a fiatalon elhunyt kosaras emléke

2018.08.24. 11:00

Mogyorósy Szilárd Emléktorna tizenharmadszor

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata szeptember 7-én és 8-án rendezi meg a Mogyorósy Szilárd Emléktornát, amelyre neves – görög, szlovén és izraeli – csapatokat hívott meg a házigazda.

Tóth Judit

A sajtótájékoztatón balról Mogyorósy Jenő, Bebes István és Németh Zsolt

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A fi atalon, balesetben elhunyt kosaras, Mogyorósy Szilárd emléke még ma is él a Rábaparti kisvárosban, tizenhárom esztendeje rendeznek tornát a magyar bajnok kosárlabdázó tiszteletére. Az idén a házigazda Egis Körmend mellett három külföldi csapat mérkőzik meg a Mogyorósy Szilárd Kupáért, így az izraeli Bnei Rav-Bariach Herzliya, a szlovén Helios Suns és a görög Rethymno Cretan Kings B.C.

– Igyekeztünk neves csapatokat hívni a tornára.

Az izrae li együttes azért is érdekes, mert Gasper Potocnik, korábbi vezetőedzőnk most ott dolgozik. A szlovén gárda pedig az Alpok-Adria Kupából lehet ismerős. A mérkőzések mellett különféle bemutatókat is tervezünk és lesz dobóverseny is. A belépőjegy tombola is egyben, értékes nyereményeket sorsolunk ki a nézők között. Reméljük, hogy sokan eljönnek, hiszen ez lesz az új csapat első hazai bemutatkozása, ezt megelőzően csak egyszer lép pályára együttesünk Zágrábban, de az zárt kapus meccs lesz. Kuriózum, hogy Európa legjobb kosárlabda-játékvezetőjének választott Damir Javor is elfogadta a meghívásunkat és itt lesz a tornán – mondta Németh Zsolt ügyvezető a sportesemény sajtótájékoztatóján. Bebes István, Körmend polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Mogyorósy Szilárd emlékének megőrzése a körmendi nagy kosaras család fontos ügye. – Ez nem véletlen, hiszen Szilárd nagyszerű sportoló és közösségi ember volt, példa lehet a mai fi atalok számára is. A torna jó lehetőség arra, hogy a körmendi csapat felkészülését segítse, de arra is, hogy motiválja a fi atal tehetségeket. Éppen ezért – a hagyományokhoz hűen – az idén is megkapja valaki a Mogyorósy Szilárd-díjat az előző szezon legjobb, legtöbbet fejlődött 22 év alatti játékosai közül. Végezetül dr. Kristóf Lászlónak, a körmendi kosárlabdasport megalapítójának szeretnék mielőbbi felépülést kívánni, reméljük, hogy hamarosan ott lesz a piros-feketék mérkőzésein – mondta a városvezető.

A sajtótájékoztatón balról Mogyorósy Jenő, Bebes István és Németh Zsolt
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A sajtótájékoztatón Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja képviselte a családot, aki elmondta, hogy fi a egészen kicsi gyermekként kezdett kosárlabdázni, majd végigjárta a korosztályos gárdákat és tagja volt az 1996-os bajnokcsapatnak. Bár elment szülővárosából, de a szívében mindig körmendi maradt. Megtisztelő, hogy a város és a kosárlabdaklub máig fontosnak tartja emléke ápolását, és ezért nagyon hálásak. A Mogyorósy Szilárd Emléktorna szeptember 7-én, pénteken 17.30-kor kezdődik a Rethymno Cretan Kings B.C– Bnei Rav-Bariach Herzliya összecsapással, majd 20 órától az Egis Körmend a Helios Suns csapatával mérkőzik. A vesztesek 8-án, szombaton 17 órakor meccselnek, a győztesek pedig 19.30-tól játsszák a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában