A Crushers marad a divízió I-ben

2018.08.22. 21:24

Nem vált osztályt, inkább megvédené bajnoki címét a szombathelyi amerikaifoci-csapat

Nem vállalja a magasabb osztályt a Szombathely Crushers divízió I-ben bajnokságot nyert amerikaifutball-csapata.

Tóth Gábor

Az idei divízió I-es amerikaifutball-bajnokságot imponáló teljesítménnyel, veretlenül nyerte meg a Szombathely Crsuhers – története legnagyobb sikerét aratva. A profi – félprofi (HFL) osztályt viszont nem vállalja a szombathelyi alakulat, marad a divízió I-ben. – Őszintén bevallva, csak halvány esélyünk volt az osztályváltásra, a realitások talaján állva döntöttünk úgy közösen, hogy maradunk a divízió I-ben – tudtuk meg Gerencsér Milántól, a Szombathely Crushers játékosától, elnökhelyettesétől. – Kivívtuk ugyan az élvonalban való szereplés lehetőségét, de a HFLben erősebb, és természetesen bővebb keretre lett volna szükségünk. Igazolnunk kellett volna, és a sok új játékos, légiós érkezésével a csapatunk elveszítette volna a baráti, családias hangulatát. Továbbá az élvonal sokkal több pénzbe került volna – nem tudtuk öszszeszedni a hiányzó összeget, bizonytalan költségvetéssel pedig öngyilkosság lett volna osztályt váltani. Fájó, ugyanakkor átgondolt, racionális döntést hoztunk. Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapatunk együtt marad, és a motivációnk sem csökken, ugyanis megpróbáljuk megvédeni a bajnoki címünket! A 2019-es bajnokság csak márciusban kezdődik, addig lesz időnk alaposan felkészülni.

A Szombathely Crushers szeptember 1-jén, szombaton, 10 órától toborzót tart a nemesbődi futballpályán, amelyre várják a sportág iránt érdeklődőket. A Crushers vezetői abban bíznak, hogy találnak tehetséges, bevethető, leigazolható játékost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában