Eredmények

2018.10.11. 21:59

Arany, ezüst és bronzérmek a vasi tájfutók termése

A kis vasi település térségében rendezte az Alpokalja Szabad- idősport Egyesület a tájékozódási futó Őrség Kupát, egyúttal Vas–Veszprém–Zala megye normál távú bajnokságát. Az eseményre vadonatúj térkép készült a Haricsa-forrás környékéről, amelyen sok árok és vízmosás nehezítette a futóknak a tájékozódást.

Pum András

Molnár Péter( elöl), az Alpokalja sportolója F18-ban bronzérmet szerzett. Mögötte klubtársa, Balogh András

Fotó: Szalay László

A verseny történetében rekordnak számító 230 induló nevezett az egyéni futamra, a nyugat-dunántúli futók mellett ráadásul osztrák versenyzők is rajthoz álltak. A felnőtt férfi kategóriában 10,4 km-t teljesítettek a versenyzők 19 ellen­őrzőpontot érintve, az utánpótlás és női kategóriák távja pedig 3–8 km között alakult. A vasi klubokat 50 futó képviselte az utánpótlás-válogatott versenyzőket is felvonultató mezőnyben. Közülük hárman is első helyen végeztek a kategóriájukban: Sarkadi Lehel, Koczka Tibor és Koczka Gabriella (mind Szombathelyi Haladás VSE) állhattak a dobogó legmagasabb fokára, ezenkívül pedig további három ezüst- és négy bronzérmet szereztek a vasi futók. A másnapi csapatversenyen a háromfős alakulatoknak maguk között kellett elosztaniuk, hogy melyik ellenőrzőpontot melyik versenyzőjük érinti. A taktikai csatából a leghosszabb kategóriában (8–12 km-es táv minden csapattagnak) az Alpokalja ifjúsági csapata (Balogh András, Molnár Péter, Szele Bálint) jól jött ki, és a válogatott futóval felálló Veszprémi Honvéd mögött második helyen végzett.

Molnár Péter( elöl), az Alpokalja sportolója F18-ban bronzérmet szerzett. Mögötte klubtársa, Balogh András
Fotó: Szalay László

 

Eredmények. Férfi felnőtt (10,4 km): 1. Vajda Kolos (SMAFC) 59:55, 2. Dedinszky Imre (SMAFC) 70:46, 3. Angyal Dániel (Veszprémi Honvéd) 72:53. Női felnőtt (8,3 km): 1. Vékony Vanda (Sirályok) 61:14, 2. Sárecz Éva (ZTC) 67:23, 3. Császár Éva (Göcsej) 71:57. Vasi dobogós helyezések. N12D: 2. Héra Viktória (Alpokalja). F12C: 2. Héra Olivér (Alpokalja), 3. Hajba Attila (Haladás). N16B: 1. Sarkadi Lehel (Haladás). F18B: 3. Molnár Péter (Alpok­alja). F35B: 2. Kovács Gábor (Haladás), 3. Horváth Pál (Jánosháza). N55B: 1. Koczka Gabriella (Haladás). F55B: 1. Koczka Tibor (Haladás). F75B: 3. Tóth János (Sárvári Kinizsi). Csapatverseny: Hosszú kategória (8–12 km): 1. Veszprémi Honvéd, 2. Alpokalja (Balogh András, Molnár Péter, Szele Bálint) 3. Balatonfüred.

Vasárnap pedig Máriaújfalu térségében gyűlnek össze az ország legjobb tájfutói, hogy a sportág klasszikus számában, a normál távon döntsenek a bajnoki címek, helyezések sorsáról. Előzetesen 900 nevező regisztrált a versenyre, több mint 30 kategóriában hirdetnek majd bajnokot. Nagy várakozás előzi meg a versenyt, hiszen az Őrség lankáin már meglehetősen régen rendeztek bajnokságot. Megyénk öt tájfutóklubja is részt vesz a küzdelmekben, a vasi tájfutók az idei bajnokságok eredménye alapján főként a gyermek, ifi és junior kategóriákban szólhatnak bele a jobb helyezésekbe. A cél és versenyközpont helyszíne: Szentgotthárd-Máriaújfalu, Hársas-tó szabadstrandja. A mezőny 10 órakor rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában