Az ötös volt a nyerő szám

2018.10.09. 08:45

A Jánosháza legyőzte a Vasvárt, a Szentgotthárd Vépen aratott diadalt

A megye I-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Körmend, a Király SZE és a Lukácsháza is öt gólt szerezve győzte le ellenfelét.

VN

Az ikervári Vincze Zoltán (középen) tartja a labdát a rumi Szakos Márk (11) szorításában. Szemben Csonka Dániel

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Körmendi FC–Kőszegi FC 5-0 (3-0). – Körmend, 100 néző, vezette: Bíró.

Körmend: Farkas (Balogh Á.) – Németh M., BALÁZS L., KÓSIK, Takács Á., Horváth P. (Nagy K.), Balikó (Tompa), Majtényi, TAKÁCS M., Niksz (Varga P.), SIPOS (Czimber D.). Edző: ifj. Molnár Károly.

Kőszeg: Bán – LINTNER, Biegner, Prán (Marti), Fehér, Dan, Réti, Rómer, Szűcs (Tóth D.), Toldi, Riegler (Dévai). Edző: Őri Gábor.

Gólszerző: Sipos 3 (23., 44., 67.), Niksz (38.), Takács M. (69.).

A mérkőzés elejétől a hazai csapat dominált. A vendégek 20 percig jól tartották magukat, de az első találatot követően mintha elvesztették volna hitüket, így a szünetig háromgólos előnyt szerzett a Körmend. A második félidőben is tisztességgel próbáltak helytállni a kőszegiek, de így is még kétszer rezdült a hálójuk. Sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai siker született. A győzelmet a körmendi csapat a 40 éve az egyesületnél tevékenykedő Király Györgynek ajánlja.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Répcelaki SE 3-1

(2-1). – Celldömölk, 200 néző, vezette: Szabó I. Z.

CVSE: Osvald – Enyingi, SZUH (Németh J.), GYŐRVÁRI, Virág, KOVÁCS Z., HORVÁTH D. (Gorácz), Péter (HUSZÁR), MOLNÁR T., Klauzer (Büki), Piri. Edző: Kovács Balázs.

Répcelak: Gyécsek – Kossuth, Barna, TÓTH DOMINIK, VARGA A., Tóth Dávid, Balogh B. (Möslinger), Balikó, Rácz, Závecz, Bogyai. Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Gólszerző: Horváth D. 2 (36., 52.), Molnár T. (30.), ill. Rácz (21.).

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de támadásaik elhaltak a jól tömörülő répcelaki védelmen. A vendégek inkább kontrákra rendezkedtek be, ezek egyikéből a félidő derekán a vezetést is megszerezték. A CVSE kapusa, Osvald Márkó 651 perc után kapott gólt a bajnokságban. Ezután felpörögtek a celliek és a szünet előtt megfordították az eredményt. A második játékrészben nyomasztóbb lett a hazai fölény, a vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek. A répcelaki kapu előtt sorra alakultak ki a helyzetek, és Horváth Dávid újabb góljával tovább nőtt a hazai előny. A folytatásban is a Répcelak térfelén pattogott a labda, de több találat már nem esett. Megérdemelt hazai győzelem született.

Király SZE–Csepregi SE 5-2 (0-0). – Szombathely, 80 néző, vezette: Harcsár.

Király: Veszelinov – SÁSDI, Marton, Varga G. (Hajmási), Kudron (Szabó Z.), NÉMETH D. (Mester II. B.), DEÉRY, Vámos, Németh B. (Hujber), Kondákor, Polgár (Lakosi). Edző: Hegyi László.

Csepreg: Taródi Á. – Táj­mel, Steiner M., Kótai, Takács, Reichardt (Németh B.), Baranyai, Pócza, Kovács B. (Steiner Zs.), Maráczi, Steiner C. Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerző: Deéry 3 (57., 68., 93.), Németh D. (47.), Németh B. (55.), ill. Pócza (84.), Steiner Zs. (87.).

Kiállítva: Steiner C. (48., Csepreg).

A fegyelmezetten játszó Csepreg ellen az első félidőben megszenvedett a Király. A hazaiaknak ugyan volt két százszázalékos helyzetük, de ezeket nem sikerült értékesíteni. A második játékrészben a szombathelyiek a kis réseket megtalálták ellenfelük védekezésén és a lehetőségeiket gólra váltották. De ehhez az öt találathoz kellettek a vendégek egyéni hibái.

Jánosháza VSE–Vasvár VSE 3-2 (1-2). – Jánosháza, 150 néző, vezette: Mónos.

Jánosháza: Balassa – Marsai, Varga P. (Pintér), Horváth A. (Dornai), Palkovits, Dákai, Simon, Megyesi, Ambrus, Balázsi, Dobson. Edző: Kelemen Kornél.

Vasvár: Tóth K. – Bakos D., Bíró, Varga A., Elekes, Tausz, Vincze K. (Berta), Horváth A. (Bakos Cs.), Horváth Á., Dávid, Schermann (Szegleti). Edző: Lepár Attila.

Gólszerző: Marsai (15.), Dobson (51.), Horváth A. (55.), ill. Horváth Á. 2 (32., 45.).

Jól kezdett és lendületesen támadott a hazai csapat, ami helyzetekben is megmutatkozott. Egy jogos 11-esből megszerezte a vezetést, majd kétszer a kapufát is eltalálta. A félidő közepén éledezett a Vasvár és egy kontra után egyenlített. Ezután kicsit leült a mérkőzés, de a vendégek egy pontrúgás után vezetést szereztek és előnnyel vonultak szünetre. A fordulás után a nagy elánnal kezdő Jánosháza látványos akciókat vezetett és megfordította az eredményt. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét kapu előtt adódott helyzet, de újabb gól már nem született. Megérdemelten nyertek a nagy akarattal játszó hazaiak, akiknél mindenki jól teljesített.

A rumi Kovács Bence üldözi az ikervári Pásti Zoltánt (labdával)
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Schott Lukácsháza SE–Rábapatyi KSK 5-1 (1-0). – Lukácsháza, 150 néző, vezette: Vass.

Lukácsháza: Horváth K. – Lengyel, Bősze, Vörös (Osztrosits), Gombás, Tar (Bolfán), Németh Cs., Szalai (Kovács M.), Gugcsó, Komálovics (Schwarcz), Németh R. Edző: Bezdi István.

Rábapaty: Király T. – Tóth R. (Vamper), Király L. (Gaál), László (Pendli), Fehér (Gyűrű), Balhási, Dugovics (Dovánszki), Kiss M., Szabó A., Csupor, Kovács T. Edző: Pungor István.

Gólszerző: Tar 3 (44., 67., 75.), Németh R. (72.), Gugcsó (93.), ill. László (46.).

Az első félidőben keresték egymáson a fogást a csapatok. Mindkét együttes előtt adódott egy helyzet, majd a fordulás előtt a hazaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést. A szünet után egyből egalizált a Rábapaty. Ezután kiegyenlített játék mellett a vendégeknek volt egy nagy helyzete, de a házigazda kapusa bravúrral védett. A folytatásban a lukácsháziak egyre dominánsabbak lettek, a mezőnyfölényüket pedig helyzetekre és gólokra tudták váltani. A házigazda csapat – melyben mindenki jól teljesített – egy szervezetten és taktikusan focizó ellenfél ellen szerzett fontos három pontot. A hazai alakulat ezzel a győzelemmel kíván jó egészséget a csapatkapitány Gombás Gergő újszülött kislányának és családjának.

Az ikervári Vincze Zoltán (középen) tartja a labdát a rumi Szakos Márk (11) szorításában. Szemben Csonka Dániel
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

ÖTE-Ikervár FC–Rum KSC 1-1 (0-0). – Ikervár, 200 néző, vezette: Tóth R.

Ikervár: Schener – NÉMETH M., PAP, Csenterics, Horváth Sz. (Szűcs, Kosztolánczi Á.), VINCZE Z., VINCZE T., DÖBRENTE, Pásti (Varga M.), Naszádos, Bogdán (Ódor). Edző: Dobány Gábor.

Rum: Velladics – Csonka, Székely, Ivic (Szabó G.), Szabó D., Szakos, Molnár R. (Papp B.), Nagy A., Tóth M., Kovács B., Farkas (Sárközi). Edző: Joó András.

Gólszerző: Döbrente (95.), ill. Molnár R. (50.).

A vendégcsapat – melyben mindenki jó teljesítményt nyújtott – irányította a játékot, sok helyzetet dolgozott ki, de csak egyet tudott gólra váltani. A lelkesen focizó Ikervár mindent megtett az egyenlítésért. A 95. percben egy szögletből sikerült is egalizálniuk a hazai­aknak, így legalább egy pontot otthon tudtak tartani.

Vép VSE–Szentgotthárdi VSE 0-1 (0-1). – Vép, 120 néző, vezette: Szabó III. Z.

Vép: Bezdi B. – DANCS, Varga O. (Pócza), Koszokovits R. (Tóth N.), Kovács D., Bezdi Sz., Illés (Auguszt), Dala, Auer (Beke), Varga B., Nagy Zs. Edző: Török Richárd.

Szentgotthárd: Lang – Dobos (Merkli), Kovács G. (Sipos), KOVÁCS T., Düh (Sütő), Papp V., LATYÁK, BEDI, Szivós (Takács), BUGÁN (Muszka), SULICS. Edző: Heiter László.

Gólszerző: Papp V. (38.).

 

Mindkét fél óvatosan kezdett, inkább a középpályán folyt a játék, és a csapatok próbálták egymásra erőltetni az akaratukat. Egy vépi védelmi hibát kihasználva a Szentgotthárd szerzett vezetést, de a házigazda a bekapott gól után is szervezetten játszott és helyzeteket alakított ki. A második félidőben támadásban maradt a Vép, ám a vendégek bunkerfocira rendezkedtek be és antifutballal megőrizték egygólos előnyüket.

Egyházasrádóci SE–Pető­fi SE Vasszécseny 3-0 (0-0). Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Mórocz.

Egyházasrádóc: Bali – NÉMETH MARTIN, László, Vilics B. (MÉSZÁROS), Molnár L., Balogh A., Németh Marcell, Kalmár (Molnár I.), KAZINCZKI, Tóth Máté (Tóth Martin), Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Vasszécseny: GEICSNEK – KONTICS, Kiss B., Kiss K. (Maczek), Pongrácz Zs. (Devecseri), Fábián, IMRE, Baráth, Kőműves, Pongrácz D. (Viszked B.), Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

Gólszerző: Németh Martin (77.), Mészáros (82.), Németh Marcell (91.).

Kiállítva: Kiss B. (31., Vasszécseny).

Kezdeti ismerkedés után a hazaiak kaptak lábra, de a vendégek kapusa több bravúros védéssel tartotta a döntetlent. A 31. percben tíz emberre fogyatkoztak a vasszécsenyiek, de továbbra is szervezett és lelkes játékkal őrizték kapujukat a góltól. A második félidőben nagy fölénybe kerültek a rádóciak, de helyzetet nem igazán dolgoztak ki. Az utolsó negyedórában az emberhátrányban játszó vendégek fizikailag felőrlődtek, és a hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában