Rangadót nyert a Király

2018.10.29. 18:40

Hat vépi gól – megszerezte első győzelmét az Ikervár

A megyei I-es labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának rangadóján a Király SZE a Lukácsháza otthonában nyert. Az Ikervár megszerezte első győzelmét a Répcelak vendégeként, a Vép hat gólt szerezve múlta felül a Csepreget.

Vas Népe

Rum-Jánosháza 2–3. A jánosházi Horváth Attila (elöl) szerezte csapata második gólját a Rum otthonában Fotó: Szendi Péter

Vasszécseny–Körmend 0-1 (0-0). Vasszécseny, 70 néző, vezette: Hollósi.

Vasszécseny: Geicsnek – Szilvás (Balázs Á.), Kiss K., PONGRÁCZ ZS., Fábián (Viszked B.), Imre, BARÁTH (Maczek), KISS B., DEVECSERI (Kőműves), VISZKET, Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

Körmend: FARKAS – Németh M., BALÁZS L., KÓSIK, Takács Á., Varga P. (Nagy K.), BALIKÓ, Majtényi, Takács M. (Horváth P.), NIKSZ (Tompa), Sipos (Czimber D.), Edző: ifj. Molnár Károly.

Gól: Niksz (73.).

Mindkét csapat óvatosan kezdett, és kontrákra rendezkedett be – de igazi nagy helyzet egyik gárda előtt sem adódott. A második félidőben a csapatok sokat tettek érte, hogy megnyerjék a tipikus egygólos mérkőzést. Mindkét oldalon akadt két-három nagy lehetőség, de ezekből csak a Körmend tudott egyet kihasználni. A mérkőzés végén pedig a hazaiak egy erősen gyanús büntetőt nem kaptak meg. A döntetlen reálisabb lett volna.

Répcelak–ÖTE-Ikervár 0-1 (0-1). Répcelak, 100 néző, vezette: Kondor T.

Répcelak: GYÉCSEK – Kossuth, Möslinger, Horváth B. (Barna), HARKAI, TÓTH DÁVID, BALIKÓ, Koronczai, Kurucz, Lékai, Bogyai. Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Ikervár: SCHENER – Németh M., PAP, Csenterics, HORVÁTH SZ. (Horváth P., Pásti), Vincze Z., BOGDÁN, VINCZE T., DÖBRENTE, Kosztolánczi Á., Varga M. Edző: Dobány Gábor.

Gól: Bogdán (7.).

A 13 játékosát nélkülöző Répcelak megilletődötten kezdett. A vérszagot meg is érezte az Ikervár, és egy szép támadásból vezetést szerzett. Ezután fokozatosan átvették az irányítást a hazaiak, de átütőerő nem volt a játékukban. A második félidőben nagy fölényben játszott a házigazda, de továbbra sem tudott komoly veszélyt jelenteni a vendégek kapujára. A 92. percben aztán egy nagy hazai helyzet maradt ki, így az Ikervár megérdemelten nyert az ezer sebből vérző Répcelak ellen.

Szentgotthárd–Kőszeg 3-1 (0-1). Szentgotthárd, 80 néző, vezette: Horváth P.

Szentgotthárd: Lang – DOBOS, Kovács G. (Takács), Düh (Vass), NAGY O., Dancsecz (Sütő), BEDI, KOVÁCS T., Latyák (Muszka), Sulics, Papp V. (Bugán). Edző: Heiter László.

Kőszeg: Bán – LINTNER, Major, DÉVAI, PRÁN, Gőcze (Biegner), Dan, Réti, Szűcs (Riegler), BUJTÁS, Toldi. Edző: Őri Gábor.

Gól: Latyák (59.), Vass (86.), Nagy O. (94.), ill. Dévai (40.).

Az első perctől a Szentgotthárd dominált, de játékosai idegesen fociztak, így sok hibát vétettek és helyzetet sem tudtak kidolgozni. A Kőszeg viszont egy potyagóllal vezetést szerzett. A fordulás után a hazaiak a kapu elé szorították ellenfelüket, a vendégcsapat ki se tudott jönni a térfeléről. Az egyenlítés után a kőszegiek kinyíltak, így a házigazda előtt több lehetőség adódott. A végén két gyönyörű gólt szereztek a gotthárdiak, és megérdemelten nyertek. A hazaiak először győztek otthon.

Schott Lukácsháza–Király SZE 1-3 (0-2). Lukácsháza, 100 néző, v.: Papp Á.

Lukácsháza: Horváth K. – Lengyel (Naisz, dr. Kovács Sz.), Bősze, Vörös (Kovács D.), GOMBÁS, Tar, Osztrosits (Kovács M.), SZALAI, GUGCSÓ, Komálovics, dr. László. Edző: Bezdi István.

Király: Veszelinov – Sásdi, Marton, VARGA G., MESTER II. B. (Szenczi), KUDRON (Szabó Z.), NÉMETH D. (Polgár), Deéry (Fogl), Vámos, Kondákor, Hajmási (Németh B.). Edző: Hegyi László.

Gól: Gombás (93.), ill. Kudron (30.), Mester II. B. (36.), Kondákor (57.). Kiállítva: Marton (86., Király).

A mérkőzés első felében ismerkedtek a csapatok, és próbáltak alkalmazkodni a csúszós pályához. Amikor a hazaiak kezdték átvenni az irányítást, megajándékozták a vendégeket egy góllal, akik nemsokára egy szép támadásból növelték előnyüket. A lukácsháziak nem találták a ritmust, s bár mezőnyben felvették a versenyt ellenfelükkel, helyzetig nem jutottak el. A kapura lövéssel többet próbálkozó vendégek a második félidő elején újra betaláltak, és ezzel bebiztosították a győzelmüket. A hazaiak igyekezete csak a végjátékban érett góllá.

Rábapatyi KSK–Egyházasrádóci SE 1-1 (1-1). Rábapaty, 120 néző, v.: Mórocz.

Rábapaty: KIRÁLY T. – Király L., FEHÉR, BALHÁSI, Piros, Dugovics (Pendli), Horváth K. (Zeke), Kiss M. (László A.), SZABÓ A., Csupor, Kovács T. Edző: Pungor István.

Egyházasrádóc: Bali – Kertes, NÉMETH MARTIN, László D., MÓRICZ, Németh Marcell, Kalmár (Tóth Martin), KAZINCZKI, Krajczár, Molnár I. (Báger), TÓTH MÁTÉ. Edző: Lukács Ede.

Gól: Kiss M. (5.), ill. Németh Marcell (25.).

A hazaiak kezdtek jobban, és egy gyönyörű átlövéssel gyorsan vezetést szereztek. Ezután is a Rábapaty birtokolta többet a labdát, de a félidő derekán egy védelmi hibát kihasználva első helyzetéből egyenlített a Rádóc. A második játékrészben egy támadóbb felfogású vendégcsapat jött ki a pályára, és a hazaiak csak a kapusuk védéseinek, valamint a szerencsének köszönhetően nem kaptak gólt. A Rábapaty az utolsó tíz percben dolgozott ki helyzeteket, de gól már nem született, és maradt az igazságos döntetlen.

Vasvár–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 1-2 (1-1). Vasvár, 100 néző, v.: Bedi.

Vasvár: Tóth K. – Bakos D. (Berta), Bakos Cs., Bíró, Varga A. (Elekes), Tausz (Pálla), Vincze K. (Robán), HORVÁTH Á., Hajas, Horváth A., SCHERMANN (Vincze B.). Edző: Lepár Attila.

CVSE: Osvald – ENYINGI, Varga J., Gorácz (Czön­dör), Virág, Kovács Z., Horváth D. (Németh J.), Molnár T., HUSZÁR (PÉTER), BÜKI, Piri. Edző: Kovács Balázs.

Gól: Schermann (42.), ill. Huszár (39.), Büki (61.).

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, majd a szünethez közeledve gyors gólváltás történt, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben mindkét fél a győzelemre játszott. A félidő derekán a vendégek egy kapu előtti kavarodás után szereztek vezetést, majd gólelőnyüket taktikusan őrizték. A küzdelmes találkozón a Vasvár döntetlent érdemelt volna.

Csepreg–Vép 1-6 (1-2). Csepreg, 200 néző, v.: Mónos.

Csepreg: Taródi Á. – Táj­mel (Steiner C.), Steiner M., Kótai, Steiner Zs., Takács, Reichardt (Kovács B.), Baranyai, Pócza, Maráczi, Németh B. (Péntek). Edző: Steiner Zsolt.

Vép: Bezdi B. – Dancs, Varga O., KOSZOKOVITS R. (Beke), KOVÁCS D., Török, Bezdi Sz. (HANKÓ), DALA (Németh M.), Auer (Farkas), Varga B. (Pócza), NAGY ZS. Edző: Török Richárd.

Gól: Pócza (41.), ill. Hankó 2 (30., 54.), Dala 2 (47., 57.), Koszokovits R. (3.), Kovács D. (88.). Kiállítva: Maráczi (82., Csepreg).

A Vép szögletből gyorsan vezetést szerzett, majd egy kontra után növelte előnyét. A hazaiak próbáltak újítani, és a félidő végén szépítettek. A második félidő elején ismét gyorsan gólt szereztek a vendégek. Ezután a csepregiek kinyíltak, és ezt kihasználta a Vép. Az eredmény kicsit túlzó, de megérdemelten nyert a Vép az enervált Csepreg ellen.

Rum–Jánosháza 2-3 (0-1). Rum, 100 néző, v.: Talabér.

Rum: Busi – Székely, Kontics, Gyurkó (Szabó G.), Szabó D., Szakos (Molnár R.), Kovács B., Tóth M., Nagy A., Sipos (Farkas), Leitgeb. Edző: Joó András.

Jánosháza: Kovács K. – Dornai, Dákai, VARGA P., Balázsi, Horváth A. (Szabó T.), AMBRUS, PALKOVITS, DOBSON, MEGYESI, Dénes (Pintér). Edző: Kelemen Kornél.

Gól: Kovács B. (63.), Szabó G. (82.), ill. Varga P. 2 (36., 73.), Horváth A. (65.).

Rum-Jánosháza 2–3. A jánosházi Horváth Attila (elöl) szerezte csapata második gólját a Rum otthonában
Fotó: Szendi Péter

Alacsony színvonalú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó Jánosháza szerezte meg a három pontot.

A hétvégén dupla fordulót rendeznek a megyei I-ben. 12. forduló, november 2., péntek, 13.30: Szentgotthárd–Rum, Kőszeg–Répcelak, Ikervár–Vasszécseny, Vép–Vasvár, Celldömölk–Rábapaty, Egyházasrádóc–Lukácsháza, Király SZE–Jánosháza. 13. forduló, november 4., vasárnap, 13.30: Vas­szécseny–Kőszeg, Répcelak–Szentgotthárd, Jánosháza–Egyházasrádóc, Lukácsháza–Celldömölk, Rábapaty–Vép, Vasvár–Körmend, Csepreg–Ikervár, Rum–Király SZE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában