Fábián Zoltán érte el a legjobb eredményt

2018.08.31. 20:18

Válogatott szeniorok – Vasi atléták is versenyeztek Csáktornyán

Négy Vas megyei atléta is tagja volt a Csáktornyán megrendezett hatos válogatott viadalon induló magyar szeniorválogatottnak. A kalapácsvető Fábián Zoltán érte el a verseny legjobb eredményét.

Horváth Erika

A 49 éves Fábián Zoltán idei legjobbjával hangolt a közelgő szenior-vb-re

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Hat nemzet szeniorválogatottjai találkoztak a szlovéniai atlétikai viadalon, a házigazdákon kívül Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország és Svájc képviseltette magát versenyszámonként két-két indulóval. Bármilyen korosztályúak lehettek a résztvevők, a rangsort az elért pontszámuk alapján állították fel közöttük. A bonyolult pontszámítási rendszerben a versenyzők életkorát és elért eredményét hangolják össze.

Négy Vas megyei atléta is szerepelt a 34 fős magyar válogatottban. Közülük a Haladás VSE 49 éves – a szeniorok között többszörös világ- és Európa-bajnok – kalapácsvetője, Fábián Zoltán a 7,26 kg-os kalapáccsal elért 62,82 méterrel óriási fölénnyel nyerte meg a számot, de 1270 pontjával ő lett az egész viadal legjobb férfi versenyzője is. Súlylökésben 12,45 méterrel hetedik lett. A 84 esztendős Homonnay Ferenc ezüstérmet szerzett 100 méteren, 16,23 másodperc alatt gyűrte le a távot. (A teljesítményeket összehasonlító ponttáblázat alapján a nem szeniorok között ez az eredmény 10,61 mp-et jelentene.) A HVSE örökifjú sprintere a a férfi mezőny legidősebbje volt, de eredménye a tizedik legértékesebb. A Synergy-Fitness Szentgotthárd 55 éves hosszútávfutója, Somogyi Gábor 1500 méteren segítette a magyar csapatot – 5:05,66 perccel ötödik lett. A Sárvári Kinizsi 53 éves versenyzője, Márczi Győző rúdugrásban 3,30 méterrel a hetedik helyet szerezte meg. Magyarország válogatottja a hat csapat közül a harmadik helyet szerezte meg az osztrákok és a csehek mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában