Nemzetközi Kupa

2018.10.24. 20:57

A Falco gálázott az angol bajnok ellen

A FIBA Európa Kupa 2. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely biztosan, 15 ponttal verte az angol bajnok Leicester Riders együttesét.

Tóth Gábor

Mindkét csapat vereséggel kezdte a nemzetközi sorozatot – a Falco Szolnokon kapott ki (76-79), a Leicester hazai pályán az olasz Sassaritól (78-90) –, ezért mindkét együttes a javítás reményében lépett pályára az Arena Savariában.

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek, felváltva került a gyűrűbe a labda. Aztán úgy tűnt, hogy a Falco magához ragadja az irányítást (4. perc: 9-5). De a Leicester nem hagyta magát, tartotta a lépést. A játékvezetők szórták a faultokat, mindkét kispad háborgott. Az előny rendre a Falcónál volt – Reddic nagyon élt a palánk alatt, Norfleet és Bruinsma is termelte a pontokat. A vendég jobbára büntetőből volt eredményes. Az első negyedet végül hat ponttal nyerte meg a Falco. A játék képe alapján nagyobb is lehetett volna a különbség. A második etap elején kicsit beállt az eredmény, ekkor már nagyobb figyelmet fordítottak a csapatok a védekezésre. Aztán csak elérte a különbség a 10 pontot (13. perc: 29-19) – időt is kért az angol kispad. De nem sikerült belassítani a Falcót. A szombathelyiek jól védekeztek, jól lepattanóztak, jól dobtak, Bruinsma pedig ismét nagy formában játszott. Egyedül az okozott némi problémát hazai oldalon, hogy Norfleet korán begyűjtötte a negyedik hibáját. Közelített a 20 ponthoz a vasi fór, amikor a Leicester ismét időt kért (17. perc: 39-21). De Váradi zsinórban dobott két triplája után máris 45-21-et mutatott az eredményjelző. Végül 45-24-es állásnál vonulhattak nagyszünetre a felek – a hazai csapatot vastaps kísérte az öltözőbe. A második etapban mindössze 7 (!) pontot engedélyezett ellenfelének a Falco.

 

Fordulás után egy agresszívabb Leicester tért vissza a pályára. Húsz pont alá is tornázta hátrányát a felgyorsuló vendég (23. perc: 51-34). Egy kicsit kiengedett védekezésben a házigazda, ezt használta ki az ellenfél. De aztán rendezte sorait a sárga-fekete gárda (28. perc: 60-42), visszaverte az angolok kétségbeesett támadását. Igaz, ekkor már kiegyenlítettebb meccset láthattak a szurkolók. A különbség pedig 20 pont körül állandósult. És nagyon úgy tűnt, hogy korán eldőlt a mérkőzés, az utolsó etapnak ugyanis 64-46-os állásnál futottak neki a felek. Norfleet már a 31. percben kipontozódott. A vendégek pedig ismét megpróbálkoztak szűkíteni a különbségen, keményebb játékra váltottak, sokat dobtak gyűrűre. De szinte minden angol pontra érkezett szombathelyi válasz. (35. perc: 72-54). Bruinsmát egyszerűen nem lehetett tartani – de alapvetően nem volt gyenge pont ezen az estén a szombathelyi csapatban. A Falco nem tette meg azt a szívességet ellenfelének, hogy kienged, szigorú védekezéssel, hatékony csapatjátékkal rukkolt elő az utolsó pillanatig (38. perc: 76-59). Ennek megfelelően pontjai zömét büntetőből dobta a Leicester. Végül izgalommentes hajrával ért véget a mérkőzés, lehetett pihentetni a kulcsembereket is.

A Falco simán, a vártnál könnyebben nyert. A játék minden elemében ellenfele fölé nőtt – roppant biztató teljesítménnyel rukkolt elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában