Az újonchoz utaznak

2018.09.14. 21:00

A feljövőben lévő Kisvárda a Haladás szombati ellenfele

A labdarúgó NB I. 8. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kisvárda Master Good vendége lesz.

Pum András

Jagodics Márk és társai megmutatnák, nem véletlenül NB I-es a Haladás

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Jagodics Márk és társai megmutatnák, nem véletlenül NB I-es a Haladás
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az utóbbi hetekben nincs kilométerhiányuk a Haladás-­futballistáknak. Diósgyőr és Debrecen után ezúttal az ukrán határ mellett, a vasi megyeszékhelytől 526 kilométerre fekvő Kisvárdára utaznak. Igaz, ezúttal is egy nappal korábban, már a pénteki edzés és a közös ebéd után útra keltek. Visszatérve a mérkőzésre: az újonc Szabolcs-­Szatmár-Bereg megyeiek Kondás Elemérrel a kispadon négy vereséggel kezdték a bajnokságot. Majd Kondás ment, a korábban Szombathelyen is edzősködő, kisvárdai születésű Dajka László vette át a szakmai munka irányítását. Dajkával két döntetlen után legutóbb – az MTK otthonában – megszerezték első győzelmüket a főleg ukrán és brazil légiósokra épülő várdai­ak. A hazai együttesben két volt szombathelyi futballista, Jánvári Gábor és Gosztonyi András is futballozik. A Haladás legutóbb Debrecenben értékes pontot szerzett, ám ettől még tény: utoljára április 14-én, Pakson nyert idegenben a Hipp-csapat. Azaz idegenben továbbra sem megy a zöld-fehéreknek, márpedig a 12 csapatos bajnokságban vendégként is muszáj pontokat gyűjteni, különben… A Kisvárdának és a Haladásnak egyaránt öt pontja van.

– Azt reméltem, hogy a bajnoki szünetben felépülnek a sérültek, de nem ez történt, továbbra is foghíjasak vagyunk

– mondta Michal Hipp, a szombathelyiek vezetőedzője. – De nincs mese, az a legjobb Haladás, amelyik éppen a pályán van. Ami a kisvárdaiakat illeti, Dajka László irányításával teljesen más – jó és eredményes – futballt játszanak, mint korábban. Egyáltalán nem véletlen, hogy az edzőváltás óta ilyen jól szerepelnek. Nem lesz könnyű dolgunk. Tudjuk, hogy régen nyertünk idegenben, de azt is látni kell, hogy az idei évben egyedül az FTC tudott bennünket egynél nagyobb gólkülönbséggel megverni. Viszont rengeteg gólt kaptunk saját hibáink után, ezeket mindenképpen csökkentenünk kell. Bosnjak Predrag, Tamás László, Kovács Lóránt és Emil Lyng sérült.

Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Habovda – Jagodics, Grumic – Mészáros, Gaál, Németh Márió – Priskin.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok

– mondta Jagodics Márk, a zöld-fehérek védekező középpályása. – Hozzánk hasonlóan a kisvárdaiak is sok gólt kaptak eddig, amelyik csapat ki tudja zárni játékából a hibákat, az lehet eredményes. A szakmai stáb feltérképezte az egyébként sötét lónak számító Kisvárdát, tudjuk azt is, hogy rengeteg a légiósuk, amolyan nemzetközi csapatnak számít. Meg kell mutatnunk, hogy nem véletlenül maradtunk az NB I-ben, pontot, pontokat várok.

A mérkőzésről a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában