Rangadón győzött a Vasvár

2018.10.01. 18:10

Gotthárdi pontrablás a CVSE-től, a Vép biztosan nyert a Kőszeg ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Szentgotthárd pontot rabolt az élen álló Celldömölktől. A játéknap rangadóján a Vasvár legyőzte a Lukácsházát.

VN

A körmendi Németh Márkot (pirosban) az ikervári Döbrente László próbálja szerelni. Jobbról Németh Mátyás

Fotó: Nagy Jácint/ VN

Szentgotthárdi VSE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-0. – Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Bíró. Szentgotthárd: Lang – Kovács G., Latyák, Kovács T., Sütő, Szivós (Takács), Düh (Muszka), Sulics, Papp V., Bugán, Bedi. Edző: Heiter László. CVSE: OSVALD – Lempeg, Enyingi, Varga J., Szuh (Szép D.), Orosz (Büki), Virág (Huszár), Kovács Z., MOLNÁR T., KLAUZER, Piri. Edző: Kovács Balázs. Az előző fordulóban Egyházasrádócon súlyos sérülést szenvedő Nagy Ottó mellett a hazaiak négy meghatározó játékosukat is nélkülözték, így nem túl jó előjelekkel várták a listavezető elleni mérkőzést. Az első félidőben a Celldömölk többet birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani a fegyelmezetten, szervezetten játszó házigazda ellen. Sőt a gotthárdiaknak két nagy lehetőségük is volt a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. A második játékrészben is a CVSE-nél volt többet a labda, míg a hazaiak kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, de helyzetek – egy vendéglehetőséget leszámítva – nem alakultak ki a kapuk előtt. A hazaiak – akiknél mindenki jól teljesített – maximálisan rászolgáltak az egy pontra, korrekt játékvezetés mellett igazságos döntetlen született.

A körmendi Majtényi Dominik (elöl) és az ikervári Vincze Tamás harcol a labdáért
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Kőszegi FC–Vép VSE 2-6 (0-4). – Kőszeg, 100 néző, v.: Papp Á. Kőszeg: Bán – Lintner, FEHÉR, Prán, Dan (Biegner), RÉTI (Tóth D.), Rómer, Riegler (Kovács Zs.), Toldi (Gőcze), Bujtás, Molnár Z. (Major). Edző: Őri Gábor. Vép: Bezdi B. – Wágner, DANCS, Varga O., Koszokovits R. (Németh M.), Kovács D., BEZDI SZ., ILLÉS (Sárvári), DALA (Hankó), Varga B. (Pócza), NAGY ZS. (Baumgartner). Edző: Török Richárd. G.: Réti (51.), Prán (63.), ill. Bezdi Sz. 3 (42., 49., 66.), Dala 2 (10., 28.), Illés (32.). Az első félidőben az enerváltan játszó kőszegiek egyéni hibáit kihasználva a jól focizó vépi csapat négygólos vezetést szerzett, és eldöntötte a mérkőzés sorsát. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék. A vendégek az előnyük tudatában kicsit visszavettek a tempóból, így a hazaiak kozmetikáztak az eredményen. De a Vép így is megérdemelt győzelmet aratott az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Kőszeg ellen.

Petőfi SE Vasszécseny– Király SZE 0-3 (0-1). – Vasszécseny, 150 néző, v.: Horváth M. Vasszécseny: Geicsnek – KONTICS, Kiss K., Fábián (Kiss B.), Imre, Baráth, Kőműves (Szilvás), Pongrácz D. (Pongrácz Zs.), Devecseri (Balázs), Viszket (Viszked B.), Vadász. Edző: Kozmor Ákos. Király: Mester I. B. – Sásdi, Marton, Németh B. (Hajmási), VARGA G. (Hujber), Mester II. B. (Bokor), DEÉRY, Vámos, KONDÁKOR, POLGÁR (Kudron), Szenczi (Szabó Z.). Edző: Hegyi László. G.: Deéry 3 (12., 84., 87.). Kiállítva: Balázs (84., Vasszécseny). Az első tíz perc tapogatózással telt, majd egy szép átlövésgóllal vezetést szerzett a Király. Az első félidőben a vendégek kétszer a kapufát is eltalálták, de ezek a lehetőségek a hazai csapat hibáiból alakultak ki. Míg a Vasszécseny egy jogos 11-est nem kapott meg. A szünet után kicsit jobb felfogásban jött ki a házigazda, de a 16-osnál elfogyott a tudománya. A kiállítás pedig megpecsételte a hazaiak sorsát – majd még két vendéggól következett. Amennyiben a Vasszécseny játékosai nem hiszik el, hogy egymást követő két hétvégén is tudnak eredményesen és jól futballozni, addig nem is tudják átlépni a saját árnyékukat.

Répcelaki SE–Egyházasrádóci SE 3-1 (1-1). – Répcelak, 150 néző, v.: Bedi. Répcelak: GYÉCSEK – TÓTH DOMINIK, Kossuth, Barna, Varga A., TÓTH DÁVID, Balogh B., BALIKÓ, RÁCZ, Závecz, Bogyai (Koronczai). Edző: ifj. Tóth Zsolt. Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin, László, Vilics, Molnár L., Balogh A. (Tóth Martin), Németh Marcell, Kalmár (Mészáros), Kazinczki, Krajczár (Molnár I.), Tóth Máté. Edző: Lukács Ede. G.: Rácz (23.), Balogh B., (68.), Závecz (76.), ill. Németh Martin (32.). A találkozó elején a Répcelak próbálta magához ragadni a kezdeményezést, azonban az első komoly helyzet egy kontra után a vendégek előtt adódott, de Gyécsek bravúrral hárított. Ezután kiegyenlített lett a játék, majd egy pontrúgás utáni lepattanó labdából a hazaiak vezetést szereztek. Nem sokkal később egy jogos 11-esből egyenlített a vendégcsapat. A második félidőben a Rádóc ritmust váltott, és beszorította ellenfelét a kapuja elé. De védelmének hibáit kihasználták a hazaiak, és kétgólosra növelték előnyüket. A Répcelak megérdemelten nyert a jó erőkből álló Rádóc ellen

ÖTE-Ikervár FC–Körmendi FC 1-3 (0-2). – Ikervár, 100 néző, v.: Talabér. Ikervár: Schener – Németh M., Ódor, PAP, Horváth Sz. (DÖBRENTE), Vincze Z., Szűcs (Csenterics), VINCZE T., Naszádos, Pásti (Varga M.), Bogdán. Edző: Dobány Gábor. Körmend: Farkas – Kurucz, BALÁZS L., Kósik, Takács Á., Varga P., Balikó, MAJTÉNYI, Németh M. (Tompa), Horváth P. (Nagy K.), Takács M. (Sipos). Edző: ifj. Molnár Károly. G.: Varga M. (77.), ill. Balázs L. (15.), Takács M. (35.), Balikó (83.). Az első félidőben a hazaiak nem találták a játékukat, míg a Körmend egy védelmi hibából vezetést szerzett. A szünetben szerkezeti változtatás történt az ikerváriaknál; ezután feljavult a támadójátékuk. Helyzeteket is kialakítottak, de nem sikerült a kapuba találniuk. Kétgólos hátrányban ugyan összejött a szépítés, de gyorsan jött a harmadik körmendi találat, így megérdemelten nyerte meg a meccset a vendégcsapat.

A körmendi Németh Márkot (pirosban) az ikervári Döbrente László próbálja szerelni. Jobbról Németh Mátyás
Fotó: Nagy Jácint/ VN

Vasvár VSE–Schott Lukácsháza SE 2-1 (1-0). – Vasvár, 100 néző, v.: Horváth P. Vasvár: Tóth K. – Bakos, Horváth A., Bíró, Varga A., Elekes (Robán), Tausz, Horváth Á., Dávid, Berta (Vincze K.), Schermann (Vincze B.). Edző: Lepár Attila. Lukácsháza: Horváth K. – Bősze (Osztrosits), Vörös, Gombás, Tar, Németh Cs. (Lengyel), Szalai, Gugcsó, Komálovics, Németh R., dr. László. Edző: Bezdi István. G.: Horváth Á. 2 (34., 48.), ill. Tar (88.). A forduló rangadóján remek hangulat, nagy iram és küzdelem volt. Az első percekben mindjárt a hazai kapus védett két nagyot, a vendégek irányították a játékot. A félidő közepén kezdett a Vasvár is magára találni, majd a szünet előtt Tausz mesteri passzát Horváth Ádám értékesítette. A második játékrész elején Tausz és Horváth Ádám összjátéka után kétgólosra nőtt a hazai vezetés. Ezután nagyobb részben a Lukácsháza nyomott, de a házigazda állta a sarat. A hajrában a vendégek 11-esből szépítettek, de a Vasvár már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Mindkét csapat játékosai jó teljesítményt nyújtottak.

Csepregi SE–Jánosháza VSE 0-3 (0-2). – Csepreg, 150 néző, v.: Héra. Csepreg: Taródi Á. – Tájmel (Németh G.), Steiner M., Kótai, Büki, Reichardt (Steiner Zs.), Baranyai, Pócza, Kovács B. (Takács), Maráczi (Taródi K.), Steiner C. (Németh B.). Edző: Steiner Zsolt. Jánosháza: BALASSA – MARSAI (Vágusz), VARGA P., Palkovits, Dákai, Simon, SZABÓ T., Megyesi, Dénes (Ambrus), BALÁZSI (Horváth A.), DOBSON. Edző: Kelemen Kornél. G.: Dobson 2 (16., 25.), Marsai (69.). K.: Büki (92., Csepreg). Jól kezdték a meccset a hazaiak, fölényben játszottak, de negyedóra után egy egyéni hibát követően hátrányba kerültek. A Csepreg próbált újítani, de a kapura nem volt veszélyes, míg a vendégek egy szép egyéni alakítás után növelték előnyüket. A félidőben cserékkel próbáltak frissíteni a hazaiak, de hiába mentek előre, csak meddő mezőnyfölényig jutottak. A Jánosháza 11-esből újabb gólt szerzett, ami után még mindkét oldalon voltak helyzetek, de ezek kimaradtak. Reális eredmény született.

Rum KSC–Rábapatyi KSK 4-2 (2-0). – Rum, 150 néző, v.: Kondor T. Rum: Velladics – Csonka, Székely, Ivic (Molnár R.), Kontics (Papp B.), Gyurkó (Farkas B.), Szabó D., Szakos (Leitgeb), Tóth M., Kovács B., Nagy A. Edző: Joó András. Rábapaty: Király T. – Pendli (László), Fehér, Balhási (Király Zs.), Dugovics, Kiss M., Szabó A. (Kovács T.), Csupor, Király L. (Vadász), Horváth K., Piros (Gosztolya). Edző: Pungor István. G.: Nagy A. 2 (23., 88.), Ivic 2 (44., 47.), ill. Kiss M. (62.), Fehér (68.) Sorsdöntő mérkőzést játszott a rumi alakulat. Ennek megfelelően a vendégcsapatnak rontott, és két góllal abszolválta az első félidőt. A második játékrészt a mezőnyből ismét kimagasló Ivic révén góllal indították a hazaiak. Ezután a Rábapaty percei következtek, a vendégcsapat mindent megpróbált az eredmény megfordításáért, felzárkózott egy gólra. A hajrában azonban Nagy András megadta a kegyelemdöfést, és végre a jól teljesítő rumi játékosok énekétől volt hangos az öltöző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában