Remekül szerepeltek a vendégek

2018.09.17. 20:53

Az Egyházasrádóc és a Celldömölk megszórta ellenfelét

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulója a vendégek fölényét hozta, egyedül a Csepreg tudott egy pontot otthon tartani a Rábapaty ellenében. Az Egyházasrádóc héttel, a Celldömölk hattal verte ellenfelét, a Vasvár tízgólos meccsen nyert a Rum ellen.

vas

Dr. László Levente (jobbról) szerezte a Lukácsháza harmadik gólját a Vasszécseny ellen. Mellette Pongrácz Dániel

Fotó: Unger Tamás / VN

Roppant gólerősre sikeredett az ötödik játéknap. Az Egyházasrádóc 7-0-ra nyert Kőszegen, a Celldömölk pedig 6-0-ra Ikerváron. A Vép bra vúros győzelmet aratott a Körmend otthonában. A Jánosháza alsóházi derbin csi karta ki a három pontot a Szentgotthárd pályáján. Tovább menetel a Lukácsháza, Vasszécsenyben sem lassított, egy félidő alatt lerendezte a meccset. Parádés, változatos összecsapást vívott egymással a Rum és a Vasvár, végül a tíz gólt (!) hozó mérkőzést a vendégek nyerték meg 6-4- re. A Király Szentgotthárdon aratott nagyon fontos győzelmet.

Dr. László Levente (jobbról) szerezte a Lukácsháza harmadik gólját a Vasszécseny ellen. Mellette Pongrácz Dániel
Fotó: Unger Tamás / VN

Répcelaki SE–Jánosháza VSE 1-2 (0-0). Répcelak, 150 néző, vezette: Tóth R. Répcelak: Gyécsek – Kossuth, BARNA (Koronczai), Möslinger, Varga A., Tóth D., Závecz, BALOGH B., BALIKÓ, Rácz, Bogyai. Edző: ifj. Tóth Zsolt. Jánosháza: Kovács K. – MARSAI, Varga P., PALKOVITS, Dákai, Simon, Szabó T., AMBRUS, Dénes (Fenyő, Pintér), Balázsi, DOBSON. Edző: Kelemen Kornél. Gólszerző: Bogyai (65.), ill. Marsai (49.), Dobson (91.). Az első félidő hazai fölénnyel telt, a vendégek ritkán jutottak el a kapuig. De a répcelakiak labdabirtoklása meddőnek bizonyult, a kínálkozó lehetőségek kimaradtak. A második játékrész egy védelmi hiba utáni gyors vendéggóllal kezdődött. A házigazda fokozta a nyomást és egy szabadrúgásból elért szép találattal sikerült egyenlítenie. A folytatásban a hazaiak küzdöttek a győzelemért, de nem tudták bevenni ellenfelük kapuját. Aztán a hosszabbításban, amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a jánosháziak megszerezték a győztes gólt. A döntetlen igazságosabb lett volna

Szentgotthárdi VSE–Király SZE 1-2 (1-1). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Szabó II Z. Szentgotthárd: Soós (Lang) – DOBOS, Latyák (Szivós), Kovács T., Sütő (Merkli), DÜH, NAGY O., Dancsecz (Kovács G.), PAPP V. (Bugán), Sulics, BEDI. Edző: Heiter László. Király: Mester I. B. – NÉMETH B. (Polgár), Lakosi, MESTER II. B., Hujber, KUDRON (Szabó Z.), NÉMETH D., Deéry, Vámos, Kondákor, Hajmási. Edző: Hegyi László. Gólszerző: Papp V. (19.), illetve Kudron (29.), Mester II. B. (52.). Kiállítva: Németh D. (90., Király). Az első félidőben a hazaiak magukhoz ragadták a kez deményezést, a 19. percben a vezetést is megszerezték. Ezután is dominált a Szentgotthárd, de egy szép ellentámadás végén gyönyörű góllal egyenlített a Király SZE. A házigazda azonban továbbra is támadásban maradt, ám a szünetig már nem született gól. A második játékrészben a hazaiak egyértelműen nagy fölényben játszottak, de a ven dégek kontrái is veszélyesek voltak, ezek egyikéből a vezetést is megszerezték. A gotthárdiak rátettek egy lapáttal, több százszázalékos ziccert alakítottak ki, de ezeket kihagyták, így ismét vereség lett a vége. Ennek ellenére a hazai csapat minden dicséretet megérdemel a jó játékért, de a helyzetek kihasználásával hadilábon áll.

Kőszegi FC–Egyházasrádóci SE 0-7 (0-2). Kőszeg, 200 néző, vezette: Szabó I. Z. Kőszeg: Bán (Kasalo Jure) – Dévai, Biegner, Gugcsó (Gőcze), Prán (Tóth D.), Dan (Marti), Réti (Molnár Z.), Szűcs, Fehér, Toldi, Kovács Zs. Edző: Őri Gábor. Egyházasrádóc: Bali – NÉMETH MARTIN, László, Vilics, MOLNÁR L., BALOGH A. (Mészáros), NÉMETH MARCELL, KALMÁR (Móricz), Kazinczki (Molnár I.), Krajczár, TÓTH M. (Kertes). Edző: Lukács Ede. Gólszerző: Tóth M. 2 (29., 52.), Vilics (33.), Németh Marcell 2 (54., 90.), Balogh A. (59.), Molnár I. (72.). A mérkőzés első húsz percében mezőnyben folyt a játék. A vendégek aztán egy 20 méteres szabadrúgásból szerencsés gólt szereztek, majd egy oldalról elvégzett pontrúgás után megduplázták előnyüket. A második félidőben a kőszegiek kitámadtak, az egyéni hibáikat pedig könyörtelenül kihasználták a rádóciak. A vendégek kontrákból újabb gólokat szereztek, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak a szétesett hazai csapat ellen.

A lukácsházi Szalai Szabolcsot (balról) a vasszécsenyi Kőműves Miklós üldözi. Hátul Viszket Ferenc
Fotó: Unger Tamás

Petőfi SE Vasszécseny– Schott Lukácsháza SE 1-3 (0-3). Vasszécseny, 200 néző, vezette: Szabó III. Z. Vasszécseny: Geicsnek – Pongrácz Zs., Fábián (Horváth D.), Imre, BARÁTH, Balázs (Maczek), Kőműves (Viszked B.), Pongrácz D. (Szilvás), Devecseri (Kiss K.), VISZKET, Vadász. Edző: Kozmor Ákos. Lukácsháza: Horváth K. – Lengyel (dr. Kovács Sz.), Vörös, GOMBÁS, TAR, Osztrosits, Németh Cs. (Komálovics), SZALAI, GUGCSÓ, NÉMETH R., DR. LÁSZLÓ. Edző: Bezdi István. Gólszerző: Maczek (70.), illetve Tar (22.), Németh Cs. (28.), dr. László (34.). Az első húsz percben nagyon jól játszott a hazai csapat. Ezután a vendégek kihasználták a vasszécsenyiek hibáit, gyorsan háromgólos előnyre tettek szert, és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A második félidőben a hazaiak mindent egy lapra tettek fel, míg a lukácsháziak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Összességében a vendéggyőzelem megérdemelt, a hazaiak erejéből csak szépítésre futotta.

Körmendi FC–Vép VSE 1-3 (1-1). Körmend, 150 néző, vezette: Horváth P. Körmend: Balogh Á. – Németh M., Balázs L., KÓSIK, Takács Á., Varga P., Balikó, Majtényi (Tompa), Horváth P., Nagy K., Takács M. Edző: ifj. Molnár Károly. Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs (Varga O.), Koszokovits R. (Hankó), Kovács D., Török, Bezdi Sz., Markó, Illés (Beke), Dala (Auer), Baumgartner (Varga B.). Játékos-edző: Török Richárd. Gólszerző: Balikó (34.), illetve Kósik (öngól, 27.), Illés (62.), Koszokovits R. (82.). A szervezetten és kulturáltan játszó Vép meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott a több sebből vérző körmendiek otthonában. A hazaiak továbbra sem tudják pótolni sérült játékosaikat. A vépi csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

 

Csepregi SE–Rábapatyi KSK 0-0. Csepreg, 150 néző, vezette: Mórocz. Csepreg: Taródi Á. – TÁJMEL, KÓTAI, Steiner Zs., Takács (Kovács Á.), BARANYAI, Péntek, Kovács B., MARÁCZI, Németh G. (Taródi K.), Steiner C. (Kiss P.). Játékos-edző: Steiner Zsolt. Rábapaty: Király T. – Fehér (Zeke), BALHÁSI, Dugovics (Pendli), Kiss M., Szabó A., CSUPOR, László (Kovács T.), Király L. (Király Zs.), Horváth K., PIROS. Edző: Pungor István. Kiállítva: Péntek (60., Csepreg). Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a kapuk nem forogtak veszélyben, helyzet nem alakult ki. A második játékrész elején egy büntetőt nem kapott meg a Csepreg. A kiállítás után a Rábapaty nagy nyomást gyakorolt a házigazdára, de csak meddő mezőnyfölényben játszott, helyzetig nem jutott el. A hazai csapat jól védekezett, de támadásokra már nem futotta az erőből. Reális eredmény született.

ÖTE-Ikervár FC–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-6 (0-1). Ikervár, 150 néző, vezette: Radasics. Ikervár: Schener – Németh M., Ódor, Pap, Csenterics, Vincze Z., Pásti, Vincze T. (Kosztolánczi R.), Döbrente, Naszádos, Kosztolánczi Á. (Varga M.). Játékos-edző: Dobány Gábor. Celldömölk: Osvald – Lempeg, ENYINGI, Szuh (Klauzer), Győrvári, Orosz (Czöndör), Virág (Huszár), KOVÁCS Z., HORVÁTH D. (Büki), MOLNÁR T., Piri (Szép D.). Edző: Kovács Balázs. Gólszerző: Molnár T. 2 (34., 56.), Horváth D., (53.) Szép D. (74.), Győrvári (81.), Enyingi (85). A hazai csapat csak az első félidőben tudta megnehezíteni a jó erőkből álló Celldömölk dolgát. A második játékrészben a vendégek már nem adtak esélyt az ikerváriaknak, biztos győzelmet arattak.

Rum KSC–Vasvár VSE 4-6 (2-2). Rum, 200 néző, vezette: Bedi. Rum: Velladics – Csonka, IVIC (Szabó G.), Kontics, GYURKÓ (Székely), Szabó D., Tóth M., Nagy A., Farkas B., Leitgeb, Kovács B. Edző: Joó András. Vasvár: TÓTH K. – Horváth A., Bíró, Varga A., TAUSZ, Vincze K. (Pálla), HORVÁTH Á., Hajas (Vincze B.), Dávid, Berta (Elekes), Schermann. Játékos-edző: Lepár Attila. Gólszerző: Gyurkó 2 (25., 58.), Nagy A. (27.), Ivic (57.), illetve Horváth Á. 4 (13., 24., 53., 87.), Tausz (62.), Bíró (65.). Jól előkészített pályán zajlott a mérkőzés. A vendégek egy hazai védelmi hibából vezetést szereztek, majd hamar dupláztak. Erre egyből jött a rumi válasz, majd sikerült kiegyenlíteni is, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben mezőnyben zajlott a játék, de a kapuk is veszélyben forogtak. A Vasvár ismét vezetéshez jutott, majd két gólt szerzett és fordított a Rum. Mint többször a bajnokságban, ez azonban nem előnyt jelentett a hazaiaknak, hanem inkább megtörte a lendületüket. A jobban küzdő Vasvár újabb három találatot szerzett és megnyerte a változatos, izgalmas mérkőzést.

Tudósítók: RÉPCELAK: Tóth Zsolt. SZENTGOTTHÁRD: Heiter László. KŐSZEG: Őri Gábor. KÖRMEND: ifj. Molnár Károly. VASSZÉCSENY: Kozmor Ákos. IKERVÁR: Komáromi Szabolcs. CSEPREG: Steiner Zsolt. RUM: Kotsis Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában