Háromból két csoport, 33 csapat, sűrű menetrend

2018.08.16. 18:44

Pályára lépnek a megyei II. osztályú pontvadászat csapatai is – egyelőre nehéz felmérni az erőviszonyokat

A hétvégén rajtol a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságok 2018/2019-es szezonja is – két csoportban, kevesebb csapattal.

Tóth Gábor

A Tutitextil-Körmend VSE zsinórban kétszer nyert bajnokságot – jöhet a harmadik?

Fotó: Körmend VSE

A megyei II. osztályban komoly változásokat hozott az új szezon. Az előző évekhez hasonlóan tovább fogytak a csapatok. Olyannyira, hogy a tavaly még három csoportba sorolt mezőny immár „elfér” két csoportban – 33 csapatra szűkült a létszám. A MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottsága végül egy északi és déli csoport létrehozása mellett döntött. Ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a régi szombathelyi csoportot kettébontották, egyik felét a régi sárvári, a másik felét pedig a régi körmendi csoporthoz csatolták (így a csapatoknak nagyobb távolságokat kell bejárniuk). A tavalyi mezőnyből hiányzik a létszámproblémái miatt már menet közben kizárt Rábahídvég, a Magyarszecsőd és a Szakonyfalu pedig visszalépett a megyei III. osztályba. Új csapat a Nárai, amely a megyei III. bajnokai közül egyedül vállalta be a magasabb osztályt. Kieső „természetesen” a megyei II-ben sem volt.

Miután a csapatok – ha nehezen is, de – megbarátkoztak az új csoportbeosztásokkal, a nagyobb távolságokkal, jött az újabb sokk: a versenybizottság ugyanis úgy döntött, ráfér a mozgás a „fi atalokra”, így besűrítette a menetrendet. Főleg a déli csoport csapatainak jutott ki a jóból, két hosszú hétvégét is futballal tölthetnek. Lett egy olyan szakasza a bajnokságnak, amely láttán az ínyencek is csak csettinthetnek: a szombat (10.20), hétfő (10.22.), szombat/vasárnap (10.27./10.28.), péntek (11.02.), vasárnap (11.04.) menetrend igazán parádésnak ígérkezik – amit bizonyára mindenhol kitörő örömmel fogadtak a futballisták, családtagjaik. Végül is amatőr futballról van szó…

A Tutitextil-Körmend VSE zsinórban kétszer nyert bajnokságot – jöhet a harmadik?

A megyei II. osztály mezőnye, északi csoport (16): Bozsok, Bük, Gencsapáti, Gérce-Vásárosmiske, Sé, Sitke, Kemenesalja, Mersevát, Ölbő, Pecöl-Kenéz-Megyehíd, Püspökmolnári, Söpte, Szeleste-Pósfa, Spari, Uraiújfalu, Zanat. Déli csoport (17): Bajánsenye, Balogunyom, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják, Körmend VSE, Körmendi Téglagyár, Nádasd, Nárai, Őriszentpéter, Rábatótfalu, Szarvaskend, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Viszák.

„Motiváltan, felkészülten várjuk a rajtot.”

A Tutitextil-Körmend VSE remek éveket tudhat maga mögött, tavaly és tavalyelőtt is bajnokságot nyert a megyei II-es körmendi csoportban. Kutasi István edző egy újabb eredményes szezonban bízik. – A csoportok átalakítása, összevonása után nehéz latolgatni az esélyeket – jelezte a horvátnádaljai csapat rutinos trénere, Kutasi István. – Abban azonban bízom, hogy erősebb, kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság – tavaly nagyon kettészakadt a mezőny, sok csapat komolytalannak tűnt. Rajtunk nincs eredménykényszer, de természetesen szép eredmény lenne zsinórban harmadszor, egy teljesen új közegben is bajnokságot nyerni. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a dobogóért biztosan harcban leszünk. A csapatunk teljes egészében együtt maradt, pedig több játékosunkat is megkeresték Ausztriából, megyeis csapatoktól. Ez is jelzi, hogy milyen a hangulat nálunk, hogy a baráti közösségünk erejében rejlik a sikerességünk titka. Motiváltan, felkészülten várjuk a rajtot.

Megyei II. osztály, északi csoport, az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Bük–Kemenesalja (Bagoly G.). Vasárnap, 17.00: Honvéd Sé–Püspökmolnári (Polgár T.), Söpte–Zanat (Kondor T.), Szeleste-Pósfa–Gencsapáti (Hérincs Cs.), Gérce-Vásárosmiske–Mersevát (Takács R.), Uraiújfalu–Sitke (Bedi T.), Bozsok–Pecöl (Horváth Á.), Szombathelyi Spari–Ölbő (Bazsó F.). Déli csoport, vasárnap, 16.00: Tutitextil-Körmend VSE–Tanakajd (Héra Cs.). 17.00: Club Walnut-Nádasd–Viszák (Samu Cs.), Szarvaskend–Balogunyom (Németh L.), Gyöngyöshermán-Szentkirály–Csákánydoroszló (Németh B.), Bajánsenye–Rábatótfalu (Sály K.), Őriszentpéter–Ják (Szabó I. Z.), Táplán–Körmendi Téglagyár (Harcsár R.), Szentpéterfa–Felsőcsatár (Papp Á.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában