Nyertek az aligátorok

2018.11.25. 19:23

Az AVUS fontos győzelme

A vízilabda OB I-es bajnokság 6. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) négy góllal legyőzte a KSI-t.

Pum András

Garancsy András négy góljával a mezőny legeredményesebbje volt

Fotó: Unger Tamás

KSI–AVUS 9-13 (3-4, 1-4, 1-3, 4-2). – Budapest, Komjádi uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Vogel, Ercse.

KSI: Bányai – Bóbis 2, HEVESI 2, Schmölcz 1, Bihácsi 1, Turnai B. 2, Horváth Á. Csere: Grieszbacher, Sömjén, Rádli, Dávid, Vékony, Tóth-Gili 1, Tóth K. Edző: Horváth János.

AVUS: Horváth A. – Basara 2, Kurucz., Polovic 1, Baj, Irmes 1, KISS 2. Csere: Kovács, GARANCSY 4, Takács K. 1, Ekler, Takács J.1, Hajmási1, Sági. Edző: Matajsz Márk.

Garancsy András négy góljával a
mezőny legeredményesebbje volt
Fotó: Unger Tamás

A fiatal játékosokból álló fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, nem egészen egy perc elteltével 1-0-ra vezettek. A vasiak Kiss Csaba emberelőnyből szerzett góljával egyenlítettek, majd az első negyedben fej fej mellett haladtak a csapatok. A második negyedben Polovic góljával két, majd Basara találatával már három góllal húztak el az Aligátorok. Sőt, a negyed vége előtt 12 másodperccel Basara egy emberelőnyös helyzetet értékesített: 8-4-re vezettek a vasiak. A harmadik negyed közepére már gyakorlatilag eldőlt a meccs, a remekül védekező szombathelyiek támadásban is jól muzsikáltak, Irmes centerből, Hajmási megúszásból szerzett újabb gólokat (4-10). Az utolsó negyedre 11-6-os AVUS-vezetéssel fordultak a felek. Ekkor már a vendégek kevésbé koncentráltak, így ebben a negyedben a vendégek két találatával szemben a fővárosiak négy gólt is szereztek. Ám ez a lényegen nem változtatott: az AVUS egyik riválisát magabiztosan verte. Matajsz Márk: – Nagyon készültünk erre a meccsre. Nagyképűség nélkül mondom, ez nekünk kötelező győzelem volt, ám mindig az a legnehezebb. A srácok profi módon lehozták a meccset, igaz, a kilenc kapott góllal nem vagyok elégedett, kevesebb találaton kellett volna tartani az ellenfelet. Ugyanakkor nagyon jó, lelkes, fi atal KSI-t sikerült legyőznünk.

További eredmények:

BVSC–Eger 8-12, Budapest Honvéd–FTC 8-17, Pécs–Szentes 8-8.

Az A csoport állása: 1.FTC 18 pont, 2. Eger 18, 3. Budapest Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5. AVUS 6, Szentes 4, 7. Pécs 4, 8. KSI 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában