Kettős Körmend-siker

2018.10.23. 18:34

Négy gól, három kiállítás, hét sárga a Rádóc–Vasvár derbin

KÖRKÉP A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában az Egyházasrádóc és a Vasvár négygólos, három kiállítást hozó mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

VN

Az első rumi gólt megelőző pillanat. Szabó Dániel (középen) már elrúgta a labdát a kőszegi kapus, Bán Martin (1) mellett, míg Toldi Sándor már nem tudott menteni Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A Körmend két mérkőzést nyert, a soros fordulóban a Répcelakot, a 12. játéknapról előrehozott találkozón a Csepreget verte. A Király a hosszabbításban nyert a Rábapaty ellen, a Lukácsháza Jánosházán szerzett négy gólt és három pontot. A Vép–Vas­szécseny szomszédvári rangadó és a Kőszeg–Rum alsóházi derbi döntetlennel zárult. A Cell a Csepreg, a Gotthárd az Ikervár ellen aratott diadalt.

Kőszegi FC–Rum KSC 3-3 (2-1). – Kőszeg, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Kőszeg: Bán – Lintner, Dévai, Prán, Gőcze (Biegner), DAN, BUJTÁS (Major), Szűcs (Marti), Fehér (Réti), Toldi, Kovács Zs. (Tóth D.). Edző: Őri Gábor.

Rum: Velladics – Csonka, IVIC, Székely, Gyurkó (Szabó G.), SZABÓ D., SZAKOS, Molnár R. (Farkas B.), Tóth M., Kovács B., Nagy A. (Sipos). Edző: Joó András.

Gólszerző: Bujtás (41.), Dévai (45.), Dan (87.), ill. Ivic 2 (56., 71.), Szabó D. (36.).

Kiállítva: Csonka (78., Rum).

A Rum szerzett vezetést, majd a félidő hajrájában fordított a Kőszeg. A második játékrészben talpra álltak a vendégek, és két gólt szerezve ismét előnybe kerültek. A végjátékban aztán egy büntetőből egyenlítettek a hazaiak. Változatos mérkőzésen igazságos eredmény született.

Az első rumi gólt megelőző pillanat. Szabó Dániel (középen) már elrúgta a labdát a kőszegi kapus, Bán Martin (1) mellett, míg Toldi Sándor már nem tudott menteni Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Körmendi FC–Répcelaki SE 3-0 (2-0). – Körmend, 100 néző, vezette: Harcsár.

Körmend: Farkas (Balogh Á.) – Németh M., Balázs L., Kósik, Takács Á., VARGA P., Balikó D. (Kurucz), Majtényi, TAKÁCS M. (Tompa), Niksz (Horváth P.), Sipos (Czimber D.). Edző: ifj. Molnár Károly.

Répcelak: GYÉCSEK – Kossuth, Möslinger, Harkai (Horváth B.), Tóth D., Balogh B., BALIKÓ B., Koronczai, Rácz, Závecz, Bogyai. Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Gólszerző: Varga P. 2 (42., 58.), Takács M. (45.).

Kiállítva: Rácz (74., Répcelak).

A hazai csapat a mérkőzés elejétől kezdve dominált, de gólokat csak a félidő végén szerzett. A második játékrészben egy körmendi találaton és egy vendégkiállításon kívül sok esemény nem történt. Megérdemelt hazai siker született a szervezetten, sportszerűen játszó, de kapura kevés veszélyt jelentő vendég ellen.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Csepregi SE 3-0 (1-0). – Celldömölk, 100 néző, vezette: Szabó III. Z.

CVSE: Osvald – Lempeg, Büki (Virág), Enyingi, VARGA J., Gorácz (Németh J.), Horváth D., Péter (Kovács Z.), MOLNÁR T., HUSZÁR, Piri (Czöndör). Edző: Kovács Balázs.

Csepreg: Taródi Á. – Tájmel, STEINER M., KÓTAI, TAKÁCS, Reichardt, Baranyai, Pócza, Varga B. (Steiner Zs.), Maráczi, Németh B. (Péntek). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerző: Molnár T. 2 (25., 76.), Németh J. (78.).

Álmosan kezdett a hazai csapat, és az első félidőben nem tudott felpörögni a masszívan védekező Csepreg ellen. De egy szabadrúgásgóllal megszerezte a vezetést. A második játékrészt már uralta a házigazda, és hatékonyabban is támadott. A celliek szép gólokat szerezve megérdemelten nyertek a szervezett, jól felkészített Csepreg ellen.

Király SZE–Rábapatyi KSK 2-1 (1-0). – Szombathely, 70 néző, v.: Szabó II. Z.

Király: Mester I. B. – SÁSDI, Marton, Mester II. B. (Szabó Z.), Kudron (Szenczi), Németh D., Deéry, Vámos, Kondákor, Polgár (Németh B.), HAJMÁSI. Edző: Hegyi László.

Rábapaty: Király T. – Horváth K. (Király Zs., Tóth R.), Király L., Fehér, Balhási, Piros (László), Dugovics, Kiss M. (Pendli), Szabó A., Csupor, Kovács T. Edző: Pungor István.

Gólszerző: Deéry (7.), Csupor (öngól, 92.), ill. Csupor (48.).

A szervezett Rábapaty mindent megtett annak érdekében, hogy egy pontot elvigyen. Az első félidő a vendégeké volt, de a második játékrész utolsó 25 percében a hazai csapat fizikailag felőrölte ellenfelét és egy szerencsés góllal győzött. A vendégeknél mindenki jól teljesített.

ÖTE-Ikervár FC–Szentgotthárdi VSE 0-4 (0-1). – Ikervár, 80 néző, v.: Lukácsi.

Ikervár: Schener – Németh M. (Ódor), Pap, Csenterics, Vincze Z., Bogdán, Vincze T., Döbrente, Pásti (Dobány), Kosztolánczi Á., Varga M. Edző: Dobány Gábor.

Szentgotthárd: Lang – DOBOS, KOVÁCS G., Düh (Szivós), Nagy O. (Vass), DANCSECZ, Bedi, LATYÁK (Kovács T.), PAPP V. (Merkli), Sulics, Sipos (Takács). Edző: Heiter László.

Gólszerző: Sipos (20.), Papp V. (46.), Nagy O. (70.), Vass (89.)

Az első félidőben jól tartották magukat a hazaiak, de a szünet után egyből gólt kaptak, ami megfogta a játékosait. Ezután ugyan az Ikervár ment előre, de nem volt átütőerő a támadásaiban. A Szentgotthárd viszont jól kontrázott, így megérdemelten nyert.

Vép VSE–Petőfi SE Vasszécseny 0-0. – Vép, 200 néző, vezette: Bíró.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Varga O. (Pócza), Koszokovits R. (Bezdi Sz.), Kovács D., Török, Illés (Beke), Dala, Auer (Baumgartner), Nagy Zs. Edző: Török Richárd.

Vasszécseny: Geicsnek – KONTICS, Kiss K. (Pongrácz D.), Viszked B. (Szilvás), Fábián, Imre (Kőműves), Baráth, KISS B., Devecseri (Pongrácz Zs.), Viszket, Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

Jó iramban, igazi szomszédvári rangadóhoz méltóan kezdtek a csapatok. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, de gól nem esett. A hajtós, jó színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született. A hazai csapat jobbulást kíván a vasszécsenyi Kontics Zoltánnak, aki a 88. percben egy vétlen összefejelés miatt fejsérülést szenvedett.

Egyházasrádóci SE–Vasvár VSE 2-2 (1-2). – Egyházasrádóc, 120 néző, v.: Héra.

Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin, LÁSZLÓ, Vilics, MOLNÁR L., BALOGH A. (Móricz), NÉMETH MARCELL (Filipovits), Mészáros (Molnár I.), KAZINCZKI, Krajczár, Tóth Máté. Edző: Lukács Ede.

Vasvár: Tóth K. – Horváth A. (Bakos Cs.), BÍRÓ, VARGA A. (Berta), Tausz, Vincze K., ROBÁN, Horváth Á., Hajas, Dávid, Schermann (Vincze B.). Edző: Lepár Attila.

Gólszerző: Németh Martin (8.), Molnár I. (61.), ill. Horváth Á. (18.), Hajas (23.).

Kiállítva: Vilics (57.), Molnár L. (67.), ill. Dávid (65.).

Jól kezdtek a hazaiak, egy jogos 11-esből vezetést szereztek. A széltől támogatott vendégek 15 perc alatt fordítottak, és a folytatásban is jobban játszottak. A második félidőre egy jobb felfogású Egyházasrádóc jött ki a pályára, és a két kiállítás ellenére is nyerhetett volna. Ellentétes félidők után igazságos a pontosztozkodás.

Jánosháza VSE–Schott Lukácsháza SE 1-4 (0-3). – Jánosháza, 120 néző, v.: Tóth.

Jánosháza: Balassa – Varga P. (Szabó T.), Horváth A., PALKOVITS, Dákai, Simon (PINTÉR), MEGYESI, Dénes (Fenyő), Dornai, Balázsi, Dobson. Edző: Kelemen Kornél.

Lukácsháza: Horváth K. – Lengyel (NAISZ), BŐSZE, Vörös (Kovács M.), GOMBÁS, Tar, Németh Cs. (Komálovics), Szalai, GUGCSÓ, Németh R. (Osztrosits), DR. LÁSZLÓ. Edző: Bezdi István.

Gólszerző: Dobson (67.), ill. Németh Cs. (8.), Bősze (18.), Lengyel (38.), Naisz (70.)

A hazaiak az első félidő elején helyzeteket és egy 11-est hibáztak. Majd a vendégek egy szabadrúgásból és két szögletből háromgólos előnyhöz jutottak. A második játékrész elején a Jánosháza ismét jól kezdett, gólt is szerzett, de a következő lukácsházi szabadrúgás megpecsételte a sorsát.

Körmendi FC–Csepregi SE 1-0 (0-0). – Körmend, 100 néző, vezette: Szabó II Z.

Körmend: FARKAS – Németh M. (Nagy K.), Balázs L., KÓSIK, Takács Á., Varga P. (Horváth P.), Balikó, Majtényi, Takács M., Niksz (Czimber D.), Sipos (Tompa).

Csepreg: TARÓDI Á. – Táj­mel (Péntek), STEINER M., KÓTAI, Steiner Zs., Takács, Reichardt (Németh B.), Baranyai, Pócza, Varga B., Maráczi.

Gólszerző: Balikó (68.).

Mindkét csapat fegyelmezetten játszott, de a két nappal korábbi mérkőzés nyomai azért látszódtak a feleken. A hazaiaknak akadt több lehetősége, de a vendégek is szervezetten futballoztak. A sok hibával tarkított mérkőzés sorsát végül Balikó Dániel „aprócska” szabadrúgásgólja döntötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában