Interjú

2018.11.28. 11:17

Pars Krisztián: 10-15 milliónál biztos, hogy többet húztam ki a saját zsebemből

A Dobó SE olimpiai, és Európa-bajnok kalapácsvetője egy születésnapi bulin követte el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbált valamit, amit addig sohasem.

vaol.hu

Mint az ismeretes, Pars Krisztián ez év elején bukott meg egy doppingellenőrzésen. A Dobó SE olimpiai, és Európa-bajnok kalapácsvetőjének a másfél évben meghatározott eltiltása jogerős, vagyis 2019 júliusáig egyáltalán nem versenyezhet. A nemzetisport.hu egy nagyobb interjút közölt Pars Krisztiánnal.

Az első kérdésnél rögtön felvetették a kényszerpihenőjét töltő sportolónak, hogy azóta is adós annak a bizonyos szernek a megnevezésével, amit kimutatott a doppingteszt, és amiért ekkora bajba került.

- Nem egy olyan teljesítményfokozó készítményt vagy stimulánst, ami felpumpálja az izmaimat, hogy aztán a szakállas világcsúcs ellen is ostromot indíthassak. Így a fegyelmi tárgyaláson sem kellett arra hivatkoznom, hogy valamit becsempészhettek az italomba. Ezt ugyanis magam tettem meg, ha nem is a szó szoros értelmében. Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak.

A szerző arra is kíváncsi volt, hogy miféle gondjai lehettek egy köztársasági érdemrenddel kitüntetett élsportolónak, akinek egy átlagemberhez képest jobb volt az anyagi helyzete, amire a Dobó SE atlétája az alábbi választ adta:

– Hónapok óta padlón voltam, elkeseredett, feszült és egyre türelmetlenebb, közel a teljes kiboruláshoz. Elegem lett a sérülésekből, a műtétekből, tönkretették az autómat, az üzleti életben sem úgy mentek a dolgaim, ahogy szerettem volna, ráadásul belefutottam egy gubancos ügybe, amit viszont szigorúan magánügynek tekintenék.

Egy érdekes szituációban derült fény a doppingvétségre, ugyanis az ellenőrök nem Pars Krisztián miatt mentek.

– Nem sokkal a dél-afrikai téli edzőtáborozásunk után, amely olyan jól sikerült, hogy már az járt a fejemben, vajon milyen eredménnyel lehet dobogós helyezést elcsípni a berlini Európa-bajnokságon. Kimentem a szombathelyi pályára, gondoltam, edzek egy jót rövid kalapáccsal, nem azért mentem, hogy a felmérő versenyen elinduljak. Azonnal észrevettem, hogy ott vannak a pályán a doppingellenőrök, akik nem engem kerestek, de ha már házhoz jöttem nekik, tőlem is mintát kértek. Tettem, amit kértek, és egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy az a bizonyos kedvcsináló, amit kipróbáltam a buliban, az bizony a vesztemet okozhatja.

Pars Krisztián beszélt a klubjával, és a magával a várossal való kapcsolatáról is.

- Szombathely nem nyilvánított nemkívánatos személynek, a klub pedig nem zárt ki a soraiból, a „semmire” viszont nem kaphattam fizetést. Az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékot nem vehették el tőlem, ehhez jött valamennyi a vállalkozásomból. Csurrant-cseppent valami, azonban egy kicsit vissza kellett fogni magamat a költekezéssel. A barátnőmmel élek együtt, eddig sem éltünk nagy lábon, jelenleg meg arra várunk, hogy ismét tudjak keresni a pénzdíjakból.

A sikeres sportember még azt is elárulta, hogy közel mennyi pénzt bukott az eltiltás miatt.

– Nem számoltam ki, de 10-15 milliónál biztos, hogy többet húztam ki a saját zsebemből. A kalapácsvetők amúgy sem tartoznak az atlétika milliomosai közé. Ha megy az a szekér, ami most kátyúba rekedt, akkor is körülbelül negyedév alatt kell összedobni annyit, amiből kilenc hónapig futja. Jóval több a lehetőségük a futóknak és az ugróknak, mi csak nézhetjük a fedett pályás versenyeket.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatja el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában