A negyedik elsőség

2018.10.10. 18:26

Katalán játékokat nyert a padlóhoki-válogatott

Szép sikert ért el, aranyérmet szerzett a kőszegi sportolókat, edzőket felvonultató magyar speciá­lis padlóhoki-válogatott az Andorrában megrendezett Katalán Nemzeti Játékokon.

Tóth Gábor

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség által delegált csapatban a Kőszeg-Wink Padlóhoki SC hét sportolója (Zelenák Balázs, Vígh Alexander, Károlyi András, Gerencsér Gábor, Károlyi Szabolcs, Varga Milán, Kurucz Ádám) kapott helyet, továbbá a válogatottat Németh István és Pintér István edzők készítették fel a megmérettetésre és kísérték el Andorrába. A négyévente esedékes nemzetközi erőpróbán tíz külföldi és húsz spanyol szövetség képviseltette magát. Hat sportágban rendeztek viadalt 1500 versenyző, 200 edző-kísérő és mintegy 300 segítő részvételével. Az események Andorra két városában, Andorra La Vellában és La Seu d’Urgellben zajlottak – a padlóhokitornát utóbbi városban rendezték. Kilenc csapat nevezett, a szervezők két csoportra osztották a mezőnyt, a címvédő magyar válogatott az erősebb divízió­ba került. A csapat remek teljesítménnyel mind a négy meccsét megnyerte: madridi, leoni, barcelonai ellenfélnél bizonyult jobbnak, valamint a katalán együttest is le­győzte. A magyar válogatott im­már negyedik alkalommal nyerte meg a Katalán Nemzeti Já­tékokat.

Balról: Németh István edző, Zelenák Balázs, Vígh Alexander, Károlyi András, Gerencsér Gábor, Károlyi Szabolcs, Varga Milán, Kurucz Ádám,Pintér István szakágvezető
Fotó: Kőszeg-Wink Padlóhoki SC

 

– Egy megfiatalított csapattal utaztunk el, amelynek tulajdonképpen ez volt az első nemzetközi megmérettetése, remekül vizsgázott a társaság – fogalmazott Pintér István, a magyar padlóhoki-válogatott edzője, csapatvezetője. – Becsülettel felkészültünk, a srácok hozzáállására nem lehetett panasz. Andorrában is mindent kiadtak magukból – csak egy szorosabb meccsünk volt, a másik három mérkőzést fölényesen nyertük. Megérdemelten gyűjtöttük be az újabb első helyezést. Egy nagyszerű rendezvényen vehettünk részt, örülünk, hogy méltóképpen képviseltük Magyarország és természetesen Kőszeg színeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában