Eredmények

2018.11.21. 20:27

Menetel a SZoESE férfiröplabda-csapata

A három NB II-es szombathelyi röplabdacsapat közül csak a SZoESE férfiegyüttese tudott nyerni a 8. fordulóban.

Horváth Erika

Ujvári Tamás üt, balról Marsai Richárd, jobbról Koller Domonkos

Fotó: Nagy Jácint

Felsővárosi Fésüs RAF–Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-28, -16, -15). – Székesfehérvár, NB II-es férfiröplabda-mérkőzés, vezette: Adler, Surányi.

SZoESE: Marsai, Koller, Ujvári, Kudron, Barbalics, ifj. Bodovics. Csere: Pék, Konets­ny. Edző: Bodovics Árpád.

Bodovics Árpád csapata összetartását próbára téve a kezdőben a rutinos Pék Marcell helyett a 15 éves Kudron Márknak szavazott bizalmat. Így is sikerült háromszettes csatában legyőzniük a közvetlen rivális székesfehérváriakat, akik már egy másik nagy vetélytárs, a Zalaegerszeg skalp­ját is magukénak tudhatják. Igaz, az első és a harmadik szettért nagyon-nagyon meg kellett dolgozni.

SZESE Győr–Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE/SI U21 3:2 (25, -16, -16, 20, 9). – Győr, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Mezőffy.

HVSE/SI: Marton, Sotonyi, Dancsecs, Ferencz, Dabronaki, Gábriel. Csere: Csitkovics

(liberó), Csóka, Mándli, Vécsey. Edző: Petre Mircea Antonio.

Ujvári Tamás üt, balról Marsai Richárd, jobbról Koller Domonkos
Fotó: Nagy Jácint

Az első szettben négy játszmalabdája is volt a Haladásnak, mégsem sikerült megnyernie a játékrészt (27-25). A második és a harmadik etapban viszont végig, a finisben is nagyon motiváltak voltak a szombathelyiek, jól szervezték a játékot – átbillent a felükre a mérleg nyelve (16-25, 16-25). A 2:1-es előny tudatában mintha elbízták volna magukat a szombathelyi fiatalok, kevésbé koncentráltak, így egyenlítettek a hazaiak (25-20). Az ötödik, rövidített játszmában pedig már nem tudta valódi arcát és tudását mutatni a HVSE/SI (15-9).

Veszprém ESC–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (17, 18, 16). – Veszprém, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Farkas.

SZoESE: Gulkai, Halmosi, Demény Laura, Demény Liza, Börzsönyi, Szalai. Csere: Bozzai. Edző: Bodzer Attila.

A tabellán második helyezett Veszprém otthonában a tisztes helytállás volt a célja a SZoESE-nek. A szombathelyiek felszabadultan játszottak, de csak a játszmák első felében tudták tartani a lépést. Mindhárom szettben akadnak nyitásfogadási gondjaik, és ezt a hazaiak kihasználták.

A SZoESE férfi- és női csapata is ötvenszázalékos mérleggel – négy győzelemmel, négy vereséggel – áll, előbbi negyedik, utóbbi hatodik. A HVSE/SI U21-es gárdája 1/7-es mérleggel a 11. pozíciót foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában