World Cup Bergenz Open

2018.11.18. 21:30

Szombathelyi érmek a nemzetközi harcművészeti gáláról

Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány versenyzői az Ausztriában rendezett World Cup Bergenz Open elnevezésű harcművészeti gáláról.

Tóth Gábor

A nyílt nevezéses nemzetközi erőpróba szinte az összes harcművészeti ágat felvonultatta – így például MMA, K1, kick-box, karate, ökölvívás is szerepelt az „étlapon”. Sorsolás után, egyenes kieséses rendszerben rendezték a küzdelmeket, 850 sportolót regisztráltak. A Horváth Győző vezette Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány népes delegációval vett részt a világkupán.

Somogyi Bence (–65 kg/nyílt felnőtt korosztály) graplingban (földharc a birkózás elemeit fölhasználva) és MMA-ban tette próbára a tudását. Mindkét kategóriában a döntőbe verekedte magát, mindkétszer ugyanattól a német riválistól kapott ki a fináléban, két ezüstéremmel tért haza.

Balról Horváth Marcell, Somogyi Bence, Kolompár Kitti, Mészáros Angelika, Császár Claudia, Virág Tamás, Horváth Győző
Fotó: HHSA

Horváth Győző (+91 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box full-contactban szerzett ezüstöt – az elődöntőből könnyedén jutott tovább, a finálét azonban sérülés miatt feladta. Kolompár Kitti (–50 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box light-contactban két győztes mérkőzés után vívhatott döntőt, a fináléra kicsit elfáradt, így végül a dobogó második fokára állhatott. Virág Tamás (+81 kg/nyílt felnőtt mezőny) kick-box light-contactban egy győztes mérkőzés után az elődöntőben vereséget szenvedett. Horváth Marcell (+71 kg/junior korosztály) kick-box light-contactban két mérkőzést vívott meg sikerrel, majd az elődöntőben is remekül harcolt, a csata végén mégsem őt hozták ki győztesnek, bronzérmes lett. Császár Klaudia (–65 kg/nyílt felnőtt korosztály) kick-box light-contactban küzdött, első két meccsét megnyerte, a döntőben viszont egy roppant erős, képzett rivális ellenében alulmaradt. Mészáros Angelika (–65 kg/junior) kick-box light-contactban nevezett, első mérkőzését megnyerte, ám a folytatásban szabálytalan küzdelem miatt diszkvalifikálták.

– Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, erős nemzetközi mezőnyben versenyeztünk, az eredmények önmagukért beszélnek – értékelt a Hátrányos Helyzetű Sportolókét Alapítvány vezetője, edzője Horváth Győző. – Ugyanakkor bosszús is vagyok, mert Virág Tamás és Horváth Marcell egyértelműen legyőzte ellenfelét a fináléban, mégsem az ő kezüket emelték a magasba – főleg Marcell eredményhirdetése után volt komoly felháborodás a csarnokban. Tamás súlyos combsérülés után tért vissza, minden dicséretet megérdemel a hozzáállása. Somogyi Bence alaposan kitett magáért, két szakágban is próbára tette a tudását, rövid idő alatt összesen öt mérkőzést vívott, ami rendkívül jó fizikai állapotot igényelt. Császár Klaudia és a Kolompár Kitti főleg ökölvívásban jeleskedik, inkább kézzel ügyesek, mégis helytálltak a jobbára lábmunkára építő kick-boxban is. Örömteli, hogy mindkettőjüket meghívták Írországba, Dublinba egy bokszgálára, a napokban utazunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában