röplabda

2018.11.15. 20:07

Két jó játszma, de csak egyet nyert a Haladás az UTE ellen

Megint sikerült játszmát nyernie a Hungast-Haladás Szombathely röplabdacsapatának, de győzelme és bajnoki pontja továbbra sincs – ezúttal 3:1-re kapott ki az UTE-től.

Horváth Erika

A Haladás amerikai centere, Nicole Kinser nagyon eredményes volt a hálónál Fotó: Horváth Krisztina

Hungast-Haladás Szombathely-UTE 1:3 (-25, 21, -17, -14). -Szombathely, 300 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Tillmann, Mezőffy.

Haladás: Cicic 1, Takács 9, Kinser 13, Kalman 8, Wallner 9, Asceric 9. Csere: Lojen (liberó), Reljic 3, Kolada, Huff 1, Bokor. Vezetőedző: Bedőcs Gergely.

UTE: Paradzik 12, Bleicher 7, Fortuna 15, Kovács L. 13, Crittenden 20, Szűcs 7. Csere: Hangodyné (liberó), Bagyinka 2, Kiss A., Faragó. Vezetőedző: Kántor Sándor.

A szezonban negyedszer találkozott a két csapat, és úgy indult a mérkőzés, hogy a sérülések miatt kissé felforgatott UTE ellen megszerezheti első győzelmét a Haladás. A szombathelyiek lelkesen, motiváltan léptek pályára és szebbnél szebb pontokat szereztek. A vendégek 6-1-nél iratkoztak fel első pontjukkal, és nehezen kezdték meg a felzárkózást. 12-9-nél kérte ki első idejét Bedőcs Gergely, és sikerült is továbblendítenie csapatát (18-12). Ezután viszont egyre több nehéz pillanatot okozott a hazaiaknak Paradzik és Crittenden, olyannyira, hogy 23-23-nál egyenlítettek is az újpestiek. 24-25-nél volt először náluk az előny – és aztán megnyerték a játszmát (25-27).

A Haladás amerikai centere, Nicole Kinser nagyon eredményes volt a hálónál Fotó: Horváth Krisztina

Az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint kezdődött a második játékrész, 10-1-re húztak el a jól pörgő vasiak. A szett közepétől viszont megint egyre kevésbé tudták tartani Crittendent (20-16). Négy pontnál azonban ezúttal nem tudtak közelebb kerülni a lila-fehérek, harmadik játszmalabdáját értékesítette a Haladás (25-21).

A folytatásban fordult a kocka, 0-5-re léptek el a vendégek. Egy jó hullámmal felzárkózott a szombathelyi együttes (4-5), aztán el is herdálta, amiért megdolgozott. Elég könnyen szerzett nagy előnyt az UTE (11-18), a hazaiaknál elsősorban a mezőnyben akadtak gondok. Négy pontra még közelített a Haladás (17-21), aztán állva hagyta az Újpest (17-25).

Nagyon nehezen vette fel a ritmust a hazai csapat a negyedik játszmában, mert a gyenge nyitásfogadás miatt nem nagyon volt támadásuk. 3-8 után sikerült egy kicsit meglódulniuk a több cserén is átesett szombathelyieknek (7-10), de innen már egyre kevésbé tudták megnehezíteni vendégek dolgát (14-25).

Bedőcs Gergely: – Kétjátszmás csapat vagyunk?! Két szetten át azt csinálták a lányok, amit megbeszéltünk – sajnos az elsőt mi vesztettük el. A harmadiktól viszont már hagyták az UTE-nek a saját játékát játszani. Valami még hiányzik…

Kántor Sándor: – Nem volt egyszerű, három embert kellett cserélnünk és így csapatot kovácsolni. A harmadik szettől tudtunk szabadabban játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában