alapító

2018.10.05. 21:16

Az aikidó ünnepe – Horváth Józsefet köszöntötték

A magyarországi aikidó első vidéki központjának alapítóját, Horváth József köszöntötték.

VN

Az ünnepi találkozó résztvevőinek egyik csoportja első mesterükkel, Horváth Józseffel (az első sorban balról a negyedik)

Fotó: ELTE SEK

 

Az ünnepi találkozó résztvevőinek egyik csoportja első mesterükkel, Horváth Józseffel (az első sorban balról a negyedik)
Fotó: ELTE SEK

A magyarországi aikidó történetének Budapest mellett Szombathely volt az első központi bázisa. Ezt felidézve ünnepséget rendeztek a Derkovits-iskola tornatermében, ahol megköszönték az aikidóban és az aikidóért végzett sok évtizedes munkáját a magyar aikidó egyik első alapítójának, Horváth József 3. danos aikidómesternek. A felköszöntők között voltak az országos szakszövetség vezetői: Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikidó Szövetség – Magyarország elnöke, a magyar aikidó másik hazai elindítója, Márton Imre, a szövetség általános elnöke, vezető instruktora, 6. danos aikidómester, valamint prof. dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora is. A rendezvényen megjelentek Horváth József régi tanítványai is, akik Vas megyén kívül Csongrád, Fejér, Veszprém, Zala és Pest megyéből is eljöttek, hogy köszöntsék első oktatójukat. Az esemény stílusosan edzéssel zárult, amelyen igazi lendülettel, örömmel vettek részt a régi és a mostani tanítványok, ezzel is bizonyítva, hogy az aikidó az ember egész életén át képes életminőséget javítani. Az aikidó fi lozófi ája a mai világban is képes nyugalmat, biztonságot, erőt nyújtani a művelői számára. „Jó érzés volt újra részt venni egy aikidóedzésen, még ha csak nézőként is” – mondta Lajos Erika, aki az 1980-as évek elején járt rendszeresen edzeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában