Egy félidőnyi rémálom

2018.11.25. 20:51

A gyengén játszó Haladás 2-0-ra kikapott a Puskás FC-től

A labdarúgó NB I. 15. fordulójában a korábbi Haladás-futballista, Kiss Tamás volt a szombathelyiek végzete. A 18 éves támadó gólt lőtt, majd gólpasszt adott egykori csapata ellen.

Pum András

Kiss Tamást (labdával) nehezen tudták tartani. Mellette Jurij Habovda

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

12. perc: Kiss Tamás lesgyanús helyzetben kapott labdát Hegedűstől a jobb szélen, 20 méterről a kifutó Rózsa felett úgy emelt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-0).

17. perc: Egy gyors felcsúti kontra végén Kiss ívelt balról Knezevichez, a horvát csatár jobbról, 18 méterről a kiinduló Rózsa mellett laposan a kapu közepébe lőtt. Más kérdés, hogy az akció során a gólpasszt adó Kiss kézzel vette át a labdát (2-0).

Horváth Ferenc, a Haladás edzője az eltiltott Tamás László helyére Miroszlav Grumicsot állította a védelem tengelyébe. Az első perceket alaposan megnyomta a felcsúti együttes, a szombathelyiek beszorultak saját tizenhatosukra. Knezevic szabadrúgása csavarodott veszélyesen a bal kapufa mellé. Aztán bő tíz perc elteltével a 18. születésnapját a meccs napján ünneplő, volt szombathelyi Kiss Tamás góljával megszerezték a vezetést a hazaiak. A vasiak még fel sem ocsúdtak a sokkból, amikor egy szabálytalan góllal ugyan, de már kettővel mentek a lendületesen, veszélyesen futballozó felcsútiak. A folytatásban sem változott a játék képe, a vasiak szenvedtek, míg a hazaiak tetszetős passzokkal építették fel támadásaikat, uralták a játékot.

Kiss Tamást (labdával) nehezen tudták tartani. Mellette Jurij Habovda
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Szünet után egy motiváltabb Haladás jött ki a pályára, amely több akciót is vezetett. Ám a játéka továbbra is akadozott, Horváth Ferenc sorban küldte be támadóit, Funsho után Rabusic is beállt. Küzdött, ment előre a vasi együttes, a hazaiak ekkor már a biztos védekezésből indított kontrákra építkeztek. A zöld-fehérek egy fokkal jobban futballoztak, mint az első félidőben, de ez édeskevésnek bizonyult. Ráadásul a Puskás Akadémia Kiss Tamás révén újabb gólokat szerezhetett volna.

A Haladás az első félidőt átaludta, szünet utáni teljesítménye pedig még a szépítésre sem volt elegendő. A vasiak a két héttel ezelőtti, Fradi elleni diadal után a fellegekben érezhették magukat – a Puskás Akadémia viszont visszarántotta őket a földre.

Benczés Miklós: – Az első félidőben irányítottuk a mérkőzést, sokat birtokoltuk a labdát, tetszetős támadásokat vezettünk. Örülök annak is, hogy amikor a második félidőben a Haladás megpróbált nyomást gyakorolni ránk, megmutattuk, hogy tudunk küzdeni és szervezetten védekezni.

Horváth Ferenc: – Negyedóra alatt elintéztük magunkat. Ezek után már nehéz dolgunk volt, hiszen a Puskás Akadémiát minőségi, jó futballisták alkotják. A második félidőben megpróbáltunk mindent, de semmi sem sikerült. Erről a meccsről semmi pozitívumot sem tudok mondani. Csak azt, hogy véget ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában