Gotthárdi siker

2018.08.07. 22:11

Takács Balázs nyerte a sakkversenyt

A Szentgotthárd-Alsószölnök versenyzője, Takács Balázs nyerte a tíz sakkozó részvételével zajlott meghívásos nemzetközi mesterversenyt, a négy felvonásból álló Alpok-Adria Sakkfesztivál első állomását.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

A Szentgotthárd-Alsószölnök sakkozója, Takács Balázs nyerte a viadalt
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az Alpok-Adria Sakkfesztivál négy versenyből álló sorozat első, a Szombathelyi Nyár elnevezésű viadalát kilencfordulós körverseny formájában bonyolították le. A torna célja a mesteri norma szint teljesítése volt. A meghívásos viadal egy héten keresztül, tíz fő részvételével zajlott. Megyénket öten, Lakos Nikoletta, Borhy Marcell, Mladen Trbojevic (mindhárom Haladás VSE-Infraplan), Kiss Bálint (Arborétum-Herény) és Takács Balázs (Szentgotthárd-Alsószölnök) képviselték. A versenyen végig óriási küzdelem folyt a nemzetközi mesteri norma eléréséért, amihez 6,5 pontra volt szükség. A legfi atalabb versenyzőnek, a haladásos Borhy Marcellnak élete első mesterversenyén egészen a hetedik fordulóig volt esélye megszerezni a normát, de végül be kellett érnie öt ponttal és a harmadik helylyel. Klubtársának, Trbojevicnek pedig az utolsó fordulóban győznie kellett a szint teljesítéséhez, ám ez végül nem sikerült. A Szentgotthárd-Alsószölnök sakkozója, Takács Balázs ugyanis kihasználta a túlzott győzelmi kényszer alatt álló horvát versenyző apró tévedéseit. Így Takács egyúttal megszerezte a bajnoki címet is.

A vasi versenyzők helyezései: 1. Takács Balázs 6 pont, 2. Trbojevic 5,5, 3. Borhy Marcell 5, 8. Lakos Nikoletta 4, 9. Kiss Bálint 4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában