Iván Csaba az NB II-es együttesben fog szerepelni

2018.09.07. 20:38

Két vasi együttes az asztalitenisz NB I-ben

Nyolc NB-s együttes képviseli megyénket a szombaton rajtoló férfi asztalitenisz-bajnokságban.

Pum András

A celliek játékos-edzője, Iván Csaba három egyéni meccset nyert Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szombaton megkezdődik az NB I-es, NB II-es és NB III-as asztalitenisz-bajnokság Az NB I-ben megyénkből a Celldömölki VSE II. és a Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sport­iskola indul.

– Legutóbbi NB I-es csapatból első számú játékosunk, Katus Krisztián az extraligás Komlóba igazolt, helyére a női ifjúsági lány válogatott edzője, Fekete Soma érkezett – mondta Iván Csaba, a celli NB I-es csapat képviseletében. – Soma idehaza korábban az Extraligában is szerepelt. Rajta kívül Palatinus Márton, Baranyai Domonkos és Iván Bertold alkotja az NB I-es gárdánk keretét. Jómagam a következő bajnokságban az NB II-es együttesben szerepelek. Legutóbb második helyen végeztünk, ezúttal fiatalabb csapattal szállunk harcba, így az ötödik–hetedik hely valamelyikével elégedettek lennénk. Legfontosabb, hogy fiatal játékosaink – Baranyai és Iván – minél többet játszhassanak.

Fotó: Unger Tamás

– Büszkék vagyunk arra, hogy mind a négy játékosunk – Németh Dávid, ifjabb Szarka Tibor, Szarka Zsolt, Nagy Martin – saját nevelésű – mondta Szarka Tibor, a SZAK szakosztályvezetője. – Célunk egyértelműen a bent maradás, ami nem könnyű, de nem is lehetetlen vállalkozás. Női csapatunk viszont – létszámhiány miatt – már tavasszal sem indult az NB I-ben, és ősszel sem áll rajthoz.

Az NB II. délnyugati csoportjában megyénket a Celldömölk III., az NB III. nyugat-dunántúli csoportjában a Bük, a Haladás-Vízéptek, a CVSE IV., a CVSE V. és a Kőszeg képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában