több edzővel

2018.08.25. 08:00

Kick-box válogatottak balatoni edzőtábora

Remekül sikerült edzőtáborban vettek részt az elmúlt napokban a kick-box light-contact és a kick-light szakág válogatottjai.

Tóth Gábor

A tíznapos balatonboglári edzőtáborban Dancsó Zoltán és Olasz Attila light-contact és kick-light szakágvezetők közel száz sportolónak tartottak foglalkozásokat. Ezúttal a sportolók kevesebb, csak egy teljes pihenőnapot kaptak. A többi napon egy, kettő vagy éppen három edzésen kellett részt venniük – így a tábor ideje alatt összesen 18- szor tréningeztek. A közelgő utánpótlás-világbajnokság jegyében a technikai edzések minden esetben dinamikus, pörgős munkát követeltek meg a résztvevőktől. A szakágvezetők azt akarták elérni, hogy a sportolók minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, valamint a rengeteg küzdelmi gyakorlat mellett a sportágspecifi kus mozgásuk is tökéletesedjen. A balatonboglári edzőtáborban húsz sportoló képviselte a Controll SE, három pedig az Agrobio Classic Kick-Box Club színeit.

– A magas létszám megkívánta, hogy több edzővel dolgozzunk, Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor és Szántó Sándor is kivette a részét a munkából, így minden sportolóra megfelelő figyelem irányult

– fogalmazott Dancsó Zoltán. – Az edzésprogramban a hangsúly főként a technikai-taktikai képzésen volt, amelyet kiegészítettünk koordinációfejlesztő, illetve erő-állóképességet javító gyakorlatokkal, és a mentális felkészítést sem hagytuk ki. Sikerült azokat a célokat elérnünk – főként a válogatottaknál –, amelyeket a tábor előtt megfogalmaztunk. Balatonbogláron minden lehetőség adott volt, hogy a különböző szintű sportolóink elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat is, legyen szó akár a vb-re történő felkészülésről, technikai fejlődésről, vagy csupán tapasztalatszerzésről. Az edzéshelyszín méretéből adódóan lehetőséget biztosított a sok mozgásos küzdelmi stílus fejlesztéséhez. Augusztus 27–31-ig már csak a szűk utánpótlás válogatott kerettel Vépen folytatjuk a felkészülést, ahol a vb előtti utolsó simításokat végezzük el – zárta szavait Dancsó Zoltán szakágvezető. A világbajnokságot szeptember 16–23-án rendezik Olaszországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában