Fényes érmek a ringből

2018.08.27. 20:23

Nemzetközi erőpróbán bunyózott a Skorpió Box Club

Szép eredményekkel tértek haza a Fesztivál Kupa nemzetközi ökölvívótornáról a szombathelyi Skorpió Box Club korosztályos bunyósai.

Tóth Gábor

A szombathelyi Skorpió Box Club csapata. Balról Muhovics Milán, Oláh-Vadász Zoltán, Oláh-Vadász Antónia, Pörge Bálint, Varga Botond, Varga Roland edző

Fotó: Skorpió BC

A kétnapos erőpróbán a Skorpió BC négy sportolója vett részt. Az első nap az elődöntőket rendezték. Oláh-Vadász Zoltán (serdülő, 52 kg) technikás bunyóval, egyhangú pontozással nyert szegedi ellenfele ellen. Muhovits Milán (junior, 57 kg) sem kímélte román riválisát, kemény találatai miatt a bíró a harmadik menetben beszüntette a mecscset. Pörge Bálint (junior, 60 kg) ugyancsak jól bokszolt, biztosan, egyhangú pontozással múlta felül balatonlellei ellenfelét. A nap végén pedig természetesen nem maradt el a jól megérdemelt fürdőzés a Tiszában.

A szombathelyi Skorpió Box Club csapata. Balról Muhovics Milán, Oláh-Vadász Zoltán, Oláh-Vadász Antónia, Pörge Bálint, Varga Botond, Varga Roland edző
Fotó: Skorpió BC

A másnapi fi nálékban sem vettek vissza a lendületből a szombathelyiek. Oláh-Vadász Antónia (junior, 48 kg) hoszszabb kihagyás, vállműtét után lépett ringbe, kemény csatában maradt alul ajkai riválisával szemben. Oláh-Vadász Zoltán szegedi, Muhovits Milán pedig ajkai ellenfelét verte egyhangú pontozással. Pörge Bálint román bokszolóval csapott össze, egy kemény testütéssel a második menetben befejezte a meccset – Pörge Bálint kiérdemelte a legtechnikásabb ökölvívónak járó különdíjat is.

– Három arany- és egy ezüstéremmel tértünk haza, természetesen elégedett vagyok – értékelt a Skorpió BC vezetőedzője, Varga Roland. – Antónia visszatérése jól sikerült, és bár kikapott, bátran bunyózott, kis idő múlva teljesen utoléri magát. A fi úkat pedig azért illeti dicséret, mert nemcsak eredményesen és motiváltan, hanem keményen és technikásan bunyóztak. Mind a hárman jelezték, hogy nagyon sok van bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában