Helyi sport

2018.09.30. 20:12

Biztos győzelem

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában a Haladás-Viktória három góllal verte az újonc Magyar Labdarúgó Egyetemet.

Pum András

Heike Manhart két gólt szerzett Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Magyar Labdarúgó Egyetem 3-0 (1-0). – Király Sportlétesítmény, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász. Haladás-Viktória FC: DÖMSÖDI – Kopcsándi (Fábián D., 61.), BALOGH, Tálosi, Sitku (Kovács V., 77.) – Tóth A. – Szakonyi, Rácz, MANHART, Öreg – Siklér (Fördős, 76.). Edző: Simon Attila. MLE: Bocz – Ács, Grécs (Seres, 69.), Fábián, Bojcic – Karlovecz (Világos, 77.), Vári, Hajnal, Derkács – Fábián R., Hartmann. Edző: Rack Róbert.

A szombathelyiek már a kezdést követően magukhoz ragadták a kezdeményezést és saját térfelükre szorították a vendégeket. Sok helyzetet elrontottak a hazaiak, de csak idő kérdése volt, mikor törik meg a jég. A 37. percben bal oldali szögletvariácó után Szakonyi emelt középre, Siklér öt méterről a léc alá fejelt (1-0). Szünet után sem változott a helyzet, a vendégek tíz emberrel védekeztek. Negyedórával a lefújás előtt Manhart 30 méteres szóló után 16 méterről, balról jobbal a bal sarokba lőtt (2-0). Egy perccel a lefújás előtt Rácz tálalt Manhart elé, az osztrák légiós hét méterről a jobb sarokba helyezett (3-0). A végeredmény nem tükrözi hűen a két csapat közötti tudásbeli különbséget, a vasiak jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna. Gólszerzők: Manhart 2 (75., 89.), Siklér (37.). Simon Attila: – Lehet, hogy a színvonal nem verdeste az eget, de emiatt nem dőlök a kardomba, a felnőttfutball a győzelemről szól.

Heike Manhart két gólt szerzett Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

További eredmények: Diósgyőr–MTK 1-1, Astra– Szent Mihály 3-0, Győri ETO–FTC 0-1. A válogatott máltai edzőtáborozása miatt a hétvégén nem rendeznek fordulót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában