Minszk

2018.10.03. 21:46

Minimális vereség a Bajnokok Ligája selejtezőjén

Az ifjúsági labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének első mérkőzésén az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata egy góllal kikapott a fehérorosz FC Minszk hasonló korú együttesétől.

Pum András

FC Minszk–Illés Akadémia- Haladás 1-0 (1-0). Minszk, 300 néző, ifjúsági labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, első mérkőzés, vezette: Hasanov (azerbajdzsáni).

Illés Akadémia-Haladás: KISS Á. – Kiss B., Bokor, BOLLA, Füleki – Szilágyi (Halmai, 89.) Kovalovszki, Nyári, Illés (Keresztes, 72.) – Edelényi (Szekér, 54.) Tóth-Gábor. Edző: Németh Szabolcs.

A gyönyörű erdei környezetben fekvő stadion remek talajú pályáján kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd fokozatosan átvették az irányítást a szombathelyiek. Bátran, tudatosan futballoztak a magyarok, zsinórban rúgták szögleteiket. Igaz, komoly helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk, miként Kiss Ágostonnak sem akadt dolga.

A 43. percben Zerdzeu a védők gyűrűjében 12 méterről, balról a bal sarokba lőtt (1-0). Szünet után kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, sok volt a kemény összecsapás. A hajrában mindkét kapu előtt adódott egy-egy nagy ziccer, a vasiak nagy rohamokat vezettek, de az eredmény nem változott.

Németh Szabolcs: – Mezőnyben ellenfelünk fölé nőttünk, de egy egyéni hibából gólt kaptunk. A játék képe alapján bizakodó vagyok a továbbjutást illetően.

A visszavágót október 24-én, 16.30-kor rendezik a Haladás Sportkomplexumban. PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában