Eredmények

2018.09.25. 11:13

Pályán az NB II-es női kézisek

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert az SZKKA II. ellen. Győzött a Sárvár is, a CVSE és a Körmend viszont kikapott.

Tóth Gábor

Fotó: Benkő Sándor

Körmendi DMTE–Vady Mosonszolnok 20-22 (10-11). – Körmend, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné. Körmend: Dudora – Török 3, Adorján 5, Szabó A., László, Herczeg 5, Cser 1. Csere: Anek, Czinczás, Kiskós 1/1, Horváth D. 2, Szalai, Somlai, Zsiga 3. Megbízott edző: Kiskós Kitti.

A vendégek magabiztosan kezdték a mérkőzést, a hazaiak első góljára hét percet kellett várni (10. perc: 1-5). A félidő közepére talált magára a házigazda, és a szünetig egy gólra felzárkózott. A második félidőt jobban kezdte a Körmend, a játékrész közepén a vezetést is átvette, azonban a végjátékban (55. perc: 19-21) sokat hibázott, így a hatalmas küzdelem ellenére sem tudta otthon tartani a két pontot.

Büki TK–Szombathelyi Kézilabda Klub és akadémia U22 37-27 (22-13). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Csupor. Bük: Márkus – Guttyán 10, Szabó N. 2, Pukler 10, Baranyai 1, Szabó D. 9, Cseledi. Csere: Szalai (kapus), Szenczi, Zakariás, Bősze, Marton 2, Szabó R. 2, Kelemen, Németh B. 1. Edző: Bölöni Roland. SZKKA: Lugosi – Kozma 4, Szmolek 5, Devecseri 4/4, Kovács T., Bozzai 4, Molnár 7. Csere: Karvalics, Keszei 3, Nárai, Bruno, Kiss B. Edző: Vers Ákos. Nagy iramban kezdte a házigazda a mérkőzést, gyors támadásokat vezetett, gyorsan előnybe került (8. perc: 8-3).

És a folytatásban sem lassítottak a bükiek, így fokozatosan nőtt a különbség, a szünetre kilencgólosra hízott. Fordulás után sem változott a játék képe, egyre nagyobb lett a hazai fór, így a mérkőzés utolsó harmadában a bükiektől mindenki pályára léphetett.

Bölöni Roland: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, mind a hatvan percben mi domináltunk. Sikerült már az első félidőben nagy különbséget kialakítani, így a végén mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.

Vers Ákos: – Sajnos az egész mérkőzésen hiányoztak a megállító faultok, nem tudtunk elég kemény védekezést összerakni, és ez döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

 

Sárvárfürdő Kinizsi– VKL SE Győr 30-27 (18-11). – Sárvár, 175 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Németh. Sárvár: Jurik – Vajda 2, Soós 3, Cser 4, Jenőfi 6, Doncsecz 5, Kokas 6. Csere: Varga, Horváth E. 2, Pup 2, Farkas J., Marton, Dávid, Barabás, Horváth D. Edző: Rozmán Gergő.

Erősen kezdett a Sárvár, hatékony védekezéssel – jó volt a kapusteljesítmény is –, így könnyű gólokkal ellépett, a félidő közepén már 12-6-ra vezetett. A szünetben is tetemes volt a hazai előny. A második félidő nagy részében őrizte előnyét a házigazda. A mec cs vége felé viszont jött egy kisebb hullámvölgy sárvári oldalon, zavar alakult ki a védekezésben, ziccerek maradtak ki, ezt kihasználva felzárkózott a vendég, de a hazai győzelmet nem fenyegette veszély.

SZESE Győr–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 35-27 (14-11). – Győr, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bodó, Gál. CVSE: Bognár – Szomorkovits A. 7, Németh V., Geiger 1, Szecsődi 2, Kulcsár 5, Szuhogyi 8. Csere: Szomorkovits L. 2, Balogh V., Pongrácz, Bagics 1, Füzfa, Szalai F. 1, Szalai Sz., Marton, Berki A. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Egy alaposan megerősödött egyetemi csapat fogadta a Cellt. Mégis a félidő 19. percéig a vendégek irányították a mérkőzést – bár sok helyzetet kihagytak. A hazaiak a 20. percben vették át a vezetést (9-8). A második játékrészben aztán a győriek már hét góllal is elléptek (19-12). A CVSE próbált felzárkózni, de a sok kiállítás alaposan megnehezítette a dolgát. A végjátékban így is megközelítette ellenfelét a celli gárda, de a fordítás, a bravúr már nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában