Kosárlabda

2018.10.26. 21:45

Falco–ZTE rangadó – Két remek formában lévő együttes csap össze

Szomszédvári rangadóval folytatja az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságot a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: szombaton 19.30-kor a még hibátlan, listavezető ZTE lesz a vendég az Arena Savariában.

Tóth Gábor

Tóth Norbert az elmúlt meccseken rendre hatékony játékkal szállt be a padról –most is szükség lesz a rutinjára

Fotó: Unger Tamás

A ZTE remekül elkapta a bajnoki rajtot, a Kecskemét, a Jászberény, a TF és a Szeged együttesét is legyőzte. A zalaiak a nemzetközi porondon, az Alpok Adria Kupában is szerepelnek: a horvát Skrljevo vendégeként kikaptak, majd hazai pályán elverték a cseh Brno gárdáját. De a Falco is egyre jobban belelendül, a gyengébb szezonrajt után legutóbbi két bajnokiját már megnyerte (itthon a Kaposvárt, idegenben a Paksot győzte le), szerdán pedig a FIBA Európa Kupa 2. fordulójában az angol bajnok Leicestert küldte haza 15 pontos veréssel (80-65). Ráadásul úgy, hogy a kulcs­emberek tudtak kicsit pihenni is. Például Reddic szűk 20, Norfleet alig 16 percet töltött a pályán – igaz, utóbbi faultproblémákkal is bajlódott. A ZTE eddigi eredménysora természetesen elismerésre méltó, de eddig nem igazán az élcsapatokkal játszott. Jó volt a sorsolása, csak a TF együttesével találkozott idegenben – most viszont egy komoly erőt képviselő rivális ellen bizonyíthat, idegenben. Ezért inkább a lendületben lévő, saját közönsége előtt játszó Falco KC a szomszédvári rangadó esélyese.

Tóth Norbert az elmúlt meccseken rendre hatékony játékkal szállt be a padról –most is szükség lesz a rutinjára

– A feladat egyértelmű, meg kell ismételni legalább az elmúlt néhány mérkőzésen mutatott teljesítményünket – fogalmazott Tóth Norbert, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely rutinos válogatott játékosa. – Lassan összeáll a csapatunk, a játékunk, mindenki megtalálja a helyét a rendszerben. Egyértelmű, hogy jó úton járunk, de azért természetesen akad még bőven munka, javítanivaló. A védekezésünk egyre jobb, egyre hatákonyabb, de például a támadó-lepattanókat szedhetnénk jobban. A ZTE ellen természetesen csakis a győzelem az elfogadható eredmény a részünkről – és bízom benne, hogy telt ház előtt, remek hangulatban mérkőzhetünk meg szomszédvári riválisunkkal. A Zalaegerszeg jó formában van, vélhetően nem lesz gond az önbizalmával. Jól kettő-kettőzik, harcos kosárlabdát játszik, van több jó tripladobója, jó irányítóval rendelkezik. De szerintem lassabb, mint mi. Nekünk amúgy is inkább magunkra kell figyelnünk. Ha az első perctől mi diktáljuk a tempót, ha a saját játékunkat játsszuk, akkor nem lehet probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában