Asztalitenisz-nagyüzem

2018.11.07. 14:08

Szerdától vasárnapig pattog a labda az Arena Savariában

Szerdától vasárnapig az Arena Savariában rendezik a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) Premium Junior Circuit egyik versenyét, a Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Bajnokságot.

Pum András

Balról: Lajtai Kristóf, dr. Puskás Tivadar és Kalmár Attila az Arena Savariában rendezett sajtótájékoztatón Fotó: Cseh Gábor

Hatodik alkalommal ad otthont az Arena Savaria a világ legnépszerűbb ifjúsági és serdülő asztalitenisz körversenysorozatának. Szerdától vasárnapig 46 ország 357 játékosa mérkőzik a világranglistapontokért, illetve a dobogós helyezésekért. A keddi sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester, Lajtai Kristóf, a Magyar Asztalitenisz Szövetség versenyigazgatója és Kalmár Attila, a versenyt lebonyolító Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója vett részt.

– Nagy öröm számunkra, hogy hatodszor ad otthont Szombathely a versenynek – mondta Puskás Tivadar. – Nagy öröm az is, hogy a világ 46 országából érkeztek sportolók, akik reményeink szerint elviszik városunk jó hírét a nagyvilágba. Remélem, jövőre a hetedik viadalt is Szombathelyen köszönthetjük. Az ideire pedig jó szórakozást és minél több magyar sikert kívánok!

– Ausztrália kivételével valamennyi kontinensről érkeztek versenyzők, azt gondolom, ez mindent elmond arról, mennyire népszerű a szombathelyi viadal – mondta Lajtai Kristóf. – Idén először az asztalitenisz-nagyhatalomnak számító Kínából is érkeztek játékosok, ami tovább növeli a színvonalat. Közel 360 nevezést fogadtunk el, de 400 feletti volt a regisztráltak száma. Ami a magyar esélyeket illeti, vérmes reményeink nem lehetnek, a negyeddöntős eredményeket már abszolút jónak mondanám. Ennél tovább jutni már bravúrkategória lenne. Serdülő és ifi fi ú csapatban a hetedik helyen kiemeltek a magyarok, míg a serdülő lányoknál a hatodik, ifiknél a kilencedikek az előzetes rangsorban. A viadal 8000 dollár összdíjazású, az első helyért 1000, a másodikért 500, a harmadik helyekért (nem rendezünk bronzmeccseket) 250-250 dollár jár.

Balról: Lajtai Kristóf, dr. Puskás Tivadar és Kalmár Attila az Arena Savariában rendezett sajtótájékoztatón
Fotó: Cseh Gábor

-Minden idők legnagyobb honi ifjúsági versenyét rendezzük – tudtuk meg Kalmár Attilától. – Járva a világot sok asztalitenisz-versenyt láttam, és több helyen méltatlan körülmények között rendezik a versenyt. Mi viszont minél színvonalasabban akarjuk évről évre megrendezni a viadalt, ezért már a repülőtérről hozzuk az asztaliteniszezőket a megfelelő árú és nívójú szálláshelyekre. Ez persze nem jöhetett volna létre az önkormányzat támogatása nélkül. Büszkén mondhatom, hogy a fi atal asztaliteniszezők fejében már tudatosult: ha november, akkor szombathelyi verseny.

Összesen 44 magyar asztaliteniszező áll asztalhoz, megyénket ifjúsági egyesben a Celldömölki VSE-SwietelskyJufa Hotels játékosa, Baranyai Domonkos képviseli.

A program. Szerda, 9.00– 22.00: ifjúsági fi ú, lány egyes selejtezők és párosok a negyeddöntőkig. Csütörtök, 9.00– 21.30: ifjúsági lány, fiú egyéni és páros az elődöntőkkel, döntőkkel. Péntek, 9.00–21.30: ifjúsági és serdülő csapatselejtezők. Szombat, 9.00–22.00: serdülő egyéni selejtezők, párosok a 16 közé jutásig, serdülő és ifi csapat elődöntők, döntők. Vasárnap, 9.00–19.30: serdülő lány, fi ú egyéni és páros az elődöntőkkel, döntőkkel. A versenyre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában