World Cup Bergenz Open

2018.11.18. 21:30

Szombathelyi érmek a nemzetközi harcművészeti gáláról

Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány versenyzői az Ausztriában rendezett World Cup Bergenz Open elnevezésű harcművészeti gáláról.

Tóth Gábor

Balról Horváth Marcell, Somogyi Bence, Kolompár Kitti, Mészáros Angelika, Császár Claudia, Virág Tamás, Horváth Győző

Fotó: HHSA

A nyílt nevezéses nemzetközi erőpróba szinte az összes harcművészeti ágat felvonultatta – így például MMA, K1, kick-box, karate, ökölvívás is szerepelt az „étlapon”. Sorsolás után, egyenes kieséses rendszerben rendezték a küzdelmeket, 850 sportolót regisztráltak. A Horváth Győző vezette Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány népes delegációval vett részt a világkupán.

Somogyi Bence (–65 kg/nyílt felnőtt korosztály) graplingban (földharc a birkózás elemeit fölhasználva) és MMA-ban tette próbára a tudását. Mindkét kategóriában a döntőbe verekedte magát, mindkétszer ugyanattól a német riválistól kapott ki a fináléban, két ezüstéremmel tért haza.

Balról Horváth Marcell, Somogyi Bence, Kolompár Kitti, Mészáros Angelika, Császár Claudia, Virág Tamás, Horváth Győző
Fotó: HHSA

Horváth Győző (+91 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box full-contactban szerzett ezüstöt – az elődöntőből könnyedén jutott tovább, a finálét azonban sérülés miatt feladta. Kolompár Kitti (–50 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box light-contactban két győztes mérkőzés után vívhatott döntőt, a fináléra kicsit elfáradt, így végül a dobogó második fokára állhatott. Virág Tamás (+81 kg/nyílt felnőtt mezőny) kick-box light-contactban egy győztes mérkőzés után az elődöntőben vereséget szenvedett. Horváth Marcell (+71 kg/junior korosztály) kick-box light-contactban két mérkőzést vívott meg sikerrel, majd az elődöntőben is remekül harcolt, a csata végén mégsem őt hozták ki győztesnek, bronzérmes lett. Császár Klaudia (–65 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box light-contactban küzdött, első két meccsét megnyerte, a döntőben viszont egy roppant erős, képzett rivális ellenében alulmaradt. Mészáros Angelika (–65 kg/junior) kick-box light-contactban nevezett, első mérkőzését megnyerte, ám a folytatásban szabálytalan küzdelem miatt diszkvalifikálták.

– Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, erős nemzetközi mezőnyben versenyeztünk, az eredmények önmagukért beszélnek – értékelt a Hátrányos Helyzetű Sportolókét Alapítvány vezetője, edzője Horváth Győző. – Ugyanakkor bosszús is vagyok, mert Virág Tamás és Horváth Marcell egyértelműen legyőzte ellenfelét a fináléban, mégsem az ő kezüket emelték a magasba – főleg Marcell eredményhirdetése után volt komoly felháborodás a csarnokban. Tamás súlyos combsérülés után tért vissza, minden dicséretet megérdemel a hozzáállása. Somogyi Bence alaposan kitett magáért, két szakágban is próbára tette a tudását, rövid idő alatt összesen öt mérkőzést vívott, ami rendkívül jó fizikai állapotot igényelt. Császár Klaudia és a Kolompár Kitti főleg ökölvívásban jeleskedik, inkább kézzel ügyesek, mégis helytálltak a jobbára lábmunkára építő kick-boxban is. Örömteli, hogy mindkettőjüket meghívták Írországba, Dublinba egy bokszgálára, a napokban utazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában