A legjobbak az Eb-re kvalifikálták magukat

2018.09.04. 20:36

Szép vasi eredmények az Ob-döntőn

A házigazda Controll SE hét felnőtt és két masters versenyzővel vett részt az erőpróbán.

Tóth Gábor

Fotó: Controll SE

A Controll SE szervezésében az elmúlt hétvégén az ELTE-SEK sportcsarnoka adott otthont a 2018. évi felnőtt és masters kick-box light-contact, kick-light magyar bajnoki döntőnek. A döntőre felnőtt kategóriában súlycsoportonként csak a ranglista első négy helyezettje kapott meghívást, a veterán korcsoport versenyzőinek pedig nyílt nevezés lett kiírva. A döntő győztesei indulási jogot szereztek az idei pozsonyi és maribori kick-light, illetve light-contact Európa-bajnokságra.

Fotó: Controll SE

A házigazda Controll SE 7 felnőtt és 2 masters versenyzővel vett részt az erőpróbán. A felnőttek között esélyesként számon tartott – többszörös magyar bajnok – Bárdosi Sándor (-74 kg) a felkészülés hajrájában sérülést szenvedett, így kihagyni kényszerült a szombathelyi ob döntőt.

Dancsó Zoltán tanítványai közül Takács Viktória (-65 kg) kick-lightban szoros küzdelemben, de megérdemelten szerezte meg első felnőtt bajnoki címét, light-contactban ezüstérmes lett. Bolfán Ákos (-69 kg) első éves juniorként először lépett felnőtt magyar bajnoki döntőn tatamira, és technikás, érett versenyzéssel szerzett ezüstérmet kick-lightban. Bolfán Ádám és Szmolek Emanuel junior korúként vett részt az ob-n, az utánpótlás-válogatott edzőtáborból érkeztek a felnőtt döntőre, light-contactban és kick-lightban is ugyanabban a súlycsoportban, 79 kg-ban versenyeztek. Light-contactban Szmolek Emánuel szerzett aranyérmet (második felnőtt magyar bajnoki címét gyűjtötte be), Bolfán Ádám ezüstérmes lett. Kick-lightban Bolfán Ádám harmadik, Szmolek Emánuel második lett. A Controll SE masters versenyzői is alaposan kitettek magukért: Bertalan Gábor (-63 kg) mindkét kategóriában diadalmaskodott, míg Bárdosi Sándor Ferenc (-74 kg) kick-lightban első magyar bajnoki címét ünnepelhette. A Koszogovits Mihály által irányított kung fu szakosztályból Huszár Dominik (-74 kg) kick-lightban 2., light-contactban 3. helyen végzett. Pintér Bálint (-84 kg) light-contactban nagy csatában szerzett ezüstérmet. Szakál Diána (-65 kg) light-contactban már másodszor lett magyar bajnok.

Fotó: Agrobio

Az Agrobio Classic KBC egy versenyzőt nevezett a versenyre: Pődör Csaba +94 kilós súlycsoportban, masters korosztályban indult. indult. Light-contact arany-, kick-lightban pedig ezüstérem ezzel már 13. magyar bajnoki címét gyűjtötte be. Mayer Gábor tanítványa térdsérülésből lábadozik, még nincs csúcsformában, de az Európa-bajnokságig még lesz ideje, hogy utolérje magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában