Fontos szarvaskendi győzelem

2018.11.20. 18:14

A Bük jelentős pontelőnnyel vonulhat téli szünetre – A déli csoport még játszik

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában a 15. fordulóval befejeződött az őszi szezon, míg a déli csoportban az idei utolsó előtti, 16. játéknapot rendezték.

Kelemen Attila, Tóth Gábor

A Sé–Söpte találkozón Kovács Krisztián (balról) adta meg az alaphangot a 12. percben lőtt góljával. Találatát további három séi gól követte. Váratlanul nagy verésbe szaladt bele Sében a Söpte

Északi csoport

Ölbő–Kemenesalja 2-1 (1-0). – Ölbő, vezette: Hérincs Cs.

Ölbő: Varga D. – Nardai (Fehér R.), Tóth A., Sipos, Biró, Pekker (Tóth G.), Baksay (Bakics), Fehér K. (Fehér Z.), Kovács T., Szele, Weinelt.

Kemenesalja: Hujbert – Belegrai, Kolompár, Szakál, Németh R., Lőrincz (Őri), Mester, Erdélyi, Somogyi, Smidéliusz, Bándoli.

Gól: Baksay (2), ill. Somogyi.

Küzdelmes mérkőzést vívtak a felek, a hazai együttes kiszenvedte a győzelmet. Az ölbői klub mielőbbi felépülését kíván a vendégek megsérült játékosának.

Pecöl–Eleketromol Spari 0-2 (0-1). – Pecöl, 50 néző, vezette: Szabó III. Z.

Pecöl: Takács – Pálfi, Bakonyi, Kurucz, Szemes, Varsányi, Farkas A., Janek, HORVÁTH B., Németh I. (Elekes), Oszkó.

Spari: Pungor – Neubauer, Dienes, Szabó P., Tóth A., Horváth Gy., Pulai, Sipos, Fritz, Németh V., Németh R.

Gól: Pulai (2).

A rosszul és elképzelés nélkül játszó hazaiak számos helyzetet kihagytak. A vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Sitke–Bozsok 3-1 (2-0). – Sitke, 50 néző, vezette: Bazsó F.

Sitke: KELEMEN – BAGOLY, TÖRÖK, HORVÁTH B., PAPP B., ESZTERGÁLYOS, NÉMETH A. (VICZMÁNDI), POÓS, TÓBIÁS, RÁCZ, HORVÁTH G.

Bozsok: Molnár K. – Nemes, Bigner (Iker), Pál, Dévényi, Horváth P., Kovács P., Szalai (Tóth Á.), Rapi, Kiss M., Pónácz.

Gól: Németh A., Tóbiás, Rácz, ill. Pál.

A lelkesen és fegyelmezetten játszó hazai csapat az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. Fordulás után a vendégek megpróbáltak visszajönni a mérkőzésbe, ami egy erősen vitatható tizenegyes után sikerült is nekik. A sitkeiek lelkesen tartották az eredményt, majd egy szép kontra után eldöntötték a mérkőzés sorsát. A nehéz helyzetben lévő sitkei csapat elismerést érdemel.

Mersevát–Uraiújfalu 2-5 (0-1). – Mersevát, 80 néző, vezette: Horváth Á.

Mersevát: Tóth Á. – Nagy Á., Tétry (Borbács), Csite, Orbán, Gáncs, Marton, Kocsis, Horváth A., Németh G., Molnár G.

Uraiújfalu: Harcsár – Szabó M., Varga Zs., Gallen (Nagyobb), Varga P. (Kollárits), Meicz, Farkas A., Csete, Lónai, Németh Z., Németh I.

Gól: Molnár G., Borbács, ill. Lónai (2), Farkas A. (2), Németh I.

A mérkőzés 70. percéig remek vendéglátóként asszisztált az Újfalunak a hazai együttes. Ám ezt követően a mersevátiak elkezdtek futballozni, és helyzeteik alapján akár a döntetlenre is lett volna esélyük – de a vendégek kapusa kiválóan teljesített. A papírforma-eredménynek tűnő győzelmet jobbára a hazaiak egyéni hibáiból születő gólok eredményezték.

 

Zanat–Szeleste-Pósfa 0-2 (0-1). – Szombathely, vezette: Polgár T.

Zanat: Iszak – SCHMIDT, Németh B., FALUSSY, GUTTMANN, Szalay, Pörge, Lakatos, GYURÁCZ, Putz (Budavári), Molnár A.

Szeleste: Kovács M. – FÜLÖP, FÖLDI, Kovács A., Pomper, Enzsöl, SZELE, Varga M., Könczöl, Vincze (Szabó B.), TRITTREMMEL.

Gól: Varga M., Trittremmel.

Kiállítva: Szalay (55., Zanat).

Gyors góllal szerzett vezetést a vendégegyüttes, majd kiegyenlített játékkal folytatódott a félidő. A második játékrészben támadólag lépett fel a Zanat, de egy reklamálás miatti kiállítás megváltoztatta a mérkőzés képét. A Szeleste kihasználta a létszámfölényt, egy szép góllal növelte az előnyét, majd a találat után kicsit visszavettek a tempóból a csapatok. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a zanati csapat tíz emberrel is jól tartotta magát, de nem igazából volt esélye a jó szezont futó vendégek ellen.

Püspökmolnári–Bük 0-5 (0-3). – Püspökmolnári, 70 néző, vezette: Bagoly G.

Püspökmolnári: Hegedüs (Gaál) – Sziffer, Kovács I., Baranyai (Fritz), Horváth R., Horváth I. Sz., Horváth II. Sz., Varga S., Varga M., Babos, Kiss G. (Sipos).

Bük: Horváth Gy. – Schimmer, Jakab (Puskás), Plajszer, Czirók, Tóth K. (Kovács Ro.), Csonka, Horváth G., Nagy I. (Wágner), Kovács Ri. (Kiss R.), Kovács Z.

Gól: Czirók (3), Wágner, Kovács Z.

Ilyen arányban is megérdemelten győzött a meggyőző futballal előrukkoló, jobb játék­erőt képviselő büki gárda.

Honvéd Sé–Söpte 4-0 (2-0). – Sé, vezette: Gacs P.

Sé: Földi – Haraszti (Bogyai), Al Hersh (Deutsch-Szalai), Kovács K., Werderits, Romsics (Bakucz), Farkas P. (Kámán), Fichtacher, Soós, Vándori (Séfer), Uri.

Söpte: Nyul – Varga Cs., Pusker (Farkas M.), Orbán (Légler), Németh G., Nagy K., Pereszteghy, Varga A., Szép, Szakály, Káldi.

Gól: Werderits, Romsics, Kovács K., Haraszti.

Már az első negyedóra végére kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. Az első fél-

időben gól ugyan már nem született, de tovább tartott a hazaiak lendülete, a vendégeknek csak fellángolásaik voltak. A második félidőben is a séiek játszottak fölényben, újabb két gólt rámoltak be. Kitűnő játékvezetés mellett a nagy szívvel, helyenként szemre is tetszetősen játszó hazai csapat ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott az ezúttal gyengébb napot kifogó vendégek felett.

A Gencsapáti–Gérce-Vásárosmiske találkozó a hazaiak létszámproblémái miatt félbeszakadt.

A Sé–Söpte találkozón Kovács Krisztián (balról) adta meg az alaphangot a 12. percben lőtt góljával. Találatát további három séi gól követte. Váratlanul nagy verésbe szaladt bele Sében a Söpte

Déli csoport

Bajánsenye–Balogunyom 1-2 (0-1). – Bajánsenye, 100 néző, vezette: Giczi Z.

Bajánsenye: Kalamár – Koltai, Horváth B., Hodács, Luter (Sáfrányos), Bakó, Fábián, Kovács I., Mihály, Horváth D. (Császár), Albert.

Balogunyom: Zámbó – Marsai, Hajós, Németh Á., Szén, Homor M., Fábián, Yarish, Homor D., Dávid, Molnár T.

Gól: Koltai, ill. Molnár T. (2).

Kiállítva: Kovács I. (90., Bajánsenye).

A kiegyenlített erőviszonyok ellenére a vendégcsapatnak sikerült begyűjtenie a három pontot. A mérkőzés második félidejében játékvezetői csere történt. A partvonalról pályára lépett asszisztens „játékvezetése” kritikán aluli volt.

Club Walnut-Nádasd–Nárai 0-0. – Nádasd, 130 néző, vezette: Kedves R.

Nádasd: Rejtli – Varga K., Pálmai, Meskó E., Meskó M. (Marton), Tuboly, Szakály, Doktor, Horváth R., Horváth A., Urbán.

Nárai: Timár – Kovács I., Bárdics, Máté, Draskovics, Tóth B., Horváth A., Hegedűs (Takács), Vajda, Hompasz, Németh R.

A vendégek megérdemelték a pontszerzést – igaz, a hazaiak mélyen a tudásuk alatt játszottak. A hajrában mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de a mérkőzés egészében talán inkább a Nárainak voltak nagyobb helyzetei. A döntetlen ugyanakkor igazságos eredmény.

Szarvaskend–Tanakajd 2-1 (0-0). – Szarvaskend, 100 néző, vezette: Szabó II. Z.

Szarvaskend: Esztergályos – Nagy Á., Tóth A., CSILLAG (Németh B.), Jóna, Csenterics (Nagy Á.), Szabó D. (Vilics), Földes, TÓTH G., SMOLCZER, KUNOVICS.

Tanakajd: MARCZ L. – Rozs, Pintér, Marcz G. (SZALAI), Orsós, Süle (Könczöl), MARCZ M., Filakovszky, Preiczer, Komáromi, Vámos.

Gól: Csillag (2), ill. Szalai.

A Tanakajd letámadása nem ízlett a hazai csapatnak a mérkőzés elején. Élvezetes, jó iramú meccs alakult ki az első félidőben, néhány helyzettel mindkét oldalon. A második félidőben átvette a játék irányítását a hazai csapat, ami egy szép és egy szerencsés gólban mutatkozott meg. Az egész mérkőzésen jól játszó vendégek csak a hosszabbításban szépítettek. Az eredményes őszt futó hazai csapat nyolcból nyolc mérkőzést nyert meg otthonában, 39-4-es gólkülönbséggel, amiért jár a dicséret – csakúgy mint az ősz folyamán – a csapatot idegenbe is szép számmal elkísérő szurkolóknak.

Őriszentpéter–Csákánydoroszló 5-2 (3-0). – Őriszentpéter, 50 néző, vezette: Kondor T.

Őriszentpéter: Szukics – Pongrácz, Őr, Horváth Z., Ponácz, Sály, Szép, Baján, Iván, Horváth Cs., Kis-Nemes (Embersics).

Csákánydoroszló: Dévai – Doktor, Horváth A., Farkas N., Horváth Dániel, Kardos, Heigli, Veidinger, Csillag (Horváth Dávid), Molnár A., Meskó.

Gól: Baján (2), Szép, Horváth Z., Ponácz, ill. Heigli, Pongrácz (öngól).

Kiállítva: Farkas N. (57., Csákánydoroszló).

A hazai csapat hozta a kötelező győzelmet.

Tápláni KSK–Rábatótfalu 1-2 (1-1). – Táplánszentkereszt, 50 néző, vezette: Sály K.

Táplán: Farkas G. – Németh M., Borbás, Mikovics, Orsós, Káldi M., Rajzinger, Jantos, Kasza, Horváth E., Káldi I.

Rábatótfalu: Gongola – Keresztúri, Náricza, Anderkó G. (Huszár), Szakács, Balázs, Sütő, Domján Do., Düh, Kovács B., Anderkó M. (Domján Dá.).

Gól: Borbás, ill. Náricza, Sütő.

A hazaiak fásultan, körülményesen futballoztak, a vendégek pedig kihasználták a tápláni védelem megingásait, és összességében megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Szentpéterfa–Ják 5-1 (1-0). – Szentpéterfa, 200 néző, vezette: Kulman T.

Szentpéterfa: Kajáry – Török (Teklits), Kovács B. (Baranyai), Gaál Á., Wágner R., Garger, Tóth Sz. (Keringer), Hoós, Gaál R., Frányi (Udvardi), Jurasits.

Ják: Iszak Á. – Farkas E., Iszak B. (Varga P.), Vizserálek, Iszak R., Máté (Hazafi), Tóta R., Svob, Neubauer (Tóta Á.), Kovács G., Kiss G.

Gól: Baranyai, Wágner R., Hoós, Kovács B., Gaál R., ill. Tóta R.

Jó iramú, sportszerű mérkőzést vívtak a csapatok. A hazai győzelem megérdemelt, de a gólkülönbség talán túlzott – a Ják nem adta olcsón a bőrét.

Felsőcsatár–Körmendi Téglagyár 3-1 (1-1). – Felsőcsatár, vezette: Varga S.

Felsőcsatár: Szabó C – Gerencsér, Csoknyai (Varga P.), Simon (Cseri), Kiss M., Horváth L. (Kopácsi), Krancz, Schmalzl, Tieber, Böhm (Veres), Perlaki.

Téglagyár: Szőke – Horváth S., Horváth P., Horváth D., Horváth J., Horváth D., Horváth Á., Sárközi R., Tóth D., Horváth Dániel, Szekeres (Joó).

Gól: Schmalzl, Horváth L., Simon, ill. Tóth D.

A Gyöngyöshermán-Szentkirály–Viszák mérkőzés elmaradt, mert a vendégek nem érkeztek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában