Benépesült az Arena

2018.11.07. 21:33

Megkezdődött a nemzetközi asztalitenisz-bajnokság Szombathelyen

Az ifjúsági leány és fiú egyesekkel, valamint párosokkal megkezdődött az ITTF Premium Junior Circuit ifjúsági és serdülő magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokság.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Nem maradt sok idejük az előkészületek finisében a nagyszabású eseményt lebonyolító Pannonsport Kft. munkatársainak. Az Arena Savariában a verseny szerdai nyitónapját megelőzően, kedden 19 órakor kezdődött a Falco–Szolnok kosárlabda FIBA Európa Kupa-csoportmérkőzés. Kalmár Attilától, a Pannonsport ügyvezető igazgatójától megtudtuk, korábban kérték a szolnokiakat, hogy cseréljék meg a pályaválasztói jogot, akik azonban ebbe nem mentek bele. Így a cég dolgozói csak a kosármeccset követően tudtak nekiállni az asztalok kipakolásának, illetve berendezni az arénát. Az éjszakai műszak sikeres volt, a verseny szerdán 9 órakor rendben elkezdődhetett.

 

Mondhatjuk: ebben már volt gyakorlatuk, hiszen tavaly ugyanúgy Falco-meccset rendeztek a torna előtti estén. Akkor az ITTF illetékesei szkeptikusak voltak, hogy a mutatvány sikerül-e (sikerült), idén már szimplán jóváhagyták az akciótervet. Ami a versenyt illeti, szerdán az ifjúsági leány és fiú selejtezőkkel, valamint a párosokkal megkezdődtek a küzdelmek. Az egyetlen vasi induló, a celldömölkiek játékosa, Baranyai Domonkos a csoportmeccsek során a cseh Tomas Martinkótól és a szlovák Samuel Ciprich­től egyaránt 3:1-re kikapott, az argentin Tomas Sanchit 3:0-ra verte – csoportharmadikként búcsúzott a további egyéni küzdelmektől. Domonkos párosban Farkas Ezekiellel az oldalán a Maciej Kubik–Jan Zandecki duóval játszott. A magyarok 3:1-es veresége a lengyelek 32-be jutását jelentette. Csütörtökön 9 órától az ifjúságiak folytatják a csatározásaikat, 19 órakor kezdik és 21.30 körül fejezik be a döntőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában