Egy tizenegyes is kimaradt

2018.09.07. 19:54

Vereséget szenvedett a Haladás Ausztriában

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás három góllal kikapott a 12 csapatos osztrák első osztály tizedik helyén álló SV Mattersburgtól.

Pum András

SV Mattersburg–Szombathelyi Haladás 3–0 (2–0). – St. Johann in der Haide, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Krainer. Haladás: Gyurján (Rózsa, 46.) – Habovda (Schimmer, 48.), Benes, Tamás (Kolcák, 58.), Halmosi (Németh Milán, 46.) – Jagodics (Kovalovszki, 55.) – Funsho (Grumics, 65.), Németh Márió (Petró, 46.), Gaál (Rácz, 46.), Sinanovic (Pinte, 46.) – Rabusic (Priskin, 46.). Edző: Michal Hipp.

A szombathelyieknél Bosnjak Predrag, Emil Lyng, Kovács Lóránt sérülés miatt hiányzott, míg Jancsó András az U21-es válogatottal szerepelt. Király Gábor és Mészáros Karol pihenőt kapott. Egy próbajátékos is helyet kapott a kezdőben: az Illés Akadémián nevelkedett, legutóbb Nyíregyházán futballozó Sinanovic Sinan a középpályán szerepelt. A vasiak kemény edzések után léptek pályára – kedden és szerdán is kétszer tréningeztek, valamint a meccs napjának délelőttjén is edzettek.

Egymásnak estek a csapatok, kemény rohanós játékkal teltek a percek, ám ez a minőségi futball rovására ment. A 21. percben Halmosi bal oldali beadását Funsho hét méterről kapu mellé fejelte. A 30. percben Gaál bal oldali szögletét Benes nyolc méterről fölé fejelte. A két szélen szép támadásokat vezettek a vasiak. A 37. percben egy labdavesztés után a bal szélen megugró Sanchez öt méterről a kapu bal oldalába emelt (1–0). A 45. percben Pusic kapott labdát, 11 méterről, középről jobb alsóba lőtt – Gyurján még beleért a lövésbe, de nem tudott menteni (2–0).

Fotó: Unger Tamás

Szünet után az 52. percben Priskin 17 méterről a jobb alsó sarokba tartó lövését védte bravúrral a kapus. A 72. percben Priskint buktatták a tizenhatoson belül. A tizenegyest Petró vállalta, amolyan „panenkásan” a bal sarok irányába lőtte, de a kapus védett. A 78. percben egy balról leadott lövést Rózsa bravúrral a bal sarok kapufára tolt, a kipattanót Gruber három méterről a léc alá vágta (3–0). A vasiak megpróbáltak szépíteni, ám az osztrákok stabilan védekeztek.

Időközben az MLSZ nyilvánosságra hozta az NB I. nyolcadik fordulójának pontos programját. A Haladás szeptember 15-én, szombaton 17 órakor az újonc Kisvárda otthonában szerepel. A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír az is, hogy a 2017/18-as bajnokságban a Haladásban futballozó jobb oldali védő, Polgár Kristóf Diósgyőrben folytatja. A legutóbb egy évig kölcsönben zöld-fehérben futballozó MTK-játékos, Myke Ramos nyáron visszatért a fővárosba. Ám az MTK ismét kölcsönadta a brazil támadót: nyárig az egyesült arab emírségekbeli Al-Ittihad csapatába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában