Nyolcadszor tekertek

2018.09.11. 20:42

Kálovics Anikó pályacsúcsot döntött Velemben

Nagy sikert aratott, szép eredményekkel zárult a hagyományos velemi Hörmann-kupa országúti kerékpárverseny.

Tóth Gábor

A legjobbak. Balról Süle Róbert, Hattyár Dániel, Varga Péter és Mentes Attila

Fotó: SZoese

 

A legjobbak. Balról Süle Róbert, Hattyár Dániel, Varga Péter és
Mentes Attila
Fotó: SZoese

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyetemi SE a velemi Hörmann-kupa országúti kerékpárversenyt. A 6,1 km-es, körülbelül 400 m szintemelkedést magában rejtő távot 76-an teljesítették. A lassú rajt Velemben a Gombától indult, a buszfordulónál gyorsíthatott a mezőny, onnan volt az éles rajt, illetve időmérés. Rövidesen bolyokra szakadt a

mezőny, a táv felére az is kiderült, hogy a Süle, Hattyár, Mentes, Varga négyesből kerül ki a győztes. Végül Süle diadalmaskodott, visszaverve Hattyár támadását. A harmadik bolyban tekert Kálovics Anikó, akinek győzelméhez nem férhetett kétség. Hab a tortán, hogy tovább faragta a női pályacsúcsot, immár 18:24-es időeredmény áll a neve mellett. Ennek az eredménynek az értékét jelzi, hogy bőven belül van a 20 perces férfi arany minősítésen is. A fiatalok mezőnyében Lakó Bálint kitűnő idővel ért célba elsőként.

– Nagy örömmel töltött el, hogy a verseny ekkora, töretlen népszerűségnek örvend.

Egyrészt láthatóan megvan az állandó résztvevői kör, másrészt mindig bukkannak föl újabb arcok – fogalmazott a szervezők nevében Kívés István. – Gratulálok minden célba érkezőnek!

8. Velem, Hörmann-kupa, vasi érmesek, férfi nyílt: 1. Süle Róbert (Szombathely) 16:22, 3. Hattyár Dániel (Szombathely) 16:24. +50: 2. Kívés István (SZoESE) 18:38. Gyerek: 1. Lakó Bálint (SZoESE) 18:37, 2. Simon Csanád (Szombathely). 18.53. Női: 1. Kálovics Anikó (Vasi Triatlon SE) 18:24, 3. Ringelhann Fanni (Szombathely) 21:02.

Abszolút: 1. Süle Róbert, 2. Mentes Attila (Zalaegerszeg) 16:23, 3. Hattyár Dániel. TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában