Rangadót nyertek a zöld-fehérek

2018.11.20. 22:06

Futsal: gálázott a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság 11. fordulójának rangadóján a Kútház Haladás VSE átgázolt ellenfelén, simán verte az amúgy komoly erőt képviselő Dunaújvárost.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Kútház Haladás VSE – Dunaferr Due Dutrade FC 7-2 (2-1). – Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Farkas, Juhász (Tamási, Kubicsek).

HVSE: Sásdi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Szakasics, Gerencsér, tóth M. Edző: Sziffer András.

Dunaferr: Reveland – Németh P., Pál, Fekete, Hosszú. Csere: Rigó, Csresnyés (kapusok), Oroszi, Szabó T., Klacsák, Fridrich, Szeghy, Szabó K., Sáhó. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Michel 3 (2., 21., 29.), Hajmási (13.), Simic (24.), Dróth (32.), Vas (38.) ill Fekete (20.), Hosszú (24.).

Az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak. Michel egy bedobásvariáció végén gyorsan meg is szerezte a vezetés a Haladásnak. Lendületben maradt a zöld-fehér gárda, de aztán rendezte sorait a Dunaújváros, kiegyenlített lett a meccs. Többet volt a labda a vendégeknél, veszélyesebben támadott a hiba nélkül védekező, sok labdát szerző, remekül kontrázó Haladás. De a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyta – igaz, Reveland nagy formában védett. Aztán Hajmási egy látványos egyéni akció végén kissé kisodródva zúdított egy balos bombát a vendégek kapujába (13. perc: 2-0). Rögtön időt kért az újvárosi kispad. Aztán vészkapus játékra váltott a vendég. De továbbra sem lassított a HVSE, érett a harmadik hazai gól. Mégis az első félidő utolsó percében labdát szerzett, kontrázott a Dunaferr, a kapusról kipattanó labdát pedig közelről Fekete helyzete a hálóba. A játék képe alapján váratlanul szépített a vendég.

 

De fordulás után gyorsan visszazökkent minden a régi kerékvágásba: Dróth mesteri passzát váltotta gólra közelről Michel (21. perc: 3-1). Aztán beindult a gólgyár: ismét szépített a Dunaferr, Hosszú bombázott Sásdi kapujába, de még ki sem ünnepelhették magukat a vendégek, amikor Simic állította vissza okos találattal a kétgólos különbséget (24. perc: 4-2). Agresszívan, keményen futballozott a Dunaújváros, de nem sikerült lelassítani a Haladást. Michel harmadik gólja pedig korán eldönteni látszott a rangadót – Vass erőszakos labdaszerzése is kellett a találathoz (29. perc: 5-2). Ismét vészkapus játékra váltott a Dunaferr. Rosszul tette, Dróth szerzett labdát és emelt messziről az üresen hagyott kapuba. Gálázott a Haladás, szétesőfélben volt a Dunaújváros. Nagyon nem működött a vendégek öt a négy elleni játéka, ezt Vas is üreskapus góllal büntette (38. perc: 7-2).

A Haladás parádés játékkal rukkolt elő, elsöpörte ellenfelét a rangadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában