ismerős barátsággal fogadott. Szombathelyen továbbra is edzem az U15-ös és az U17-es csapatot, az edzésekre pedig ingázom Győrbe. Egyelőre csak fél évre tervezek új csapatomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában