Helyi sport

2018.10.05. 19:33

Nagyot küzdött Kolompár Kitti, közel volt a meglepetés

 Majdnem meglepetést okozott Kolompár Kitti, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány bunyósa egy franciaországi profi bokszmérkőzésen.

Tóth Gábor

Horváth Győző és tanítványa, Kolompár Kitti

Fotó: hhsa

 

Horváth Győző és tanítványa, Kolompár Kitti
Fotó: hhsa

A mindössze 18 esztendős Kolompár Kitti egy meghívásnak eleget téve lépett ringbe Franciaországban. Ellenfele a WBF (World Boxing Federation/Boksz-világalapítvány) világbajnoka, Annie Sophie daCosta volt. A francia sportoló tavaly 46 kilóban nyert vb-t, ám súlycsoportot váltott, így szüksége van felhozó mérkőzésekre. A felek 50,5 kilós maximális súlyban állapodtak meg, Kitti 48,5, míg ellenfele 49 kilóval mérlegelt. A szombathelyi bokszoló alaposan meglepte „vendéglátóját”, végigment a 6×2 perc, és csak megosztott pontozással maradt alul.

– Kitti nagyot küzdött, nagyot bokszolt, nem sok hiányzott a világraszóló bravúrhoz, a franciák bizony nem erre számítottak

– árulta el Horváth Győző, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány vezetője, edzője. – Tudtuk, hogy a francia lány gyorsan pontot akar tenni a meccs végére, ön bizalomnövelő győzelemre készül. De Kitti keményen beleállt a csatába. Talán az első két menetet vesztette el, a többi erősen döntetlen volt – sőt, ellenfele többször is vérzett. Kitti negyedik profi meccsét vívta, míg ellenfele már 70 körüli összecsapást számlál. Kikaptunk, de a francia szaksajtó elismerően nyilatkozott Kittiről, akire kezdenek felfi – gyelni, egyre több meghívásnak kell eleget tennünk. Egy roppant tehetséges sportolóról van szó, aki ha így folytatja, sokra viheti – nem beszélve arról, hogy K1-ben és kick-boxban is komoly eredménysorral rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában