Az egységben az erő

2018.09.26. 21:32

Antonis Constantinides szerint jó alapokra lehet építkezni

Finisben az Egis Körmend kosárlabdacsapatának felkészülése, pénteken már bajnokit játszanak a piros-feketék. A vezetőedző a jó alapokra esküszik.

Tóth Judit

Az Egis Körmend csapata. Elöl (balról): Bán Tibor, Desonta Bradford, Rácz Renáta gyúró, Kenyon McNeail, Érsek Marcell. Középső sor: Németh Zsolt ügyvezető elnök, Kiss Mátyás, Márton Ádám, Antonis Constantinides vezetőedző, Bojan Hristovski edző, Németh Ákos, Kiss Benedek, Gál László technikai vezető. Hátul: TJ Price, Ferencz Csaba, Leyton Hammonds, Csorvási Milán, Jonas Bergstedt, Lajsz Gergely, Oroszi Bence Fotó: Szendi Péter

Antonis Constantinides az idén áprilisban érkezett Körmendre, akkor vette át a vezetőedzői posztot Gasper Potocniktól. A ciprusi szakember irányításával a 2017/2018-as bajnokságban végül a negyedik helyen végzett az Egis Körmend. Constantinides maradt a Rába-parti csapatnál, a nyár nagy részét játékoskiválasztással töltötte. Augusztus 20-án pedig elkezdődtek az edzések, a felkészülési tornák, most pedig már a bajnoki nyitány küszöbén van az együttes.

Az Egis Körmend csapata. Elöl (balról): Bán Tibor, Desonta Bradford, Rácz Renáta gyúró, Kenyon McNeail, Érsek Marcell. Középső sor: Németh Zsolt ügyvezető elnök, Kiss Mátyás, Márton Ádám, Antonis Constantinides vezetőedző, Bojan Hristovski edző, Németh Ákos, Kiss Benedek, Gál László technikai vezető. Hátul: TJ Price, Ferencz Csaba, Leyton Hammonds, Csorvási Milán, Jonas Bergstedt, Lajsz Gergely, Oroszi Bence Fotó: Szendi Péter

– A felkészülési időszakot csak a bajnokság kezdete előtt egy nappal zárom le. Dolgoztam már néhány csapattal, de ez az egyik legjobb felkészülés, amit életemben megtapasztalhattam. Sokat kaptam vissza a játékosaimtól, és ez egy edző számára a legfontosabb. Szerintem csakis jó alapokra lehet építkezni, tehát, ha jól dolgozunk, ha odatesszük magunkat, akkor el tudjuk érni a céljainkat.

Constantinides szerint akadtak nehézségek a felkészülés során. Több sérülés akadályozta a munkát, ráadásul Jonas Bergstedt is elment jó pár napra a dán válogatotthoz. Ez a barátságos meccsek során meglátszott a csapat teljesítményén. De a körmendi vezetőedző optimista, a legjobbak közé akar jutni együttesével.

– Nincsenek szupersztárjaink, nem is akartunk szupersztárokat. Csupán annyit, hogy mindenki tegye a dolgát, álljon bele maximálisan a munkába. Szerintem nagyon jó csapatunk lehet, a lényeg, hogy egységként működjünk, mert hiába vannak egyénenként jó képességű játékosaink, ha azok nem értik meg egymást, akkor a közös munka a legtöbbször nem eredményes. Mindennap felhívom a játékosaim figyelmét arra: ne felejtsék el, hol játszanak. Tartsák szem előtt és tiszteljék az erős körmendi hagyományokat, valamint azt, hogy az emberek itt élnek-halnak a kosárlabdáért. Agresszív, európai szintű játékot szeretnénk mutatni, mindehhez várjunk a szurkolóink támogatását, akik Magyarország legjobb táborát jelentik és hatodik emberként segíthetik a csapatot. A jó egyéni tudásra alapozva, nem az egyéniséget kiemelve arra törekszünk, hogy egységként legyünk erősek. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kellenek vezérek egy csapatba, akik mérkőzéseket dönthetnek el, vagy bizonytalanabb helyzetekben átsegíthetik a társaságot a holtponton a pályán és azon kívül is. Egységben az erő, a fegyelmezett és kitartó munkában pedig ott lesz az eredmény – ezt vallom. A légiósaink jól beépültek a csapatba, a magyarok közül Ferencz Csabát és Csorvási Milánt nem kell bemutatni, ők tapasztaltak, segítik a kevesebb rutinnal rendelkező játékosokat. A fiatalok több lehetőséget kaptak a felkészülési meccseken, ezt szeretném tartani a jövőben is. Németh Ákosra és Oroszi Bencére nagyon számítok, de a náluk ifjabbakat is többször kipróbálom majd élesebb helyzetekben. Hogy mi a cél? Egy edző számára mindig a végső győzelem, legyen szó a bajnokságról, a kupáról vagy a nemzetközi szereplésről. Nem lesz egyszerű, mert erősebb lesz a bajnokság, mint tavaly, de úgy vélem, mi letettük az alapokat az eredményes munkához – zárta szavait Constantinides mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában