Utánpótlás

2018.11.12. 18:52

Győzött az U14-es és az U17-es együttes

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgóbajnokságok 13. fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U14-es és U17-es csapata is győzött. Az U16-osok pedig értékes pontot szereztek a listavezető Honvéd ellen.

Pum András

U14

Kecskemét–Illés Akadémia-Haladás 1-3 (1-1). – Kecskemét, vezette: Bosnyák.

Illés Akadémia-Haladás: Olasz – Nagy R., Szvoboda, BOLLA, Papp (FÁBIÁNKOVITS), Mozsár (Bonyhárd), Frák, Vékony (Varga O.), Kovács B., Somfalvi (Varga D., Stifter), Udvardi (MOHOS). Edző: Noé Dávid.

A hosszú utazás rányomta bélyegét a szombathelyi csapat első félidei játékára. Hiába szereztek vezetést a vasiak, futballistái nagy része dekoncentráltan játszott. A második félidőben viszont már frissebben futballozott és az utóbbi időben jellemző, jó játékot nyújtotta az Illés-Haladás. S két gólja mellett még rengeteg helyzetet kidolgozva megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Gólszerzők: Bonyhárd, Vékony, Nagy R.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 28 pont, 2. MTK 28, 3. FTC 25, … 9. Illés-Haladás 14.

13. forduló, szombat, 15.00: Illés-Haladás–MTK.

U15

Kecskemét–Illés-Haladás 5-1 (1-1). – Kecskemét, vezette: Gelete.

Illés-Haladás: Tóth B. – Bogdányi, Várnai (Németh Á.), Bolla, Kállai, Tama, Horváth Á., Kovács P. (Bátori-Tóth), Horváth K., Pataki, Miszori. Edző: Sipos Norbert.

A kecskeméti együttes jobban akarta a győzelmet, és ezért többet is tett. Gólszerző: Bolla.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 34, 2. Mol Vidi 29, 3. MTK 25, … 7. Illés-Haladás 17.

13. forduló, szombat, 13.00: Illés-Haladás–MTK.

U16

Illés-Haladás–Honvéd-Magyar Futball Akadémia 0-0. – Illés Akadémia, vezette: Kiss N.

Illés-Haladás: Senkó – Reseterits, Fekete, Baranyai, Palkó (Simon), Doncsecz, Horváth R. (Tóth Á.), Markó, Rosner, Szabó B., Heiter (Horváth K.). Edző: Németh Richárd.

Az első félidőben nagyon fegyelmezetten futballoztak a vasiak, jól védekeztek és volt lehetőségük a gólszerzésre is. A vendégek viszont a tizenhatosig sem igen jutottak el. Szünet után a fővárosiak már jóval több kockázatot vállaltak, ám komoly helyzeteik a hazaiaknak adódtak, akik a végén meccslabdát is rontottak. Az Illés-Haladás remekül futballozott erős riválisa ellen, valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 27, 2. MTK 20, 3. Puskás Akadémia 19, … 6. Illés-Haladás 12.

13. forduló, szombat, 11.00: Diósgyőri VTK–Illés-Haladás.

U17

Illés-Haladás–Honvéd-Magyar Futball Akadémia 3-2 (2-1). – Illés Akadémia, vezette: Füzi.

Illés-Haladás: Hegyi – Auer, Debreceni, WOTH, SZALAY, Vajda, Basics, KÁLLAI (Füzik), Schuszter (Jakab), Csomós, Tóth M. (Volter). Edző: Oross Márton.

A jó erőkből álló Honvéd ellen jó felfogásban játszottak a vasiak. Amellett, hogy csapatként futballoztak, akadtak extra egyéni teljesítmények is – győzelmükkel pedig stabilizálták helyüket az élbolyban. Gólszerzők: Csomós, Kállai, Szalay.

A bajnokság állása: 1. MTK 21, 2. Puskás Akadémia 20, 3. Honvéd 19, 4. Illés-Haladás 15.

13. forduló, szombat, 11.00: Diósgyőri VTK–Illés-Haladás.

Füleki Márk (zöld mezben) jól futballozott, de csapata, az Illés-Haladás U19 kikapott
Fotó: Unger Tamás

U19

Illés-Haladás–MTK 1-2 (0-0). – Illés Akadémia, vezette: Szeibert.

Illés-Haladás: Viganó – Bokor, Horváth M., NYÁRI, Edelényi (Halmai), Molnár T. (Tóth-Gábor), FÜLEKI, Kiss B., Balogh, Bolla, Oláh (Illés). Edző: Németh Szabolcs.

A bajnokságot toronymagasan vezető fővárosiakkal jó iramú mérkőzést vívtak a vasiak. Ám míg a hazaiak kihagyták, a vendégek berúgták helyzeteiket. Az Illés-Haladás továbbra sem tud kilábalni a gödörből. Gólszerző: Edelényi.

A bajnokság állása: 1. MTK 25, 2. Debrecen 22, 3. FTC 15, … 6. Illés-Haladás 12.

7. forduló, szerda, 11.00: Illés-Haladás–DVTK.

13. forduló, szombat, 11.00: Illés Haladás–Puskás Akadémia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában