Asztalitenisz

2018.11.12. 21:55

Remekeltek a kínaiak a magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon

Véget ért a szerdától vasárnapig tartó ITTF Premium Junior Circuit magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokság.

Pum András

A tajvani Huang Yan-Cheng, Li Yan Jun kettős nyerte a serdülőpárost. Jónyer István négyszeres világbajnok, a Magyar Asztalitenisz-szövetség alelnöke gratulált és adta át az érmeket

Fotó: Unger Tamás

Szombaton a csapatversenyekben, vasárnap a serdülőszámokban is eredményt hirdettek az Arena Savariában zajló nemzetközi asztalitenisz-utánpótlásviadalon.

A serdülő fiúcsapatoknál a magyar együttes nem jutott a negyeddöntőt jelentő főtáblára, a viadalt a döntőben Tajvant 3-1-re legyőző Kína nyerte. A serdülő lányegyütteseknél a Tölgyes, Adamis páros a negyeddöntőben Egyiptomtól kapott ki 3-1-re. A döntőben Kína 3-0-ra verte Tajvant.

A tajvani Huang Yan-Cheng, Li Yan Jun kettős nyerte a serdülőpárost. Jónyer István négyszeres világbajnok, a Magyar Asztalitenisz-szövetség alelnöke gratulált és adta át az érmeket
Fotó: Unger Tamás

 

Ami az ifiket illeti, lánycsapatban a magyarok nem jutottak a negyeddöntőbe, a fináléban Kína 3-1-re bizonyult jobbnak Oroszországnál. Az ifjúsági fiúknál sem kvalifikálta magát magyar együttes a főtáblára, a döntő itt is kínai sikert hozott, az ázsiai ország csapata 3-1-re verte Oroszországot. Serdülő lány egyesben a magyarok közül a legtovább Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya és Balogh Kira jutott, a főtáblán egy kört mentek, majd mindhárman a 16 közé jutásért búcsúztak. A versenyszámot a kínai Yang Yiun nyerte, aki a döntőben a japán Shinohara Yurát 3-0-ra verte.

A serdülő fiúknál Huzsvár Erik és Ócsai Máté két szép győzelemmel verekedte be magát a legjobb 16 közé, ott viszont már ők is befejezték szereplésüket. A fináléban a kínai Lin Shidong 3-0-ra legyőzte a tajvani Huang Yan-Chenget. A serdülő lány párosban az Adamik Csenge–Tölgyes Dorottya-duó a nyolcaddöntőben búcsúzott. A fináléban a kínai Chen Yi–Li Yuqi-kettős 3-1-re legyőzte a román Singeorzan–Zaharia-párost. A serdülő fiúk mezőnyében a Fehér Balázs–Krebs Levente-páros szintén a nyolcaddöntőig jutott. A döntőben a tajvani Huang Yan-Cheng, Li Yan Jun kettős 3-2-re győzött a román Movileanu–Tomica-kettős ellen.

 

Az erős mezőnyt felvonultató tornán a magyar játékosok közül Harasztovich Fanni érte el a legjobb eredményt, az ifjúsági lány párosok között a német Laura Tiefenbrunnerrel bronzérmes lett.

– Minden eddiginél több versenyző, sportdiplomata, vezető, több mint félezer ember érkezett a tornára – mondta Kalmár Attila, a viadalt lebonyolító Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója. – Fenn­akadás nélkül tudtuk a nem kevés embert szállítani s esetleges kívánságaikat teljesíteni. A versenyigazgató már elküldte jelentését a nemzetközi szövetségnek, a legmagasabb osztályzatot kapta a viadal. Ennek is köszönhetően az ITTF jövő évi körversenyébe is bekerül a szombathelyi verseny, amely már hetedik lesz a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában