Győzelemmel kezdett a Celldömölk is

2018.09.18. 19:56

Rangadót nyert az SZKKA II.

Elrajtolt az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2018/2019-es szezonja. Az SZKKA U22 rögtön rangadót nyert a vendég Sárvár ellen, győzött a CVSE is.

Tóth Gábor

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Sárvárfürdő Kinizsi SE 35-28 (18-13). – Szombathely, egyetemi csarnok, 200 néző, vezette: Poller, Szűcs. SZKKA: Lugosi – Csire 3, Pődör B. 8, Pődör R. 7, Kovács T., Bozzai 6, Tamási 2. Csere: Lőrincz (kapus), Keszei, Kozma 4, Devecseri, Szmolek 1, Horváth A., 3, Lakatos 1. Edző: Pődör Zoltán. Sárvár: Jurik – Farkas, Horváth E., Cser 5, Jenőfi 9, Doncsecz 5, Vajda 3. Csere: Varga, Kokas 4, Soós 1, Pup 1, Marton, Dávid, Horváth D. Edző: Rozmán Gergő.

Elég erős csapattal, több, az NB I/B-s keretben is számításba vett játékossal állt ki az SZKKA. Rögtön magához is ragadta az irányítást, 4-0-val nyitott. A folytatásban a Sárvár próbálta tartani a lépést, többször is felzárkózott, de a házigazda végig stabilan vezetett. A végére pedig el is fáradt a vendég, így biztos győzelmet aratott a hajtós, sokat futó fi atal szombathelyi csapat.

Pődör Zoltán: – Hétről hétre más csapattal állunk ki az NB II-ben. Gyakorolni, öszszeszokni nincs időnk, de mivel egy rendszerben képezzük a játékosainkat, így azért ismerik a játékrendszerünket. Ezúttal a lányaink nagyon motiváltak voltak, bárkit is küld

tem pályára, mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához, a győzelemhez.

Rozmán Gergő: – Nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél gyors játékával és a felsőbb osztályból visszajátszókkal. Védekezésben és kapusteljesítményben is több kell a továbbiakban.

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Audi ETO KC U22–Büki TK 28-23 (11-15). – Győr, 75 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Barna, Kovács. Bük: Márkus – Guttyán 5, Szabó N. 4, Pukler 6, Baranyai 1, Szabó D. 2, Cseledi 2. Csere: Palkovits, Szalai N. (kapusok), Zakariás, Marton 1, Szabó R. 1, Csóka 1, Kelemen, Megyeri, Németh B. Edző: Bölöni Roland.

Jól kezdett a Bük, és a folytatásban is irányította a mecscset, aminek meg is lett az eredménye, a szünetben már négy góllal vezetett. A második játékrészben aztán a vasi együttes kezdett fáradni, ami nem is meglepő, hiszen néhány nappal korábban nehéz kupameccset játszott. Ezt kihasználva a sokat futó hazaiak felőrölték a vendégeket, megnyerték a meccset.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Komárom VSE 34-27 (19-13). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs. CVSE: BOGNÁR – SZOMORKOVITS A. 7, NÉMETH V. 6/1, GEIGER 2, Szecsődi 3/2, Sebestyén 2, FARKAS 5. Csere: Szomorkovits L. 3, Balogh V., Füzfa A., KULCSÁR 3, MÁLOVICS 3, Szalai F., Szalai Sz., Marton. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Nagy lendülettel, jó játékkal kezdett a Cell. Az ellenfél a 3. percben időt kért, de ez sem állította meg a hazaiakat – Farkas, Németh, Szomorkovits A. és Szecsődi találataival biztos előnyt szedtek össze (15. perc: 12-8). A félidőben pedig már hat gól volt a különbség. Fordulás után sem változott a játék képe, négy gólnál nem engedte magához közelebb ellenfelét a Cell. Így a végére nem maradt izgalom. Szép győzelemmel kezdte a szezont a CVSE.

Mosonmagyaróvári KC SE U22–Körmendi DMTE 30-24 (17-8). – Moson magyar óvár, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár, Vörös. Körmend: Dudora – Török, Kiskós 2/2, Adorján 9, Horváth D., Cser 1, Herczeg 7/2. Csere: Anek, Szabó 2, Szalai, Zsiga 2, Somlai 1. Megbízott edző: Kiskós Kitti.

A félidő közepéig fej fej mellett haladtak a csapatok (17. perc: 8-6). Ezután a hazaiak lerohanásból szerzett gólokkal magabiztos előnyre tettek szert. A második félidőt enerváltan kezdte a Körmend, a hazaiak már 11 góllal is vezettek (40. perc: 22-11). Aztán magára talált, ritmust váltott a vendég, zsinórban dobott hét góllal visszajött a mérkőzésbe. Ám rendezték soraikat a hazaiak, így az utolsó 10 percben már felváltva estek a gólok. A nagyot küzdő körmendieket megilleti a dicséret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában