A Celldömölk nyerte a rangadót

2018.09.10. 19:25

Megyei I.: a Király SZE biztosan diadalmaskodott, öt gólt rúgott a vendég Kőszegnek

A megyei I-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának rangadóját a Celldömölk nyerte a Körmend ellen. A Király SZE a Kőszeg, a Szentgotthárd a Jánosháza ellen szerezte meg első győzelmét.

A celli Virág Martin (pirosban) és a körmendi Kurucz Ádám csatázik. Szemben a rangadót eldöntő Enyingi Márk

Fotó: Benkő Sándor

 

A játéknap rangadóján a CVSE nagy csatában, 1-0-ra gyűrte le a vendég Körmendet – hajtós, jó meccset játszott a két élcsapat. A Celldömölk listavezetőként várja a bajnoki folytatást. A Lukácsháza pedig gőzerővel üldözi, ugyanis ismét nyert, ezúttal a Répcelak együttesén lépett túl meglehetősen magabiztosan. Jó szezont fut a Rábapaty és a Vasvár is – előbbi nagy csatában kiharcolt győzelemmel, utóbbi küzdelmes döntetlennel folytatta a bajnokságot. Négy együttes a 4. forduló után is nyeretlen: az Ikervár, a Jánosháza, a Rum és a Répcelak szurkolói még várnak csapatuk első győzelmére – főleg a Répcelak gyengélkedése meglepő. Az újonc Csepreg viszont úgy tűnik, hogy megállja a helyét a megyei I. osztályban, még nem kapott ki, és szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Körmendi FC 1-0 (1-0). – Celldömölk, 300 néző, vezette: Héra. Celldömölk: Osvald – Lempeg, ENYINGI, Varga J., Szuh (Győrvári), Orosz, Büki (Molnár T.), VIRÁG, KOVÁCS Z., Klauzer (Horváth D.), Piri (Szép D.). Edző: Kovács Balázs. Körmend: Farkas – KURUCZ, Balázs L., KÓSIK, Majtényi (Tompa), Varga P. (Nagy K.), Balikó, Takács Á., Németh M., Horváth P., Takács M. Edző: ifj. Molnár Károly. Gólszerző: Enyingi (18.). Rögtön a mérkőzés elejétől a hazai csapat vette kézbe az irányítást, míg a vendégek megszállták térfelüket és kontrákra rendezkedtek be. A CVSE az egész első félidőben beszorította ellenfelét, néhány ellentámadást leszámítva a körmendi térfélen pattogott a labda. Nehéz volt feltörni a vendégek védekezését, de egy jobb oldali beadás után Enyingi fejesével sikerült, így a szünetre a Celldömölk vonult előnnyel. A szünet után kijjebb jött a Körmend és az első negyedórában több támadást is vezetett. Egy helyzete is volt, de ez kimaradt. Ezután ismét felpörögtek a hazaiak, több lehetőségük is akadt, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Összességében megérdemelt az egygólos celldömölki győzelem.

Király SZE–Kőszegi FC 5-0 (2-0). – Szombathely, Újperint, 90 néző, vezette: Szabó III. Z. Király: Mester I. B. – SÁSDI, MARTON, NÉMETH B. (Fogl), Mester II. B. (Hajmási), Kudron (Szenczi), Németh D. (Biácsy), Deéry, Vámos, KONDÁKOR, Polgár (Szabó Z.). Edző: Hegyi László. Kőszeg: Bán – Dévai, Major, Kovács Zs. (Marti), Fehér, Gőcze (Szűcs), Dan (Prán), Réti (Csák), Rómer (Máthé), Bujtás, Toldi. Edző: Őri Gábor. Gólszerző: Deéry (7.), Németh B. (28.), Szabó Z. (72.), Szenczi (88.), Marton (91.). A nagyon kellemetlen stílusú Kőszeg ellen fegyelmezett játékkal birtokolták a labdát a hazaiak. Nagy helyzetei lehettek volna a vendégeknek, de a támadó zónában nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A szombathelyiek viszont a helyzeteik 70 százalékát értékesítették, így a kapu előtti remek teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Jánosháza VSE–Szentgotthárdi VSE 1-2 (0-2). – Jánosháza, 100 néző, vezette: Mónos. Jánosháza: Horváth Cs. – MARSAI, Varga P. (Dornai), Horváth A. (Szabó T.), Palkovits, Dákai (Fenyő), MEGYESI, Ambrus (Simon), Dénes, Balázsi, Dobson. Edző: Kelemen Kornél. Szentgotthárd: LANG – DOBOS, Latyák (Bugán), KOVÁCS T., Sütő (Kovács G.), DÜH, NAGY O., Dancsecz, Papp V. (Muszka), Sulics, Bedi. Edző: Heiter László. Gólszerző: Marsai (51.), ill. Düh 2 (34., 42.). Az első félidőben a vendégcsapat bátor és agresszív játékával meglepte a hazaiakat. Hosszú indításokból helyzeteket alakított ki és kétgólos vezetésre tett szert a szünetig. A második játékrészben a Jánosháza lépett fel támadólag és egy szabadrúgásból gyorsan sikerült is szépítenie. A folytatásban azonban hiába rohamoztak a hazaiak, mert a szentgotthárdi kapus jól állta a sarat. Ellentétes félidők alapján a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert

Schott Lukácsháza SE– Répcelaki SE 4-2 (2-0). – Lukácsháza, 150 néző, vezette: Talabér. Lukácsháza: Haiszán – Vörös, GOMBÁS, TAR (Naisz), Osztrosits, Németh Cs. (Komálovics), Szalai, GUGCSÓ, LENGYEL (Bolfán), Németh R., dr. László (dr. Kovács Sz.). Edző: Bezdi István. Répcelak: GYÉCSEK – Kossuth, Barcza, Tóth Dominik (Möslinger), Varga A., Tóth Dávid, Barna, Balogh B., RÁCZ, Závecz, Bogyai. Edző: ifj. Tóth Zsolt. Gólszerző: Tar 3 (34., 66., 72.), Szalai (37.), ill. Tóth Dávid (75.), Rácz (87.). Kezdeti tapogatózás után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, míg a vendégek kontrákkal próbálkoztak. Sokáig mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd az első félidő második felében kétgólos előnyt szerzett a Lukácsháza. A szünet után eleinte mezőnyjátékot láthatott a közönség, majd a mesterhármasig jutó Tar találataival négygólosra növelte vezetését a házigazda. Ezután kicsit visszavettek a tempóból hazaiak, a Répcelak viszont küzdött becsülettel, így sikerült szépítenie. A mérkőzés nagy részében a lukácsháziak akarata érvényesült, összességében megérdemelt győzelmet arattak.

A celli Virág Martin (pirosban) és a körmendi Kurucz Ádám csatázik. Szemben a rangadót eldöntő Enyingi Márk
Fotó: Benkő Sándor

Vép VSE–Rum KSC 1-1 (0-0). – Vép, 170 néző, vezette: Hollósi. Vép: BEZDI B. – Wágner, Dancs, Varga O., Koszokovits (Török), Kovács D., Bezdi Sz., MARKÓ, ILLÉS (Auguszt), Dala (Németh M.), Varga B. (Baumgartner). Játékos-edző: Török Richárd. Rum: Velladics – CSONKA, IVIC (Sárközi), Kontics, Gyurkó, SZABÓ D., Szakos, Nagy A., KOVÁCS B., Leitgeb (Szabó G.), Farkas B. Edző: Joó András. Gólszerző: Illés (78.), ill. Nagy A. (56.). Semleges szurkolóként is élvezhető, helyzetekben gazdag, jó iramú mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség. Mindkét kapu előtt nagyobbnál nagyobb helyzetek alakultak ki, de a hálóőrök jól állták a sarat. Az 56. percben aztán egy letámadás után vezetést szereztek a vendégek. A vépiek innentől mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, ami Illés góljával sikerült is a 78. percben. A csapatok végül megosztoztak a pontokon.

Egyházasrádóci SE– ÖTE-Ikervár FC 2-0 (1-0). – Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Papp Á. Egyházasrádóc: Bali – FILIPOVITS (Mészáros), Németh Martin, László, VILICS B., Molnár L., Balogh A., NÉMETH MARCELL, Kalmár (Molnár I.), Krajczár, Tóth M. (Móricz). Edző: Lukács Ede. Ikervár: SCHENER – Németh M., Pap, Csenterics (Kosztolánczi Á.), Horváth Sz. (Ódor), Vincze Z., Bogdán, VINCZE T. (Kosztolánczi R.), DÖBRENTE, Pásti (Varga M.), Naszádos. Játékos-edző: Dobány Gábor. Gólszerző: Tóth M. (33.), Németh Marcell (92.). Kiállítva: Bogdán (63., Ikervár). A hazaiak a mérkőzés elejétől irányítottak, helyzeteket alakítottak ki, de a befejezések nem sikerültek. Közben a vendégek szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, de ezek kevés veszélyt jelentettek. Aztán egy szép rádóci támadást sikerült góllal befejezni, majd két nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak. A szünet után kicsit bátrabban jöttek ki az ikerváriak, volt lehetőségük is. De a kiállítás után több területe lett az Egyházasrádócnak, bár csak a végén sikerült eldönteni a mérkőzést. Összességében megérdemelt hazai siker született.

Rábapatyi KSK–Petőfi SE Vasszécseny 1-0 (1-0). – Rábapaty, 120 néző, vezette: Bedi. Rábapaty: KIRÁLY T. – Fehér (Juhász), BALHÁSI, DUGOVICS, Kiss M. (Kovács T.), Szabó A., CSUPOR, László (Gosztolya), Király L., HORVÁTH K., Piros. Edző: Pungor István. Vasszécseny: Geicsnek – Szilvás (Pongrácz D.), PONGRÁCZ ZS., Fábián (Kiss K.), Imre, Baráth (Balázs), KONTICS, Devecseri (Kőműves), VISZKET, Vadász, Maczek (Viszked B.). Edző: Kozmor Ákos. Gólszerző: Király L. (39.). Kiállítva: Juhász (86., Rábapaty). Az első húsz percben a hazai csapat dominált, helyzeteket alakított ki, de ezek kimaradtak. Azt követően a vendégek kerültek fölénybe, de gólt ők sem tudtak elérni. A szünethez közeledve egy szabadrúgásból – kis szerencsével – vezetést szerzett a Rábapaty. A második félidőben a vendégek kezdtek jobban, de a hazai védelem állta a sarat. Közben a Rábapaty kontrákból veszélyeztetett. A felesleges kiállítás után izgalmasan alakult a hajrá, de a házigazda végül otthon tartotta a három pontot.

Vasvár VSE–Csepregi SE 0-0. – Vasvár, 100 néző, vezette: Szabó II. Z. Vasvár: Tóth K. – Bakos D. (Elekes), HORVÁTH A., Bíró, Varga A., Tausz, Vincze (Robán), Horváth Á. (Vass P.), Hajas (Berta), Dávid, SCHERMANN. Játékos-edző: Lepár Attila. Csepreg: TARÓDI Á. – STEINER M., Steiner Zs. (Taródi K.), Büki, Reichardt (Németh B.), Baranyai, Kovács B., Varga B. (Kiss P.), Maráczi (Takács), Németh G. (Kovács Á.), Steiner C. Játékos-edző: Steiner Zsolt. Az egész mérkőzésen a hazaiak domináltak, sorra alakították ki a helyzeteket, amiket aztán rendre el is puskáztak. A Csepregnek egy nagy szabadrúgáson kívül momentuma sem volt a vendéglátók kapuja előtt. A második félidőben eredmény nélkül egykapuzott a Vasvár. A vendégek sportszerűen hajtottak, küzdöttek az utolsó pillanatig, ez a hozzáállás pedig egy értékes pontot eredményezett nekik.

Tudósítók

CELLDÖMÖLK: Gasztonyi Csaba. KIRÁLY SZE: Hegyi László. JÁNOSHÁZA: Kelemen Kornél. VÉP: Pajor Tamás. EGYHÁZASRÁDÓC: Bali Bálint. RÁBAPATY: Dénes István. VASVÁR: Lepár Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában