Cserélődő csapat

2018.08.23. 11:00

Már mozgolódnak a Haladás röplabdázói

Még kissé foghíjasan, de megkezdte a felkészülést a Haladás Szombathely női röplabdacsapata az első osztályú, extraligás szezonra.

Horváth Erika

A Csónakázótó körüli futás előtt. Előtérben a felnőtt szekció. Balról Széll Dániel másodedző, Stephanie Lojen, Bokor Laura, Nicole Kinser, Takács Bernadett, Katie Huff és Bedőcs Gergely vezetőedző

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Május 10-e óta, amikor is története legnagyobb sikerét elérve feljutott a legjobb hat magyar női röplabdacsapatot tömörítő Extraligába, a zuhanyhíradón kívül nem igazán hallatott magáról a Hungast-Haladás Szombathely együttese. A napokban megkezdték a felkészülést a zöld-fehér lányok az október 3-án rajtoló szezonra, de még korántsem teljes kerettel – a végső „csapathirdetést” szeptember elejére tervezik. Az viszont már publikus, hogy a vezetőedzői poszton dr. Mucsi Pétert – aki a jövőben már csak a szakosztályvezetői feladatokra koncentrál – Bedőcs Gergely váltja. Utóbbi 2001 óta edzősködik, mindeddig csak az utánpótlás mellett dolgozott. 2007-ben kezdte felépíteni a Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztályát – Foki Róberttel –, 2010 óta ő a vezetője, és továbbra is másodedzője marad az U15- ös lányválogatottnak. A Haladásban viszont ő kapott segítőt Széll Dániel személyében, aki az előző szezonban is másodpedző volt a felnőttcsapatnál, illetve statisztikusként is tevékenykedett. A szombathelyiek játékoskeretében nagy volt a mozgás; a tavalyi csapatból a feladó Bagyinka Fanni az UTE-t választotta. Távozott a bosnyák válogatott Ajla Paradzik is, őt is a lila-fehérekkel hozták hírbe. A horvát Marijeta Runjic Törökországban folytatja, az amerikai Anna Wruck sem maradt Magyarországon. Elköszönt a két liberójátékos is, Zoltán Anna megkezdi felsőfokú tanulmányait, Farkas Barbara pedig gerincproblémái miatt hagyott fel a játékkal. Fazekas Szilvia visszatért a fővárosba, a Vasasnál lett utánpótlásedző.

A Csónakázótó körüli futás előtt. Előtérben a felnőtt szekció. Balról Széll Dániel másodedző, Stephanie Lojen, Bokor Laura, Nicole Kinser, Takács Bernadett, Katie Huff és Bedőcs Gergely vezetőedző
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Kedden még csak öt felnőtt játékos vett részt az edzésen (a többiek junior korosztályúak voltak), és ebből csupán ketten régi ismerősök: a saját nevelésű Bokor Laura, illetve az amerikai center, Nicole Kinser. Viszont csütörtökre visszavárják a két szerb ütőjátékost, Andrea Kalmant és Milana Reljicet is. Új szerzemény Takács Bernadett szélső ütő, aki az előző szezonban az MTK játékosa volt, és onnan Kaposvárra igazolt. Most a somogyiaktól érkezett kölcsönbe. A két külföldi próbajátékost a maribori játékosbörzéről hozták: az amerikai Katei Huff center, a kanadai Stephanie Lojen pedig liberójátékos.

– Rettenetesen nehéz a 12- es keret kialakítása az új szabály miatt, amely szerint mindig kell két magyar játékosnak a pályán lenni

– mondta Bedőcs Gergely. – De nemcsak nekünk, minden csapatnak. Mert nagyon felértékelődött az amúgy is szűk magyar játékospiac. Azok, akik egyáltalán hajlandóak az Extraligában játszani, olyan csillagászati összegeket kérnek, ami számunkra megfi zethetetlen. Sokan pedig nem is akarnak kilépni a komfortzónájukból, inkább maradnak az NB I-ben. De a menedzsment gőzerővel dolgozik, szerződést kötött már két újabb magyar röplabdázóval is. A feladó Kolada Judit, aki korábban a TFSEben játszott, Kanadából érkezik haza, csütörtökön már be is tud kapcsolódni a munkába. A négyes ütő Alexandra Dobo Francis jelenleg még Ausztráliában van, ő szeptemberben csatlakozik hozzánk. De várunk még egy külföldi liberót és keresünk még feladót és centert is. Szeretnénk az anyagi lehetőségeinkhez mérten a legjobbakat kiválasztani. Remélem, hamarosan mindenki a fedélzeten lesz. Sűrű hat hét áll előttünk. Az már látszik, hogy nem lesz hihetetlenül nagy ütőereje a csapatunknak. Egy jókedvű, vidám, olyan játékosokból álló társaság kialakításán munkálkodunk, akik akarnak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában