Diadalmas Vasszécseny

2018.09.25. 07:37

A Celldömölk, az Egyházasrádóc és a Rábapaty is nyert

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában folytatta jó szereplését a Celldömölk, az Egyházasrádóc és a Rábapaty is. A Vasszécseny idegenben gyűjtötte be a győzelmet, a Vép és az Ikervár megosztozott a pontokon.

VAS

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Kőszegi FC 6-0 (10). – Celldömölk, 150 néző, vezette: Hollósi. Celldömölk: Osvald – ENYINGI, VARGA J., Orosz (Szép D.), VIRÁG, KOVÁCS Z., Horváth D. (Lempeg), PÉTER (Huszár), MOLNÁR T., KLAUZER, Piri (Büki). Edző: Kovács Balázs. Kőszeg: Kasalo Jure – Biegner, Dévai, Fehér, Dan, Réti, Lintner, Szűcs, Molnár Z. (Marti), Toldi, Kovács Zs. (Tóth D.). Edző: Őri Gábor. Gólszerző: Enyingi 2 (59., 69.), Kovács Z. (19.), Szép D. (66.), Virág (74.), Huszár (86.).

Már az első félidőben lendületesen és jól fociztak a hazaiak. Sok lehetőséget is kialakítottak, de a befejezéseknél rossz döntéseket hoztak, így csak egygólos előnnyel vonultak pihenőre. A fordulás után is jól kezdtek a celliek, és szinte végig az ellenfél térfelén pattogott a labda. A fáradó vendégek ellen már gördülékenyebben ment a támadásvezetés és a helyzetkihasználás is jobb volt. A CVSE ilyen arányban is megérdemelten nyert a sportszerűen küzdő Kőszeg ellen.

Jánosháza VSE–Petőfi SE Vasszécseny 3-4 (0-1). – Jánosháza, 100 néző, vezette: Harcsár. Jánosháza: Kovács K. (Horváth Cs.) – MARSAI, PALKOVITS, Dákai, Simon (Pintér), Szabó T. (Varga P.), MEGYESI, AMBRUS, Dornai, Balázsi, DOBSON. Edző: Kelemen Kornél. Vasszécseny: Geicsnek (Farkas) – Szilvás (Pongrácz D.), KONTICS, KISS K. (Viszked B.), Pongrácz Zs. (Balázs), FÁBIÁN (Kőműves), Imre, BARÁTH, Devecseri, VISZKET, VADÁSZ. Edző: Kozmor Ákos. Gólszerző: Dobson 2 (53., 86.), Marsai (81.), ill. Dákai (öngól, 11.), Kiss K. (52.), Fábián (66.), Vadász (74.).

A vasszécsenyiek egyből támadólag léptek fel, bátran és harcosan fociztak az enerváltan kezdő hazaiak ellen. Ennek ellenére az első komolyabb helyzet a vendégkapu előtt alakult ki, egy szöglet után a jánosháziak kétszer is a kapufát találták el. A következő támadásból azonban egy öngóllal a Vasszécseny szerzett vezetést. A második félidőben támadóbban lépett fel a Jánosháza is, de a kinyíló védelmének megingásait könyörtelenül kihasználták a vendégek. Ám a hazaiak 4-1-es hátrányban sem adták fel. Az utolsó tíz percben kozmetikáztak az eredményen és izgalmassá tették a végjátékot. Összességében megérdemelt vasszécsenyi siker született.

Vép VSE–ÖTE-Ikervár FC 0-0. – Vép, 150 néző, vezette: Mórocz. Vép: Bezdi B. – Wágner, DANCS, Koszokovits R. (Hankó), Kovács D., Török, Bezdi Sz., Markó (Németh M.), ILLÉS, Dala (Varga O.), Baumgartner (Sárvári). Játékos-edző: Török Richárd. Ikervár: SCHENER – Németh M., Ódor (Varga M.), Pap, Csenterics (Szűcs), HORVÁTH SZ., Vincze Z., VINCZE T., Döbrente, NASZÁDOS, Bogdán (Pásti). Játékos-edző: Dobány Gábor. Kiállítva: Török (86., Vép).

Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszott a hazai csapat. Több helyzetet is kialakítottak a vépiek, de ezeket nem sikerült kihasználniuk, még a kapufa is hárította egy próbálkozásukat. Az Ikervár masszívan és agresszívan védekezett, de a riválisa kapujáig nem nagyon jutott el, inkább pontrúgásokból veszélyeztetett. A vendégek elvittek egy pontot, míg a Vép elvesztett kettőt. Egyházasrádóci SE–Szentgotthárdi VSE 2-1 (1-1). – Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Tóth R. Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin (Móricz), László, Vilics, MOLNÁR L., BALOGH A., NÉMETH MARCELL (Mészáros), Kalmár (Molnár I.), KAZINCZKI, TÓTH M. (Kertes), Krajczár. Edző: Lukács Ede. Szentgotthárd: Lang – DOBOS (Sulics), Latyák, Kovács T. (Muszka), Düh (Bugán),

NAGY O., Dancsecz (Szivós), Papp V., Sipos, BEDI, Merkli. Edző: Heiter László. Gólszerző: Tóth M. (3.), Németh Marcell (64.), ill. Papp V. (19.)

Már a 3. percben vezetést szereztek a hazaiak, de a vendégek nem estek össze. Komoly offenzívát indítottak, és 16 perc elteltével megérdemelten egyenlítettek. A félidő hátralévő részében mezőnyben folyt a játék. A második játékrészt jól kezdték a rádóciak és három nagy ziccer elhibázása után Németh Marcell szép góljával újra megszerezték a vezetést. A házigazda ezt az előnyt már megőrizte a mérkőzés végéig. Összességében az egygólos hazai siker megérdemelt a mezőnyben jól játszó, jó erőkből álló Szentgotthárd ellen.

 

Rábapatyi KSK–Vasvár VSE 3-1 (0-0). – Rábapaty, 150 néző, vezette: Héra. Rábapaty: Király T. – Fehér (Gyűrű), BALHÁSI, DUGOVICS, KISS M. (Király Zs.), Szabó A. (Kovács T.), Csupor, László (Pendli), Király L. (Vadász), Horváth K., PIROS. Edző: Pungor István. Vasvár: TÓTH K. – Horváth A., Bíró, Varga A., ELEKES, Tausz (Pálla), Vincze K. (Vincze B.), Horváth Á., Hajas (Tomanóczy), Dávid, Schermann (Berta). Játékos-edző: Lepár Attila. Gólszerző: Horváth K. 2 (63., 83.), Kiss M. (55.), ill. Horváth Á. (52.).

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok támadó szellemben léptek pályára. Így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de az első 45 percben gól nem született. A második félidő egy rábapatyi kapufával indult, majd egy hazai labdavesztés után ziccerbe kerültek a vendégek, és ezt már nem hibázták el. A házigazda egy egyéni akcióból gyorsan egyenlített. Ezután is a hazaiak maradtak támadásban, előbb Horváth „lecsúszott” beadása került a kapuba, majd a hajrában egy jogos büntetőt is gólra váltott, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A második félidei teljesítménye alapján megérdemelt rábapatyi győzelem született.

A Körmendi FC–Rum KSC, a Király SZE–Répcelaki SE és a Schott Lukácsháza SE–Csepregi SE mérkőzést november 24-én játsszák.

Tudósítók: CELLDÖMÖLK: Kovács Balázs. JÁNOSHÁZA: Kelemen Kornél. VÉP: Török Richárd. EGYHÁZASRÁDÓC: Bali László. RÁBAPATY: Dénes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában