Király Gábor kikerült a kezdőcsapatból

2018.10.26. 18:56

Fővárosi ellenfelet fogad a Haladás

A labdarúgó NB I. 12. fordulójában szombaton 17 órakor az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a második Budapest Honvédot fogadja.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Az ötpontos szombathelyiek eddigi egyetlen győzelmüket augusztus 11-én (Puskás Akadémia 2-1) aratták, azaz két és fél hónapja nyertek utoljára. Azért van mibe kapaszkodniuk a vasiaknak, legutóbb a MOL Vidi ellen ugyan 2-0-ra kikaptak, de a teljesítményüket nem érhette különösebb kritika. Ráadásul a bajnoki címvédő ellen gólnélküli állásnál két ziccert is elhibáztak a zöld-fehérek. Ami a Honvédot illeti: ugyan a nyáron két gólerős támadója, Eppel Márton és Davide Lanzafame is távozott, mégis 20 ponttal az előkelő második helyen áll. Supka Attila együttesének legeredményesebb játékosa az ötgólos brazil Danilo. A fővárosiak elsősorban mégis remekül muzsikáló hátsó alakzatuknak köszönhetik jó eredményeiket, 11 meccsen csak nyolc gólt kaptak – a legkevesebbet a mezőnyben. Idegenben viszont közepesen teljesítenek: egy-egy győzelem és vereség mellett két döntetlent játszottak.

– Stabil, egységes csapat ellen játszunk, amelyet ugyan a bajnokság előtt sokan temettek, ám a Honvéd rácáfolt a kétkedőkre – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ez nem véletlen, hiszen a csapat magja évek óta együtt játszik. A mi játékosaink bizakodóak, sokat dolgoznak az edzéseken; a Vidi elleni meccsen már láttam előrelépést a korábbi találkozókhoz képest. Nagyon remélem, hogy a fejlődés töretlen lesz, a Honvéd ellen még jobb teljesítménnyel rukkolunk elő, és megszerezzük a három pontot. Michael Rabusicnak a dereka fáj, Emil Lyng a combjával bajlódik, Grumics Miroszlav pedig az Achillesével bajlódik.

Fotó: Unger Tamás

Ami az összeállítást illeti, Horváth Ferenc kapusposzton váltani fog – Király Gábor helyett Rózsa Dániel kezd. A 108-szoros válogatott kapus a kispadon foglal helyet.

– Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás – fogalmazott Horváth. – Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, s ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban.

Összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Rácz, Jagodics, Gaál, Németh Márió – Funsho, Priskin.

– Ha nem jönnek az eredmények, változtatni kell a taktikán, az edzésmunkán vagy a posztokon – tudtuk meg Király Gábortól. – Voltam már ebben a szituációban többször is pályafutásom során, tudom, hogy a frissítés jót tesz, könnyebben átbillen a rossz perióduson egy csapat. Nekem a Haladás érdeke a legfontosabb, e szerint tekintek most is a szituációra. Ha nem a mérkőzésen, úgy edzésen segítem a csapatot és a kapustársaimat a minél jobb teljesítményhez, hiszen egy a célunk!

A stadion pénztárai szombaton 10 órakor nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában