Eredmények

2018.09.21. 21:42

Sikeres bajnokság után a vasi tájfutók

Négy éremmel tértek haza a vasi tájfutók az országos rövidtávú bajnokságról.

Pum András

Fotó: Décsey Emőke

Nagyon eredményes országos bajnokságot ünnepelhetett az elmúlt hétvégén a Vas megyei tájfutás. Az Alpokalja Szabad­idősport Egyesület, a Haladás VSE és a Sárvári Kinizsi versenyzői összesen ugyanis négy bajnoki érmet szereztek. Kategóriájában Sarkadi Lehel (F14) és Tóth János (F75) az első helyen végzett, Bognár Zoltán (F18) ezüst-, Szerdahelyi Zoltán (F55) bronzérmes lett. A rövidtávú ob eredményeinek értékét növeli, hogy rendkívül színvonalas, technikás pályákon bizonyíthatták tudásukat a versenyzők: nem csak a futótudás, sokkal inkább a technikai felkészültség, folyamatos koncentráció és gyors döntések kellettek a jó teljesítményhez. A délelőtti selejtezőt egy lakótelepi területen szervezték, míg a délutáni döntőre a Kisavas nevű városrészben került sor. A döntő komoly kihívás elé állította a mezőnyt a zegzugos utcák, lépcsők és a csapadéktól csúszóssá vált talajviszonyok miatt. A változatos terep (lakott terület, erdő, park és a belváros területe), valamint a jelentős szintkülönbségek egyaránt próbára tették a mezőnyt.

Fotó: Décsey Emőke

A vasi pontszerzők. F14: 1. Sarkadi Lehel (Haladás VSE). F18: 2. Bognár Zoltán (Alpokalja SK). F20: 4. Szalay Levente (Alpokalja). N35: 4. Juhász Júlia (Alpokalja). F55: 3. Szerdahelyi Zoltán (Haladás VSE). F75: 1. Tóth János (Sárvári Kinizsi). Csapat: 10. Alpokalja (Vincze Rebeka, Szalay Levente, Bognár Zoltán, Juhász Júlia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában