Legendák találkoztak

2018.11.30. 20:39

Évfordulókat ünnepeltek a korábbi remek futballisták

Legendás Haladás-futballisták ünnepelték korábbi nagy sikereiket.

Pum András

A Haladás Öregfiúk szervezésében a közelmúltban kettős ünnepségre került sor az egyik szombathelyi vendéglőben. A Haladás csapata 1973-es NB I-be jutásának 45., valamint az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK)-szereplés 43. évfordulóját ünnepelték a sikerekben részt vevő játékosok, vezetők.

Négy egykori kiváló Haladás-futballista. Balról: Szabó Ferenc, Németh
József, Stieber József, Király Ferenc
Fotó: Haladás Öregfiúk

Az 1973-as bajnokcsapatból Szabó Ferenc, Németh Lajos, Németh József, Király Ferenc, Iszak Sándor, Stieber József, Derdák Tibor, Kiss István, Mursits József, dr. Prugberger Emil, Laki László vett részt. Hiányzott Pék András, Bíró László, Rátkai László, Kőhalmi Gábor, Bokor Miklós, Horváth Sándor, Farkas László, Hauzer Tibor. Hatan pedig – Szarka Zoltán, Szántai István, Gyarmati György, Kulcsár Ferenc, Fata János, Horváth Zoltán – sajnos már elhunytak. Az 1975-ben, KEK-ben szerepelt együttesből Békei Vilmos, Balogh György, Kereki Zoltán, Halmosi Zoltán, Németh Lajos, Fedor Sándor, Kiss György, Dobány Lajos volt jelen, Horváth Árpád, Kovács László, Fischer László, Bokor Miklós, Farkas László, Hauzer Tibor, Török Péter hiányzott. Sárosi László vezetőedző, Balogh Gyula gyúró, Szarka Zoltán, Kulcsár Ferenc, Szabó Sándor, Horváth Zoltán pedig már nincsenek közöttünk.

A Vas Megyei Labdarúgó Szövetségtől emlékérmet, a Haladás Öregfiúktól egy-egy emlékképet, míg a Szombathelyi Haladástól az NB I-be jutott csapat egy-egy mezt és nadrágot kapott ajándékul. A kellemes, jó hangulatban eltöltött vacsora mellett megelevenedtek az akkori élmények, és a jelenlévők megemlékeztek elhunyt társaikról is. Mottójuk továbbra is ugyanaz: a múltat ápolni kell, mert jövőnk csak így lehet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában